Edebiyat

Stephen King’den Yeni Kara Kule Romanı

kara-kule-8-anahtar-deliginden-sizan-ruzgar-stephen-king-haberKorku ve fantastik kurgunun üstadı Stephen King’in yepyeni Kara Kule serisi romanı geliyor.

Ülkemizde “Anahtar Deliğinden Sızan Rüzgar” (The Wind Through The Keyhole) adıyla yayımlanması beklenen romanla ilgili bazı detaylar açıklanmaya başlandı.

Kitabın hikayesi ile ilgili bazı bilgileri vermek gerekirse, kitapta Roland’ın hem genç hem de yaşlı halini görebileceğimiz bir kurgu var. Kitapta Roland ve Ka-Tet’inin Emerald City’den ayrılıp Calla Bryn Sturgis’in sınırına ulaşana dek yaptıkları yolculuğa değinilecek. Böylece kitabın, serinin dördüncü kitabı olan Büyücü ve Cam Küre ile beşinci kitap olan Calla’nın Kurtları arasındaki eksik kalan bölümü doldurması bekleniyor. 

Kurgu içerisinde kurgu şeklinde bolca hikayeye sahne olacak kitapta Roland, silahşörlüğünün ilk zamanlarından, annesinin ölümünü izleyen suçluluk duygusu içindeki ilk yılından bir hikaye anlatacak. 

Babası tarafından tehlikeli bir şekil değiştirici olan “Skin man”i sorgulamak için yollanan Roland, canavarın son katliamının hayatta kalan tek tanığı cesur fakat korkmuş bir çocuk olan Bill Streeter’ı himayesinde korumaya alır. Roland, kendisi henüz çok genç olmasına rağmen, çocuğu annesinin ona yatarken anlattığı Eld’in Kitabı’ndan bir hikaye olan “The Wind Through the Keyhole”u anlatarak sakinleştirmeye çalışır. “Kimse hikayeler için çok yaşlı değildir,” der Bill’e. “Erkek ve delikanlı, kadın ve genç kız, hepimiz hikayeler için yaşarız.” Ve hikayeler de böyledir, onlar da bizim için yaşarlar.

Usta yazar Stephen King‘in hikayelerle dolu olacak kitabının 2012’nin Mart ayında çıkması bekleniyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.