Edebiyat

20.000 Dolara Buz ve Ateşin Şarkısı’nda Ölme Keyfi!

kings-landing-game-of-thrones-banner

Evet, yanlış okumadınız.

Geçtiğimiz günlerde Prizeo adına düzenlenen sosyal yardımlaşma etkinliğine katılan George R. R. Martin, etkinlik kapsamında 20.000$ bağış yapan iki kişiye birer karakter tasarlayıp gelecek kitapların birisinde öldürülme imkanı verdi.

Beklendiği üzere saatler içerisinde dolan bu ölümcül kontenjanın yanı sıra sekiz başka kişi de bekleme listesine adını yazdırıp yazara kendilerini de öldürmeleri için yalvarmaya başladı bile.

Karşılaştığı sevgi ve desteğin beklentilerinin çok üzerinde olduğunu söyleyen Martin, ayyuka çıkan kötü şöhretine karşın aslında bir süredir yazmakta olduğu karakterleri öldürmekte aslında oldukça zorlandığını belirtti. İyi de kötü de olsa onları çocukları gibi gördüğünü söyleyen Martin, bu kez işinin daha kolay olduğunu, karakterlerin canlarını hayırlı bir iş için vereceklerini, bu yüzden de hatırda kalıcı ölümler tasarlayacağını sözlerine ekledi.

george-r-r-martin
George R.R. Martin

Peki bu ölümcül sonun kurbanları kimler?

Bilgilerine ulaşabildiğimiz tek kurban bir Facebook çalışanı olan Dave Goldblatt. Açıkçası bu kararı yaklaşık on dakika içinde aldığını belirten Goldblatt, hem iyilik yapıp hem de böylesi efsanevi bir yapıt içerisinde yer almanın es geçemeyeceği bir fırsat olduğunu söyledi.

Prizeo web sitesine gerekli bağış miktarı girildiğinde sistem size Martin’in adınıza ne tarz bir karakter yaratmasını istediğinizi soruyor. Dave’in bu noktadaki tercihi bir Valyrian olmuş. Martin’in kitaplarında soylarının çok önceden kurutulmuş olduğu düşünülen Valyrianlar’ın böyle bir sebeple tekrar gün yüzüne çıkıp çıkmayacağını doğal olarak zaman gösterecek.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.