Dizi Haberleri

Netflix’in The Witcher Evreni Genişliyor

Netflix‘in hayran etkinliği TUDUM‘da yeni sezon fragmanının yanında yeni bir The Witcher anime filmi ve çocuk yapımı da duyuruldu. Öncül dizi Blood Origin’in de yapım sürecine detaylıca bakma fırsatı yakaladık.

Geçtiğimiz gün gerçekleşen Netflix’in TUDUM etkinliğinde The Witcher‘dan da pek çok yeni haber geldi. Dizinin ilk sezonu iyisiyle kötüsüyle Netflix’in en çok izlenen yapımları arasında yer almıştı hatırlarsanız. Anlaşılan platformun evreni öyle diziyle bırakma niyeti yok, öyle ki 2. sezon fragmanı ve 3. sezon onayının yanında etkinlikte bir anime filmi ve çocuklara yönelik bir Witcher yapımı da duyuruldu. Evet, çocuklara yönelik yapım ve Witcher. Blood Origin dizisi de ilerleme kaydediyormuş. Dilerseniz hep birlikte duyurulara şöyle bir göz gezdirelim.

Yeni Anime Filmi

Nightmare of the Wolf geçtiğimiz ay çıkmış ve gayet güzel yorumlar almıştı. Hatta biz de şurada incelemiştik bu güzide anime filmini. Yaşlı Kurt Vesemir’in gençliğine uzandığımız filme gelen olumlu tepkiler yapımcıları memnun etmiş olacak ki TUDUM’da bir Witcher anime filmi daha duyuruldu.

Yapımla ilgili çok detay yok, Nightmare of the Wolf’un devamı mı olacak yoksa yeni bir hikaye mi anlatacak bilmiyoruz henüz. Nightmare of the Wolf Vesemir’e odaklanarak dizinin 2. sezonunda göreceğimiz karakteri izleyicilere önceden tanıtmıştı. Belki bu sefer 3. sezona yönelik bir karakter inşası için kullanılacak bu yeni yapım. Dediğimiz gibi bilgi yok, zaten en iyi ihtimalle 2022 sonunda çıkacakmış kendisi. Şahsen bir Falka’s Rebellion yapımı görmeyi çok istiyorum ben. Witcher evreninin anime formatına ne kadar yakıştığını gördük zaten. Bence çok ama çok güzel bir materyal olabilir bu dönem, düşüncesi bile heyecanlandırmaya yetti. Detaylar için takipteyiz.

2. Sezon Fragmanı ve 3. Sezon Duyurusu

Beklendiği üzere 2. sezon fragmanı da TUDUM’da yayınlandı. İlk sezonda Andrzej Sapkowski‘nin Son Dilek ve Kader Kılıcı kısa hikaye derlemelerinden seçmeler izlemiş, yavaş yavaş ana hikayeye giriş yapmaya başlamıştık. Duyurulara göre dizinin hikayesi beş romanlık ana seriye geçiş yaparken kısa hikayeler de ufak ufak devam edecekmiş. Uyarlanacağı kesinleşen ilk kısa hikaye Ufak Bir Gerçeklik Payı. Game of Thrones‘daki Tormund rolüyle tanıdığımız aktör Kristofer Hivju, bu bölümde Nivellen‘i canlandıracak.

Kim Bodnia‘nın hayat vereceği Vesemir’e de ilk defa bakma şansı yakaladık. Olmuşlukla olmamışlık arasında bir yerlerde kalmış bence, dizide izleyene kadar yorum yok.

2. sezon fragmanına göre romanları okuyanların aşina olduğu pek çok olaya bu sezon şahit olacağız. Ciri’nin Kaer Morhen’de Witcherlar’la eğitim aldığı günler, Sodden Tepesi Savaşı sonrasında yaşananlar, Thanned Adası’ndaki olaylı gece, Jaskier’in işkence gördüğü sahneler derken dananın kuyruğu bu sezon iyice kopacak gibi duruyor. 3. sezon bu şartlar altında kaçınılmaz olacağından hiç uzatmadan etkinlikte 3. sezon onayını da aradan çıkarttılar. Bakalım neler olacak, 17 Aralık’ta hep birlikte göreceğiz.

The Witcher: Blood Origin

Blood Origin‘in okuma provaları ve ön yapım sürecini gösteren kısa bir video da paylaşıldı etkinlikte. Dizi yürütücüsü Declan DeBarra, Vlog kıvamında seti gezerek yapımın nasıl ilerleme kaydettiğini anlatıyor. Çok yeni bir şey yok bu tarafta ama DeBarra epey heyecanlı, “Blood Origin’in güzel yanı kitaplardan, insanların ve canavarların dünyalarını birleştiren Kürelerin Birleşimi olayının öncesinde yaşananları anlatacak olması. Sizlere göstermek için sabırsızlanıyoruz,” diyor. Bakalım neler yapacaklar.

Çocuk ve Aile Yapımı Derken?

Vallahi en çok buna şaşırdım ben. Yapım hakkında henüz hiç detay yokama ayrı bir parantez açmak istedim bu arkadaş için, çünkü kendisi Netflix’in suyunu kaçırmaya başladığına yönelik bir işaret bence. Kapkaranlık evrenden nasıl bir çocuk yapımı çıkarabilirler ki? Leshen kardeşle el ele çiçek toplamaya giden bir Witcher’ı izleyecek halimiz yok sonuçta. Yeni anime filminden ve 2. sezondan daha çok merak ediyorum kendisini, çıkar çıkmaz izleyeceğim kesinlikle.

Görünüşe göre Netflix bol bol Witcher’a boğacak bizi. Nasıl işler çıkaracaklarını merakla bekliyoruz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.