Edebiyat

Edebiyatçılar, Suriyeliler İçin 1 Milyon Sterlin Topladı

buy-books-syria-banner

Bundan birkaç ay önce, aralarında fantastik kurgu yazarları Neil Gaiman ve Philip Pullman gibi isimlerinde yer aldığı İngiliz yazarlar, kitap gelirlerini Suriyeli mültecilere yardım için bağışlayacaklarını belirtmişti.

İngiltere genelinde başlayan Buy Books For Syria adlı kampanya 1 milyon sterline ulaştı.

Her şey Waterstone’s adlı İngiliz kitabevi zincirinin, ülkesindeki büyük yayınevlerine yaptığı yardım çağrısıyla başlamıştı. Kampanyanın adı, Buy Books For Syria yani Suriye için kitap al.

Kampanya gereğince yayınevleri çok satan yazarlarının kitaplarından bağış yapacak, mağazalarda satılan bu kitapların tüm geliri doğrudan Suriyeli göçmenlere yardım yapan bir derneğe aktarılacaktı.

waterstones

Yayınevlerinin yanında, kampanyaya ünlü edebiyatçılar da bireysel olarak destek vermişti. Bu edebiyatçıların arasında Neil Gaiman ve Philip Pullman dışında Salman Rushdie, Hilary Mantel, David Nicholls, David Walliams, Ian Rankin, Ali Smith, Marian Keyes, Lee Child, Julia Donaldson, Jacqueline Wilson ve Michael Morpurgo gibi isimler yer alıyor.

Ve Oxfam Derneği, bu sabah yaptığı açıklamada Waterstone’s kitabevinin satışlarının hedeflenen 1 milyon sterline (4.2 milyon Türk Lirası) ulaştığını açıkladı.

Oxham, hedefe ulaşılmasının ardından kampanyanın en büyük destekçilerinden olan Mark Haddon‘a resmi Twitter hesabından teşekkür etti.

Yazar Mark Haddon “Vakit müreffeh devletlerin ellerini cebine atma ve uygun yardımı yapması vakti. Daha çok maddi yardım ve daha çok misafirperverlik, Avrupa’daki Suriyelilere büyük fayda sağlayacaktır” açıklamasında bulunmuştu.

Başbakan David Cameron’ın da dikkatine sunulan kampanyada, hükümetin bu konuda daha özverili olması gerektiği kampanyanın destekçileri tarafından ifade edildi.

Suriyeli göçmenlere ulaştırılacak yardımla ilgili Londra’da yapılacak toplantının bugünlerde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Oxfam’a göre Avrupalı hükümetler, şu ana kadar Suriyeli göçmenlerin ihtiyacı olan yardımın ancak yarısını karşılamış durumda.

Oxfam ve Waterstones’un bu yardımsever işbirliğinin; Devletler, kurumlar ve entelektüeller için bir örnek teşkil etmesini ümit ediyoruz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.