Haberler

Dungeons and Dragons Yeni Etkinliği Stream of Annihilation’ı Duyurdu

Tüm oyuncular buraya! Dungeons and Dragons uzun zamandır reklamını yaptığı ama bir türlü ser verip sır vermediği etkinliği Stream of Annihilation‘ı iki günlük bir canlı yayının ardından duyurdu! 

Etkinlik serisi 19 Eylül 2017 tarihinde yayınlanacak. İşte detaylar!

Yeni etkinliğimiz tabii ki D&D sisteminin ana evreni haline gelen Unutulmuş Diyarlar‘da (Forgotten Realms) geçecek. Ancak bu sefer farklı. Unutulmuş Diyarlar’da bile unutulmaya yüz tutmuş bir toprak parçasına gidiyoruz artık, Chult Ormanı!

Eski oyuncular Chult Ormanı’na aşinadır elbette ancak Wizard of the Coast firması bugüne kadar maalesef o toprak parçasıyla ilgili çok fazla sayıda macera ya da roman yayınlamamıştı. Sadece bölgenin coğrafyası, yaratıkları, FRP oyuncularının macera yaşayabilecekleri yerleri anlatan kural kitapları çıkarmışlardı. Bölgeyle ilgili en büyük farkındalığı, senaryosunu R.A Salvatore’un yazdığı Demon Stone video oyununda ve Neverwinter Nights 2 oyununun ek paketi olarak çıkan Storm of Zehir video oyununda yaşamıştık. Bölgenin şehirlerini, kabilelerini ve özellikle de dinozorlarını oldukça yakından görmüştük. Geçtiğimiz gün de yeni etkinlikten ufak bir resim yayınlandığında pek çoğumuz Chult Ormanı ipucunu yakalamıştı zaten.

Sırf dinozorlu bir cangılı göreceğiz diye bu kadar sevinmedik tabii ki. Çünkü Chult ormanına gitmemizin amacı tropik bir gezi değil. Kuşkusuz 50 yıllık D&D sisteminde bugüne kadar yayınlanmış en iyi ve en çok sevilen macera modüllerinden biri olan Tomb of Horrors’ı pek çok çoğunuz duymuştur. Oldukça kudretli bir liç -yaşayan ölü büyücü- olan Acererak’la mücadele ettiğimiz, tuzaklarla, türlü yaratıklarla ve diğer düzlemlere kadar uzanan ölümcül labirentleriyle meşhur bir modüldü. Eh, Acererak’ın işini bitirememiş gibiyiz çünkü kendisi Unutulmuş Diyarlar’a gelip Chult cangılına yerleşmiş ve çok büyük planlar peşinde. Bu planlarını  19 Eylül 2017 tarihinde yayınlanacak yeni Tomb of Annihilation etkinliğinde öğrenip bozmaya çalışacağız.

Dün ki yayınlanan canlı yayında bu planlarının ne olduğuna dair ufak bir bilgi verildi. Acererak, bugüne kadar Unutulmuş Diyarlar’da diriltme büyüleriyle hayata döndürülen kişileri bulup, ruhlarındaki diriltme büyüsüne ait kalıntıları toplamaya çalışıyor. Diriltme büyüsü ruhundan çekilen kişiler de giderek soluyor, çürüyor ve ölmeye başlıyor.  Bu da çok kötü bir haber, çünkü son yıllarda, özellikle Spellplague olayı öncesinde kaybolan ve görmek istediğimiz bazı karakterler diriltilmeye başlanmıştı. Umarız onlara bir şey olmadan Acererak’ı durdurabiliriz! Acererak’ın bu büyü enerjisiyle ne yapacağını ise henüz bilmiyoruz.

Macera modülümüzün içinde Chult bölgesini ve özellikle de Chult’ın kuzeyindeki Port Nyranzaru kasabasını gösteren detaylı bir harita mevcut olacak. Port Nyranzaru, kuzeydeki Amn diyarının kurduğu ve Chult ile Kuzey Faerun arasında ticareti kolaylaştırılmak için oluşturulan bir kolonidir. Ancak geçen yıllar süresince bu koloni büyümüş ve küçük bir şehir halini almıştır.

Kitabımızla birlikte Chult bölgesiyle ilgili pek çok keşif yapacağız; kayıp kültürler, kayıp şehirler, çözülmesi gereken gizemler, ilginç mekanlar ve NPCler. Ayrıca eskiden de tanıdığımız ancak yeni D&D sistemine henüz işlenmeyen bazı yaratıklarımız da geri dönüyor! Zorbo (psişik koalalar), froghemoth ve su-monster gibi!

