Hunter

Hunter Survival Guide

Hunter-the-reckoningLogo

AVCILAR İÇİN HAYATTA KALMA REHBERİ

Eğer Karanlıklar Dünyası’nda nefes almaya devam etmek niyetindeyseniz, biraz sonra yazacaklarımı iyi dinlemeniz yetmez, onları ruhunuza kazımalısınız. Avcının ahmaklık etme lüksü yoktur ve öbür tarafta size bunu ispatlayacak binlerce ahmak bulabilirsiniz.

KURAL 1: DİKKATLİ OLACAKSIN

Çevrenize devamlı dikkat edeceksiniz. Uykunun yarı-ölüm olduğunu söyleyenler ne kadar haklılar bilemezsiniz. Bu dünyada dikkatinizi bir an bile elden bırakmanız en iyi ihtimalle ölüm demek olacaktır. Bu meslekte hastalık izni veya kahve molası yoktur, daimi nöbettesiniz.

Bu konunun neden bu kadar üstüne basıyorum biliyor musunuz? Çünkü avın her anında düşmanınız daha kalabalık ve daha iyi donanımlı olacak. Sizi üstünlüğe götürecek tek şey taktik zekânız olacak ve çevrenizin bilincinde olmadan taktik zekâsı hiçbir şey demektir. Olabilecek en kötü saldırı şekli pusudur ve sizi ondan kurtaracak olan da çevreye karşı dikkatli olmaktır.

Gözünüzü açık tutun. Sizi insan metabolizmasının bilmem kaç saat kadar uyuması mecburidir yalanına yıllar boyunca inandırmış olabilirler, ama işin aslı öyle değil. Bu dogmayla savaşın, çünkü ne demiştik? Uyku ölümün yarısıdır.

Kaç avcının uykusunda katledildiğini tahmin bile edemezsiniz. Bunun başınıza gelmemesi için yapılacak ilk şey bünyenizi günde 3 saat uykunun yeterli olduğuna inandırmak. İnsan vücudu aşırı miktarda tüketilmiş kafeine kısa sırada adapte olabildiği için bu bir çözüm değildir. Uzun gece yarısı yürüyüşleri veya uyarıcı nitelikte fiziksel acı daha başarılı olacaktır.

Özetle gecelerde canavarların hüküm sürdüğünü aklınızdan çıkartmayın ve günün karanlık saatlerini ayık geçirmeye çalışın.

Hayatta kalmak istiyorsanız yapmanız gereken bir diğer şey de işaretleri doğru okumak. Diğer bir deyişle karşılaştığınız her kişiyi, başınıza gelen her tesadüfi olayı, hayatınızın her anını, aksi ispatlanana kadar tehtit olarak algılayacaksınız. Her suratın ardında bir yaratık gizli olabilir, en sevimli gülen yüze bile kanmayacaksınız.

İşaretleri okuyabilmenin temeli doğru bilgi toplama yöntemlerinde yatar. Yaratıkları tespit etmek işin sadece başıdır. Hayatta kalmak istiyorsanız, karşınızdakinin doğasını, karakteristik özelliklerini, güçlü ve zayıf yönlerini, adeta arkeolojik bir kazı yapar gibi yavaş yavaş ortaya çıkartmalısınız. Söz konusu av olduğunda en ufak bir ayrıntı bile önemsiz değildir.

Hayatınızı mümkün olduğunca kütüphanelerde geçirmeye bakın. Avınıza giden yolda ipuçlarını hukuk, politika, tarih ve hatta sanat kitaplarında bulacaksınız. Özellikle ölüm ilanlarını çok yakından takip edin, çünkü o merhumlar sizin yeni düşmanlarınız olabilirler.

HunterSurvivalGuideKURAL 2: KENDİNE SAHİP ÇIKACAKSIN

Siz yayılan karanlığa karşı insanlığın son umudusunuz. Onların silahı da zırhı da kalkanı da sizsiniz. Bunun için ilk önce kendinize saygı duyacaksınız. Altına elini koyduğunuz taş hafif bir şey değil, kendinizi küçümsemeyin. Kendinize daima mukayyet olacaksınız, dışarıda yağmur başlarsa içeri girecek, karnınız acıkırsa yemek yiyecek, zarar görürseniz tıbbi destek alacaksınız. Aksi halde kendi gücünüzden, daha da önemlisi insanoğlunun savunmasından güç çalmış olacaksınız.

