Dizi HaberleriHaberler

Peacock’ın Friday The 13th Temalı Dizisi Crystal Lake Yeni Başyazarına Kavuştu

Jason Voorhees’in kamp yapan gençlerle ne alıp veremediğini bizlere anlatmayı hedefleyen öncül (prequel) dizisi Crystal Lake, proje start aldıktan kısa süre sonra fikir babası olan Bryan Fuller’ın kovulmasıyla sarsılır gibi olmuştu.

Neyse ki kara bulutlar hızlıca dağıldı ve yapım aşamasındaki dizi tecrübeli bir başyazar ve yapımcıya kavuştu. 13. Cuma emin ellerde, proje artık Brad Caleb Cane’e emanet. Cane halihazırda HBO tarafından yapım odasında sır gibi saklanan IT: Welcome to Darry dizisinin başyazar ve yapımcısı. Öncül hikayelere kafayı takmış gibi belli ki. Önceki işleri de oldukça önemli; kendisi Black Sails, Fringe, Warrior ve Tokyo Vice gibi projelerin senaryolarında yer almış.

Yapım ekibinde orijinal serinin yazarı Victor Miller da yer alıyor, bu da dizinin köklerine sadık olacağına dair olumlu bir sinyal bize sorarsanız. Filmin yapımını üstlenen A24’ün bünyesindeki Marc Toberoff, Robert M. Barsamian ve Robert P. Barsamian da yapımcı olarak yer alıyorlar.

Brad Caleb Cane’e geri dönelim. Kendisi projeye duyduğu heyecanı daha önceden hissetmiş aslında: ”8 yaşımdayken 3D teknolojisi ile ilk tanışmamdı ve John Vorhees’in kurbanının gözünü yuvasından çıkardığına sinemada şahit oldum. O zaman yaratıcı yolculuğumda bu maskeli adamla bir araya geleceğimizden neredeyse emindim. Slasher türünün altın çağına denk gelmiştim ve bu türü 13. Cuma gibi iyi tanımlayabilen başka bir film yoktu. Peacock ve A24 gibi korkusuz iki ortak ile yol almak ve bu ironik markaya bir seri ekleme fırsatına sahip olmak inanılmaz. ”

Olayların başladığı Crystal Gölü’nden ismini alan dizinin senaryosu belli değil ancak 80’li yıllarda Hollywood’un bağnaz sayılabilecek, gençlerin öldürülmesini yaşam tarzları ile ilişkilendirip ahlak bekçiliği yaptığı o didaktik dönemi geride kaldı. Jason’ın hikayesinin başlangıcına götürecek bizleri Crystal Lake ancak çok daha taze fikirlerle bezeli olacağından eminiz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.