Oyun Haberleri

Yeni Mass Effect Oyununun Klibi Şifrelerle Dolu

Mass Effect günü olarak kutlanan 7 Kasım (N7), bu yıl da yeni Mass Effect oyunu hakkında bilgiler getirdi. Dün yayınlanan klip oyunun, orijinal üçlemeden 4 yıl sonra geçeceğini ve Liara‘nın döneceğini gösteriyor.

Aslında Liara’nın döneceği yeni bir sürpriz değil. Zira oyunun geçen yıl yayınlanan kısa klibinde de Liara’yı görme şansımız olmuştu. Hatta Liara, araştırdığı bölgede topraktan bir N7 logosu kazıp çıkarıyordu. Böylece yeni oyunun Shepard’ın dönüşü hakkında olacağını tahmin etmiştik. Fakat bazı hayranlar Legion’ın, Shepard’ın N7 zırhı ile gezdiğini hatırlatarak Liara’nın Geth’lerin peşine düşmüş olabileceğini de söylüyordu.

Eğer kırmızı sonu canon kabul ediyorsak Liara Shepard’ı arıyor olmalı. Ancak oyunun ilk posterinde bariz bir Geth göndermesi olduğu için kırmızı son pek mümkün durmuyor.

Bu arada Bioware’in açıklaması bu posterde gizli olan bilgilerden %10’unu belki bulduğumuz yönünde. Hayranların çoğu bilgi ve detayı fark edemediklerini söylemişlerdi. Tüm bu bilgileri içeren ve Shepard’ın döneceği yönündeki umutlarımızı anlattığımız haberimize buradan göz atabilirsiniz.

Dün yeni oyundan bir video klip daha yayınlandı. Bunun da poster gibi birçok bilgiyi detayında gizlediği aşikardı. Nitekim, açıklaması videoya yakından göz atmayı isteyebileceğimizi söylüyordu.

Dikkatimizi çeken ilk şey arka plandaki ses oldu. Zira Mass Effect’in alışıldık melodilerinin dışında, sanki mahallede bir eğlence varmış gibi hissettiren boğuk bir müzik duyuyoruz. Üstelik aynı ses dönüp duruyormuş gibi geliyor. Bu sırada çeşitli uzay gemileri hareket ediyor ve ana görsel bir Mass Effect Relay’inin inşa edildiğini gösteriyor.

Bunun bir kamera görüntüsü olduğu açıklamalarda yazıyor. Ancak görüntünün bir an için bulanıklaşması ve sol alttaki yazılar da bu bilgiyi destekliyor. Sol alttaki yazılarda Dock 314 detayı göze çarpıyor. Bu insanların keşfettiği ilk Mass Effect Relay‘i ve dolayısıyla Turian’lar ile First Contact War’un başlamasına sebep olan keşif. Onun yeniden inşa edilmesi ne anlama geliyor?

Geminin kaptanının ismi de dikkat çekiyor. Sub-Navarch Soa’Rhal Zhillan-Jones, bir insanla evlenmiş bir Quarian olabilir. Ayrıca Relay’de gözümüze çarpan turuncu renkler ve etraftaki gemiler de akla Cerberus’u getirebiliyor.

Neler Keşfedildi?

İlk keşfedilen bilgi en çok göze (kulağa?) çarpan yerden geldi. Ses üzerinde oynayan hayranlar sesin bir kısmını bozuk da olsa deşifre edebilmeyi başardı. Bunun üzerine Mass Effect sayfası sesin daha temiz bir versiyonunu paylaştı.

Ve böylece klipte Liara’nın sesini duyduğumuzu fark ettik. Gerçi son cümleden emin değiliz ama galiba şunları söylüyor:

Görebiliyorum. Bunu nasıl gözden kaçırdık? (…) Aynen, Council öfkeden kuduracak. Gerçi insanların başkaldırılarını küçümsememeleri gerektiğini şimdiye kadar öğrenmiş olmalılar. Bu daima onların en belirgin karakteristiği olmuştur.

Orijinali: I can see it. How did we miss this? (…) Exactly, the Council will be furious, although they should know by now not to underestimate human defiance. It always was their most defining characteristics.

Liara

Liara’nın sesini duymak gerçekten şaşırtıcıydı. Zira bu klip yayınlandığında ama daha henüz ses çözülememişken Liara’yı seslendiren Ali Hillis, oyunun diğer seslendirme sanatçılarıyla bir araya geldi.

Canlı yayında Shepard’ların sesi Jennifer Hale ve Mark Meer, Thane’in sesi Keythe Farley, Tali’nin sesi Ash Stroka, üçüncü oyundaki Mordin’in sesi William Salyers, Kaidan’ın sesi Raphael Sbarge, Jack’in sesi Courtenay Taylor, Samantha Traynor’ın sesi Alix Wilton Regan ve Sovereign’ın sesi Peter Jessop vardı. Ve hep birlikte, ekrandan yüzümüze bakarak bize yeni oyun hakkında hiçbir şey bilmediklerini söylediler. Yayının kaydını buradan izleyebilirsiniz.

Canlı yayın bittikten birkaç dakika sonra sesin şifresi çözüldü. Ali Hillis, daha az önce yayında duyduğumuz sesiyle konseyin öfkeli olacağını söylüyordu. Yeni oyunun lider direktörü Michael Gamble, çözülen ses kaydına dair bir mesaj paylaştı. Liara’nın ünvanlarını “Doktor, Shadow Broker ve <ÇIKARILMIŞ>” olarak listeledi. Yani Liara yeni oyunda bambaşka bir ünvan kazanacak.

Başka Ne Gibi İddialar Var?

Yukarıda paylaştığımız klibi her platformda kolayca indirilebilir formatta sunmuşlar. Siz de buradan indirebilirsiniz. Gamble indirmeyi tercih eden hayranları için VLC’nin ücretsiz sürümünü tavsiye etti. Video’nun içeriğini yazılım numaraları kullanarak açtığını söyleyen bir hayran videonun içindeki belgeler arasında Reaper kelimesini bulduğunu iddia etti. Başka hayranlar da görseli mercek altına yatırdılar. Hatta videoda sağ üstteki yeşil yansımaların ekrana vuran ışık olduğunu tahmin ederek ekrandan ona bakan kişilerin yansımasını çıkarmaya çalışanlar da var.

Bu arada Reaper’lar ile mücadele ederken diğer Relay’ler arızalanmıştı. Ve bu yeni inşa edilen Relay ile daha önce gitmediğimiz bir yeri keşfedebileceğimiz bilgisi de geliyor. Zira her Relay belirli bir bölgeye koridor açıyor. Peki insanların inşa ettiği bu yeni Relay’in koridor açacağı bölge neresi?

Görselde Initiative Ark gemilerini gören hayranlar da oyunun Mass Effect: Andromeda ile orijinal üçlemeyi bağlayacağını iddia ediyor. Hatta Mass Effect: Andromeda’daki seyahati fonlayan kimliği gizli kişiyle ilgili bir hikaye göreceğimizi tahmin ediyorlar.

Klibin son altındaki süre sayacı 7 Kasım 2013 olarak okunabilecek bir sürede başlıyor ve Şubat 2020’de bitiyor. Bu tarihlerin ne ifade ettiği ise gizemini koruyor.

Ayrıca resmi duyuru geçen ay ücretsiz oynanışa açılan Sims 4’e Mass Effect eşyalarının geleceğini söylüyor. İlgilenen varsa…

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.