Haberler

Dungeons and Dragons Kitabı Bigby Presents: Glory of the Giants Sanatçısı Yapay Zeka Kullandığını İtiraf Etti

Dungeons and Dragons’ın yeni kitabı Bigby Presents: Glory of the Giants! üzerinde çalışan bir sanatçı, eserinin belirli ayrıntılarını yapay zeka kullanarak oluşturduğunu açıkladı.

Bigby Presents: Glory of the Giants! kitabının yaratım sürecine dair çarpıcı detaylar ortaya çıktı. FRP oyuncu topluluğunu heyecanlandıran kitabın sanatçılarından Ilya Shkipin, sosyal medya platformu X’te paylaştığı bir mesajla, “belirli ayrıntıların ve son dokunuşların” yapay zeka tarafından yapıldığını itiraf etti. Ancak, Shkipin’in bu paylaşımları sonradan silinmiş olsa da, ekran görüntüleri sayesinde bu açıklamalar kaydedildi.

Shkipin, eserin çeşitli bölümlerinde yer alan unsurların, “[sıfırdan] üretilmek yerine yapay zeka kullanılarak geliştirildiğini” açıklıyor. Bununla birlikte, yapay zeka tarafından üretilen bu görsellerin kitaba entegre edilmiş olması, görsellerin nasıl oluşturulduğuna dair ayrıntıların henüz açıklanmadığı anlamına geliyor.

io9’un elde ettiği Twitter ekran görüntüleri, Shkipin’in yapay zeka resim uygulaması kullandığını doğruluyor. Ancak, bu yapay zeka uygulamalarının kitap geliştirme sürecinde kullanıldığı dönemde, görsellerin yeterli kalitede olmadığı ve Shkipin’in “genellikle dijital olarak boyandığı” şeklinde ifadelerle başkalarına anlattığı görülüyor.

Ilya Shkipin’in Bigby Presents: Glory of the Giants! için yaptığı çizim

Ilya Shkipin, Pika Labs AI gibi yapay zeka sanat görsel uygulamalarını kullanmasıyla tanınıyor ve NFT pazarında da faaliyet gösteriyor. Bu durum, onu Dungeons and Dragons ve masaüstü rol yapma oyunu (TTRPG) topluluklarında, NFT’lerin ve yapay zeka tarafından üretilen sanatın eleştirildiği görüşlerle çelişkiye düşürüyor. Ayrıca, Shkipin’in Twitter’da erken eskizleri paylaşarak yapay zeka uygulamalarını nasıl kullandığını gösterdiği görülüyor.

Wizards of the Coast da, sanatçının yapay zeka kullanımı hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirtti. Durumu öğrendiklerinde, 2014 yılından beri çalıştıkları Ilya Shkipin ile konuşan firma, kitaptaki görsellerde sanatçının yapay zeka ile oluşturulmuş görseller kullanmaması konusunda mutabık kaldıklarını belirtti.

Wizards of the Coast kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Shkipin’in yapay zeka kullanımıyla ilgili bir ekip farkındalığı bulunmuyordu. Ayrıca, kitap içeriğinin hiçbir bölümünün yapay zeka tarafından üretilmediği vurgulandı.

Şirket yetkilileri, gelecekte benzer durumların yaşanmaması için yönergeleri güncelleyeceklerini açıkladı. D&D Beyond, 6 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, Shkipin’in sanat sürecinde yapay zeka jeneratörleri kullanımına dair bilgilerinin olmadığını belirtti.

Bununla birlikte, “elden geçirilmiş” ifadesinin ne anlama geldiği hakkında kesin bir bilgi belirtilmedi. Bigby Presents: Glory of the Giants! kitabının 15 Ağustos’ta piyasaya sürülmesi planlanıyor. Bu da, fiziksel kopyaların basıldığı ve büyük olasılıkla mağazalara dağıtım için yola çıktığı anlamına geliyor.

Kaynak: Gizmodo

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.