KURAL 3: SABIRLI OLACAKSIN

Avcıları acı sona götüren etkenlerin başında sabırsızlık gelir. Hepimiz zafere açız, hepimiz bu savaşın bir an önce bitmesini istiyor, arkamıza yaslanıp huzurlu bir uykuya dalmanın hayaliyle yaşıyoruz. Ama bu o kadar kolay değil. Kötülük dünyanın her yerine, her kademesine nüfuz etmiş durumda. Yani buradaki işimiz kısa sürede bitecek gibi görünmüyor, o yüzden aceleci olmanın bir anlamı yok.

Sabırlı olmanın en büyük olumlu etkilerinden bir tanesi akılcı planlama yapabilmektir. Karşılaşacağınız düşmanı biliyorsanız, çatışmadan önce olabilecek her şeyi önceden düşünmenız ve duruma göre hareket planını oluşturmanız gerekir. Her zaman üç ayrı planınız olsun, çünkü ilk ikisi büyük ihtimalle umduğunuz gibi gitmeyecek. Daima yanınızda değişik nitelikte yedek silah bulundurmayı da unutmayın ve yine mümkünse destek çağırabilecek bir konumda olun.

Doğru planlamayla düşmanınızın işini yaklaşmadan bitirebiliyorsanız, doğru yoldasınız demektir. Patlayıcılar konusunda uzman olun ya da uzman birini bulun. Düşmanınızın düşmanı varsa tespit edin, birbirine düşürün. Elinizi kana bulamaya niyetliyseniz kaliteli bir dürbünlü silahınız olsun. Unutmayın, yaratığın gözlerini görebiliyorsanız, gereğinden fazla yakınsınız demektir.

KURAL 4: ASLA YALNIZ AVLANMAYACAKSIN

Bu oldukça açık bir kural olsa da tekrardan belirtme ihtiyacı duydum.

KURAL 5: ASLA GÜVENSİZ İLETİŞİM KANALLARINA AÇIK VERME

Av hayatınız boyunca sık sık diğerleriyle iletişim halinde olacaksınız. Telefon, telsiz vs. aygıtlar iletişimde hayat kurtarıcı olsa da yanlış ellerde bütün çalışmalarınızı tehlikeye atabilirler. Bu yüzden asla karşınızdakiyle avınız hakkında spesifik konuşmayın. Aranızda sözlü işaretler geliştirin ve bunu daima kullanın. Vampirler hakkında konuşmaları internete düşen ve daha sonra enteresan bir biçimde kendisinden haber alınamayan avcı arkadaşlarımızı hepimiz biliyoruz.

KURAL 6: ASLA GERİDE REHİNE BIRAKMA

Yaratıkların eline düşmüş her avcı, diğerleri için tehlike teşkil etmektedir. Bu yüzden avcı teşkilatının salahiyeti açısından herhangi bir rehin durumunda ya avcı olabilecek en kısa zamanda kurtarılmalı ya da ortadan kaldırılmalıdır. Yaratıkların kullandığı basit zihin oyunlar avcılara işlemese de daha güçlü olanların neler yapabileceğini bilemeyiz, bu yüzden onlara deney fareleri sunmasak iyi olur.

KURAL 7: ASLA MESLEĞİNİ BELLİ ETME

Siz müşteri peşinde koşan pazarlamacı değilsiniz. Siz avcısınız ve bunu ne kadar az kişi bilirse o kadar iyi demektir. Ağzınızdan çıkan her kelimeye dikkat edin. Londra’da yaşayan bir Pakistanlı olduğunuz bile onların kulağına gitse Londra’daki tüm Pakistanlıları ortadan kaldırmaya çekinmeyeceklerine emin olabilirsiniz.

KURAL 8: ASLA HEDEF OLMA

Burası onların dünyası olabilir, ama burada avcı biziz. Bu durumu tersine çevirebilecek her türlü durumdan kaçınmalısınız. Emniyet, adalet, medya hepsi onların elinde. Bu yüzden daima ilgi odağı olmaktan kaçının, sürüden ayrılmayın, göze batmayın. Kimseyi kendi küçük hayat çemberinize almayın. Unutmayın özel hayatınızda açacağınız küçücük bir delik büyüyerek bağırsaklarınızı dökecek bir yarığa dönüşebilir.

KURAL 9: YAKALANMAYIN

Bütün kuralların sonunda işin aslı bu noktaya dayanıyor. Kaçış planınız her zaman sağlam olsun. Her planın sonunda yarım saat içinde olay yerinden en az 15km. uzakta olabilecek gibi davranın. Eğer bu mümkün değilse ya planınız yanlıştır ya da işler istediğiniz gibi gitmemiştir. Hedefi bulun, içeri girin, işi bitirin, kaçın, tekrarlayın. Gereksiz zaman kaybetmeyin, çünkü siz ele geçerseniz yaptığınız avın hiçbir anlamı olmaz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.