Sinema Haberleri

Avatar: The Way of Water, 1 Milyar Dolar Barajını Aştı

2009’daki selefi gibi Avatar: The Way of Water da gösterime girmesinden iki haftadan kısa bir süre sonra küresel gişede 1 milyar doların üzerinde hasılat elde etti.

Merakla beklenen başka bir James Cameron filmi Avatar: The Way of Water, sinemalarda gösterime girmesinden iki haftadan kısa bir süre sonra 1 milyar doları aşan bilet satışlarıyla gişede nakit para içinde yüzüyor.

Avatar devam filminin tahmini milyar dolarlık statüsü resmiyet kazandı. 13 yıldır yapım aşamasında olan destansı bilimkurgu devam filmi, ABD’de 300 milyon doların üzerinde ve uluslararası gişede 700 milyon doların üzerinde hasılat yaparak tek seferde milyarı aştı. 16 Aralık’ta vizyona giren filmin gösterime girmesinden kısa bir süre sonra tatillerde milyar dolara ulaşacağı birçok film uzmanı tarafından tahmin ediliyordu.

Sinemanın Milyar Dolarlar Kulübü

Avatar: The Way of Water, 2009’daki selefi Avatar’ın bugüne kadar 2,92 milyar doları aşan hasılatıyla tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi olduğu düşünüldüğünde, tarihsel olarak yüksek bir çıtaya sahip. Cameron, Avatar’ın devamı için ayırdığı bütçenin kötü bir iş olduğunu kabul etse de, filmin tahmini maliyetinin pazarlama maliyetleri de dahil olmak üzere 360 ila 450 milyon dolar arasında olduğu göz önüne alındığında, ödüllü yönetmene şimdiden önemli bir kâr sağladı.

Avatar, Milyar Dolarları Aşmayı Başarıyor

Avatar: The Way of Water, James Cameron‘ın 1 milyar doları aşan üçüncü filmi olması ve Steven Spielberg’in ardından gelmiş geçmiş en yüksek hasılat yapan ikinci film yönetmeni statüsünü güçlendirmesi nedeniyle Cameron için bir başka tarihi başarıya koşuyor. Her iki Avatar filminin yanı sıra, Cameron’ın Oscar ödüllü destansı filmi Titanic, 2,2 milyar doları aşan hasılatıyla tüm zamanların gişede en başarılı üçüncü filmi oldu. Avengers: Endgame ise 2.79 milyar dolarla Cameron’ın ilk üç filmi arasına giren film oldu. Avatar: The Way of Water‘ın 82. Akademi Ödülleri’nde En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Kurgu dallarında aday gösterilen orijinal filmle aynı ödülü alıp alamayacağını zaman gösterecek.

Avatar: The Way of Water‘ın gişe sayıları, Çin’deki düşük performansına rağmen etkileyici. Film, Çin’de kısıtlı bir gösterime girdikten sonra 26 Aralık itibarıyla yaklaşık 100 milyon dolar kazandı ve bu, filmin orada gösterimi sırasında kazanması beklenen 357 milyon doların oldukça altındaydı. Çinli bir film yapımcısı, Avatar devam filminin Çinli izleyiciler için uygun olmadığını söyleyecek kadar ileri gitti ancak yerel eleştirmenlerin çoğu filmin içeriğini ve kalitesini övdü.

Avatar: The Way of Water’da ilk bölümdeki Sam Worthington (Jake Sully), Zoë Saldaña (Neytiri), Sigourney Weaver (Kiri) ve Stephen Lang (Albay Quaritch) ile birlikte Kate Winslet (Ronal) ve Michelle Yeoh (Dr. Karina Mogue) gibi tanıdık yüzler rol alıyor.

Devam filminin gişe başarısı, serinin geleceği için iyiye işaret. James Cameron daha önce seride Avatar 3’ün Aralık 2024’te vizyona gireceğini ve Avatar 4’ün de 2026’da yayınlanacağını açıklamıştı. Sonrasında Avatar 5 ile birlikte planlandığı üç film daha olacağını duyurdu.

Hayranlar, 2023’te Disney+ üzerinden yayınlanması beklenene kadar Avatar: The Way of Water’ı sinemalarda izlemeye devam edebilirler.

Kaynak: CBR

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.