Oyun Haberleri

Warcraft III: Reforged İçin İade Talebi Yağıyor!

Blizzard’ın en sevilen serisi olan Warcraft’ın kültleşmiş oyunu Warcraft III için yapılan Reforged sürümü, oyuncuları çıldırttı!

Birkaç yıl önce duyurulan Warcraft III: Reforged, Ocak ayının son haftasında oyunseverlerle buluştu. Oyun, isminden de anlayacağınız gibi kültleşmiş strateji oyunu Warcraft III’ün elden geçirilmiş hali olacaktı. Ne yazık ki oyuncular Warcraft III: Reforged’u indirdiklerinde bitmiş bir oyunla karşılaşmadılar.

İlk açıklamalara göre oyunun birçok yerinde, birden fazla hata bulunuyor. Ayrıca ilk yayınlanan grafik arayüz ve sinematiklerle şu anki oyunun hiçbir alakası yokmuş.

İlgili Makaleler

Başta Reddit olmak üzere birçok sosyal medya platformunda ve Blizzard forumlarında yazan oyuncuların tespitleri, oyunun bitmemiş olduğunu gözler önüne seriyor.

Görülen hatalar ve sorunlar arasında vadedilen grafik arayüzle hiçbir benzerliğin olmaması ağır basıyor. Ayrıca animasyonların saçmalaması, eksik ögeler, sayılamayacak kadar fazla bug, multiplayer desteğindeki sorunlar, düşmeler, kopmalar, tekrar eden animasyonlar, performans düşüşleri, UI arayüzünün kaybolması, FPS düşüşü gibi onlarca hatadan bahsediliyor. Modellenmemiş karakter ve bölgelerin bulunması da cabası.

İşi garibi birkaç ay öncesinde Reforged için kapalı bir beta süreci yapılmış ve ortalama yorumlar almıştı. Çıkış vakti geldiğinde bu gözle görülür hatalar cilalanır diye düşünülmüştü. Bu haliyle Metacritic sitesinin dibini görmeye aday oyunlardan biri haline geldi.

Olay tabii burada bitmekle kalmadı. Warcraft III: Reforged’u iade etmek isteyen oyuncular birçok sorunla karşılaştı. Ödeme yapılmaması ve iadelerin kabul edilmemesi gibi yaşanan durumların ardından, oyuncu grupları bu işlemin nasıl yapılacağını çözdü. Konu hakkında destek bekleyen oyuncular için Blizzard forumlarında başlık açıp mesaj yazanlar ise sorgusuz sualsiz forumdan banlandılar.

Blizzard, ne yazık ki son birkaç yıldır şirket ve kriz yönetimi konusunda sınıfta kalıyor. Kendi içlerindeki sorunları çözmeden, bitmemiş oyunları ya da oyuncuların asla beklemedikleri içeriklerle karşımıza çıkıyorlar.

Warcraft III: Reforged, şu aralar Refunded (İade etmek üzerine kelime oyunu) adıyla anılmaya başlandı. Daha çıkışı üzerinden birkaç gün geçmiş olmasına karşın bu denli olumsuz yoruma boğulmuş olması da oldukça acı verici olsa gerek.

Aşağı kısımda oyunla alakalı sorunlar ve başlıklarla alakalı görselleri ve videoları bulabilirsiniz.

Bu video, oyunun en önemli anlarından biri olan The Culling ya da diğer adıyla Stratholme Purging görevinin karşılaştırmalı incelemesini içeriyor.

YouTube player

Görseller Reddit sayfalarından ve CCN.Net sitesinden alınmıştır:

Reforged Tam Bir Hayal Kırıklığı

Yeminler olsun ki Blizzard bu oyun için bir ay daha fazla çalışsaydı şimdiye oynanabilir olmuştu. Fakat şimdi tam bir tren enkaz halinde; hatalar her yerde. Düşmeler, düşük ekran hızı ve diğer sorunlar bitmek bilmiyor. Hesabıma bile ulaşamıyorum! Ne oldu da Blizzard’ın kalitesi böyle oldu. Aynı sorunları yaşayanlar var mı?

Warcraft III’te bulunup da Reforged’ın çıkışıyla oyundan çıkarılmış içerikler

Oyunun çıkış günü itibariyle gördüğüm eksik özellikleri-içerikleri listeledim. Daha öncesinde W3’te bulunup yeni çıkışta bulunmayan içeriklerdir. Eksik varsa, ekleyin.

  • Otomatik Turnuvalar
  • Klanlar
  • Profiller
  • Ladder
  • 3 Boyutlu serüven arka planları
  • 3 Boyutlu Battle.net portreleri
  • Battle.net üzerinde kullanılabilecek / komutları
  • Ortak kanal listelemeleri
  • Özel serüvenler
  • Battle.net Haberler sekmesi
  • RoC serüven dengesi (RoC yerine TFT’nin dengesini kullanıyor)

Blizzard beni kandırdığı için kendimden utanıyorum

Reforged tam bir çöplük

Fontlar, menüler, birim animasyonları, renkler; bakması bile güzel değil. Orijinal hali daha iyi.

Ve gerçekten de bu oyunu beğenmeyi denedim. Çıkışında ya da beta test sürecinde gösterilen kötü ve cilalanmamış halinin baskın gelmesine de izin vermedim. Bunların beni etkilemesine izin vermedim. Hep umut etmeye devam ettim. Biraz önce giriş yaptım ve utanç hissettim.

Blizzard neden benim üzerimden ucuz para kazanmaya çalışıyor ki? Paraya ihtiyacı olan biri değilim ama böyle bir çöplük için de harcamak istemem.

Bu bir şaka mı? Şimdi bu çıkış versiyonu mu oluyor?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.