Kitabımızda Chult, aslında bir macera bölgesinden ziyade genel bölge olarak anlatılıyor. Yani isterseniz ana görevimiz olan Acererak’ı bir kenara bırakıp, cangılın derinliklerine dalıp kendi keşiflerinizi yapabilir, gizli yer altı şehirlerini ve zindanlarını keşfedebilirsiniz.

Tabii ki maceranın en heyecan verici yanı dinozorlar. Ama oyun tasarımcılarının da söylediği gibi “Macera sırasında pek çok T-Rex, zombi… Ve zombi T-Rexler’le karşılaşacaksınız!” Anladığımız kadarıyla Acererak ormanı bir zombi dünyasına çevirmeye başlamış bile. Çünkü iki gündür yapılan canlı yayınlarda sürekli olarak “yaşayan ölü dinozorlar, zombiler…” tabirleri kullanıldı.

Gelelim ana görevimiz, Tomb of Annihilation‘a! Tıpkı ata oyunu Tomb of Horrors gibi, yeni maceramızda da pek çok puzzle tuzağı olacak. Puzzleları çözüp bir sonraki seviyeye geçtiğinizi sanacak ancak saatler süren yolculuğunuz sonucunda başladığınız yere geri döneceksiniz. Bu bitmek bilmez labirentlerden çıkabilmek için oyuncular sağa sola gizlenmiş ipuçlarını çok dikkatli incelemeli ve acele kararlar vermemeli.

Ve son olarak, Unutulmuş Diyarlar’ın en çok satan serilerinden biri olan Harpers serisinin Chult cangılında vuku bulan olayları anlatan kitabı Ring of Winter ‘daki baş karakterimiz Artus Cimber ve kış yüzüğü de macerada önemli bir yere sahip olacak. Artus Cimber’ın, bir önce yayınlanan etkinlik Storm King’s Thunder‘da buz tanrıçası Auril’in bir seçilmişi olduğunu görmüştük. Yeni maceramıza ne gibi bir etkisi olacak göreceğiz.

Hemen ekleyelim, Ring of Winter‘daki olaylar, Tomb of Annihilation‘daki olaylardan yaklaşık 130 yıl önce gerçekleşmişti. Eski hikâyelerden parçalar görmek güzel olacak.

Maceramız için oyun minyatürlerini tabii ki yine WizKids temin ediyor. Şirketin Acererak macerası için hazırladığı seti aşağıdaki resimde görebilirsiniz.

Ayrıca FRP’sini oynamaya vakit bulamayan oyuncular için, maceranın bir kutu oyunu versiyonu da satışa çıkarılacak.

Ve belki de etkinliğin en heyecan verici açıklamalarından biri, kasım ayında çıkacak olan yeni destek kitabımız; Xanathar’s Guide to Everything!

Bu kitabımızda pek çok yeni altsınıf, büyü, yaratık, zindan ve maceralar eklenecek oyunumuza. Her bir sınıf için en az 2 adet yeni altsınıf ekleneceğini oyun tasarımcıları doğruladı bile. Ayrıca yeni tuzaklarla birlikte DM’lerin kendilerine yeni alternatif tuzaklar yaratabilmeleri için özel bir kurallar sistemi olacağı da açıklandı.

FRP oyunu olur da zar olmaz mı? Tabii ki var! Stream of Annihilation etkinliğine özel bir zar seti ve kutusu da satışa çıkarılacak.

Ve son olarak da bir kutu oyunu daha açıklandı! Betrayal at Baldur’s Gate!

Bir bitmedi şu şehirden çektiğimiz. Bu seferde şehirde işlenen ve içine bizim de dahil olduğumuz bir cinayeti ve entrikayı çözmeye çalışacağız ancak bu kutu oyunu biraz farklı. D&D bilmeyen herkesin de oynayabileceği şekilde tasarlanmış ve harita yerine maket yapıların içinde oynuyoruz. Yani odadaki ipuçlarını kendi gözlerinizle arayıp bulacak ve analiz edeceksiniz. Bu maketlerle şehrin sokaklarını, yer altı mezarlarını, hanlarını ve kalelerini gezebileceksiniz.

Şimdilik bizlerle paylaşılanlar bu kadar arkadaşlar! Şu kadarıyla bile oldukça göz doldurmaya yetti. Acererak’la tekrar karşılaşmak için sabırsızlanıyoruz. O zamana kadar takipte kalın!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.