Sinema Haberleri

Hobbit, ABD ve Kanada’da Gişe Rekoru Kırdı!

hobbit-banner

Peter Jackson’ın son filmi Hobbit, Aralık’ta elde ettiği 85 milyon dolarlık gişe hasılatıyla tarihte bu ay en çok gişe yapan film oldu. “Hobbit: Beklenmedik Yolculuk” dünya genelinde 138,2 milyon dolarlık hasılat yaptı.

hobbit-bilbo-stingHobbit’in hazinesi, Aralık’ta gerçekleştirdiği 84,77 milyon dolarlık Aralık ayı gişe rekoru oldu. Ayrıca “Hobbit: Beklenmedik Yolculuk”, uluslararası marketlerde 138,2 milyon dolarlık bir gişe geliri elde etti. Filmin dağıtıcı firması Warner Bros.’a göre “Yüzüklerin Efendisi” üçlemesi ilk haftasonunda toplam 222,97 milyon dolar elde etmişti.

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ’NİN HASILATINI YAKALAMAK İSTİYOR

Hollywood.com’un yaptığı bir tahmine göre, 2012 yılında dünyadaki toplam gişe hasılatının tüm filmler için 10,8 milyar dolar olması bekleniyor.

1937 yılında J.R.R. Tolkien tarafından yazılan kitabın beyaz perde uyarlaması olan film 3D teknolojisi ile çekildi ve üç seri şeklinde olacak. Yönetmen koltuğunda ise “Yüzüklerin Efendisi” üçlemesi ile Oscar kazanan Peter Jackson var. Warner Bros., Hobbit serisi ile uluslararası piyasalarda 2,9 milyar dolar gişe geliri elde eden Yüzüklerin Efendisi serisinin başarısını yakalamayı hedefliyor.

hobbit-bilbo-bagendYine Warner Bros.’un verdiği bilgilere dayanarak, Hobbit, dünya çapındaki IMAX salonlarında 15,1 milyon dolar kazançla yeni bir rekor elde etti. Hobbit, ayrıca Yüzüklerin Efendisi serisinde en büyük açılış gelirini elde eden film oldu.

Yüzüklerin Efendisi serisi sinemalarda gösterime, sırası ile 2001, 2002 ve 2003 yıllarında girmişti. Hobbit ise yapım aşamasında çıkan bazı aksaklıklar nedeni ile hayranlarını neredeyse on yıla yakın bekletmişti.

SERİYE İLGİ SÜRÜYOR

Hobbit gösterime girdiği ilk hafta elde ettiği gelirle seriye olan ilginin düşmemiş olduğunu kanıtladı. Filmin Kuzey Amerika açılış haftasında elde ettiği gişe geliri, 77,2 milyon dolarla bir önceki Aralık ayı açılış rekorunu elinde bulunduran ve başrolde Will Smith’in olduğu 2007 bilim-kurgu yapımı “Ben Efsaneyim”i geçmiş oldu. Warner Bros.’tan üst düzey bir yetkili bir önceki rekoru kırmayı hedeflediklerini ve ortaya çıkan sonuçtan da memnun olduklarını belirtti.

Hobbit serisinde kalan iki filmin gösterim tarihleri ise belli oldu. Aralık 2013 ve Temmuz 2014 gösterime girmesi beklenen filmlerini finansmanı MGM ve Warner Bros.’a ait New Line Cinema tarafından karşılandı ve 500 milyon dolar civarında olduğu düşünülüyor.

Hobbit-dwarves

BEKLENMEDİK YOLCULUK

Filmde bir grup cüce ile Smaug adındaki bir ejderhanın elinde bulundurduğu ve cüceler için bir hayli önemli olan Arkentaşı’nı ele geçirmek için yola çıkan ve Martin Freeman tarafından canlandırılan, Hobbit Bilbo Baggins’in hikayesi anlatılmakta. Filmde ayrıca Richard Armitage ve Benedict Cumberbatch yer alırken, Ian McKellen, Cate Blanchett ve Elijah Wood bir önceki serideki rollerini tekrarlıyorlar.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.