Sinema Haberleri

Aquaman and the Lost Kingdom Gişede Yüzüstü Suya Çakıldı!

DC Genişletilmiş Evreni, 2023 yılını büyük bir patlama yerine ufak bir sıçramayla kapatıyor. Zira Aquaman and the Lost Kingdom (Aquaman ve Kayıp Krallık) gösterime girdiği hafta sonu açılışında eleştirilerin odağındaki The Flash filmine anca yaklaşabildi.

Aquaman and The Lost Kingdom

Jason Momoa‘nın bir kez daha Aquaman olarak kamera karşısına geçtiği Aquaman and the Lost Kingdom, ilk 3 günde ABD‘de 28,1 milyon dolar, diğer ülkelerde de 80,1 milyon dolar hasılat elde etti. Böylece filmin global açılış hafta sonu toplamı 108,2 milyon dolara ulaştı. Ancak bu o kadar da parlak bir rakam değil!

Warner Bros., Aquaman‘in dışında bu yıl gişede varlık gösteremeyen 3 film daha gösterime soktu. Shazam! Fury of the Gods 65 milyon dolar, Blue Beetle 43 milyon dolar, The Flash 139 milyon dolarla açılış hafta sonunu tamamladı. Aquaman and The Lost Kingdom‘ın bunlardan daha başarılı olması beklenirken 108,2 milyon dolarla The Flash‘ın bile gerisinde kaldı.

İlgili Makaleler
YouTube player

İlk Filmi DC Rekoru Kırmıştı

2018 yılında çıkan Aquaman ise genişletilmiş açılış hafta sonunda ABD‘de 72 milyon dolar kazandırdı. Yine ABD’de Noel Günü‘nde 20 milyon doların üzerinde hasılat elde eden sadece altı filmden biri olurken, 5 günde 105,7 milyon dolarlık bir açılış yaptı. Tatil sezonu boyunca güçlü performansını sürdüren film, sonunda dünya çapında 1,1 milyar dolarlık kayda değer bir hasılat elde ederek bir DC süper kahraman filmi için rekor kırdı. İkinci yapım için hedeflenen açılış haftası rakamlarına ulaşamayan Aquaman and The Lost Kingdom, DC Genişletilmiş Evreni‘nin adeta ölüm çanını çaldı.

Öte yandan oyuncu kadrosunda Momoa‘nın yanı sıra Patrick Wilson, Amber Heard, Yahya Abdul-Mateen II, Nicole Kidman, Dolph Lundgren ve Randall Park‘ın yer aldığı Aquaman and The Lost Kingdom sinema salonlarında gösterilmeye devam ediyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.