Haberler

Microsoft, Black Mirror’ı Gerçeğe Dönüştürecek Sohbet Botu Patenti Aldı

Microsoft, ölen kişilerin kişisel bilgilerini kullanarak sohbet robotu (chatbot) yapmak için patent aldı. Konu dünya gündeminde büyük yankı uyandırırken, sosyal medya kullanıcıları, Black Mirror dizisine atıfta bulunarak, “Senaryo gerçek oldu” ifadelerine yer verdi.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft’a, ölen kişilerin kişisel bilgilerini kullanarak sohbet robotu yapmaya olanak tanıyan bir patent verildi. Patent, “Görüntülere, ses verilerine, sosyal medya gönderilerine, elektronik mesajlara” ve diğer kişisel bilgilere dayalı bir robotu tanımlıyor.

Sohbet robotunun temsil ettiği kişi; arkadaş, akraba, tanıdık, ünlü, kurgusal karakter, tarihi figür veya rastgele biri olabiliyor. Robotun geçmiş dönemde yaşamış ya da şimdiki dönemde yaşayan bir kişiye karşılık gelebileceği de belirtildi.

Kişiler, Kendileriyle Karşılaşabilirler

Microsoft ayrıca, “Kişiler kendileriyle de karşı karşıya gelebilir. Örneğin, kullanıcı sohbet robotunu yaratabilir ya da eğitebilir,” ifadelerine yer vererek, hayattaki kullanıcıların öldükleri zaman için dijital bir yedek eğitebileceğini de ima etti. Microsoft, görüntü ve derinlik bilgileri ya da video verileri aracılığıyla belirli kişilerin iki veya üç boyutlu modellerinin oluşturulabileceğini de patente dahil etti.

Akıllara Black Mirror Dizisi Geldi

Bu durum ise akıllara Black Mirror dizisinin Be Right Back bölümünü getirdi. Microsoft’un aldığı patenet, bahsi geçen bölümde senaryo konusu olarak işlendi. Bölümde genç bir kadın bir uygulamayı kullanıp ölen sevgilisinin verilerini toplayarak sohbet robotu ve nihayetinde de bir robot oluşturuyordu.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.