Sinema Haberleri

Brad Pitt’in Desteğiyle Beetlejuice 2, Küllerinden Doğuyor

Beetlejuice 2, Brad Pitt‘in desteğiyle nihayet gerçek oluyor gibi duruyor. Tim Burton, Michael Keaton ve Winona Ryder‘ı bir araya getirecek olan film, Warner Bros.’un onayını bekliyor.

Brad Pitt’in yapım şirketi Plan B Entertainment, Beetlejuice 2 filminin yapımcılığını üstlendi. Eğer Warner Bros. da projeye onay verirse filmi 2023’te izleme şansımız bile olabilir!

Beterböcek filminin afişi
Beterböcek filminin afişi

Beetlejuice 2 – Geçtiğimiz Yıllarda Neler Olmuştu?

Beetlejuice karakterini çok seviyorum ve özlüyorum. Michael’la çalışmayı da çok özledim ve yalnızca bir adet Beetlejuice filmi var. Şu an bir senaryo üzerine çalışıyoruz ve ikinci filmi çekmeye çok yakın olduğumuzu söyleyebilirim. Tekrar Keaton’la çalışmayı çok isterim. (…) Beetlejuice karakterini canlandırabilecek tek bir kişi var.

Tim Burton (2014 yılında)

Tim Burton ikinci film için planlarını 1990’da dile getirmeye başlamıştı. 2011’de Warner Bros. Beetlejuice 2 filmini çekmeye niyetli olduklarını söylemişti. Bu açıklamadan iki yıl sonra, 2013’te Tim Burton devam filmini yönetmesi için resmi teklif aldığını açıkladı. Michael Keaton‘ın da projeye cevabı netti: “Tim varsa ben de varım”.

Tim’e birkaç kez mail attım, senaristlerle birkaç kez konuştum. Fakat daha geçenlere kadar her şey başlangıç seviyesindeydi. Her zaman eğer yeniden yapacağım bir şey olacaksa bunun Beetlejuice olacağını söylemişimdir. Ama tabii ki böyle bir projede Tim de yer almalı. Yine de çok bir şey demiş olmayayım. Mail’leştik, konuştuk ve eğer Tim projedeyse benim dışarıda kalmam mümkün değil.

Michael Keaton (2014 yılında)

Ekibin bu hevesli tutumunu Winona Ryder da devam ettirdi. Dolayısıyla Tim Burton, Michael Keton ve Winona Ryder ile Beetlejuice 2, en çok ihtiyaç duyduğu isimleri kendine çekmişti. Fakat ihtiyaç duyduğu desteği ve senaryoyu kendisine çekmesi o kadar da kolay ve hızlı olmadı.

Senaryo

Seth Grahame-Smith, Burton ve Keaton’ın katkıları ile bir senaryo üzerine çalışmaya başlamış fakat yarım bırakmıştı.

5 yıl önce, Tim ile nihayet bu konu için buluşup konuştuk. Yazmaya başlamak ve devam etmek çok zordu. Çünkü çok fazla insan filmi seviyor ve devam filmini batırmanın 10 milyon farklı yolu var. Dört tane falan da doğru yolu var. Çok ince bir iğneye iplik geçirmek gibiydi. Senaryoyu yazmaya elim gitmiyordu. O ipliği geçiremedim. Havalı ve ilgi çekici fikirlerimiz vardı. Fakat artık duygusal olarak projeyi tamamen geride bıraktım. Eğer bir gün gerçekleşirse gerçekleşir.

Seth Grahame-Smith (2018 yılında)

Tim Burton da 2019 yılında devam filmine kavuşma ihtimalimizin çok düşük olduğunu dile getirmişti. Fakat Brad Pitt, fikri rafa kaldırma fikrine sıcak bakmamış anlaşılan. Bu gelişmeyi ne tetikledi bilmiyoruz. Yine yıllarca yeni haber almayı bekleyecek de olabiliriz. O sırada isterseniz Beterböcek karakterinin nasıl görüneceğine Michael Keaton’ın karar verdiğini anlattığımız yazımızı buradan okuyarak vakit geçirebilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.