Dizi Haberleri

Better Call Saul Biterken Üç Küçük Sürpriz Yapıyor

Breaking Bad‘in muhteşem avukat Saul Goodman‘ın geçmişini anlatan Better Call Saul dizisi 18 Nisan‘da altıncı ve son sezonuyla ekranlara dönüyor. Dizinin son bölümlerine üç mini seri eşlik edecek.

Breaking Bad televizyon tarihinin en ses getiren ve en çok izlenen dizilerinden biri. Dizinin fikri, Vince Gilligan‘ın bir karavanı uyuşturucu laboratuvarına dönüştüren bir çeteye dair habere denk gelmesiyle ortaya çıkmıştı. Bu olay ona ilham vermiş, fikir fikri doğurmuş, karakter karakteri yaratmıştı. Bugün, Breaking Bad’de tanıştığımız kirli avukat Saul Goodman’ın geçmişini anlatan 6 sezonluk dizinin finaline yaklaşıyoruz.

Better Call Saul, yayınlandığı günden beri hayranların övgülerini topluyor. Öyle ki yer yer Breaking Bad’den daha iyi bir dizi olduğu iddialarıyla gündeme geliyor. Açıkçası, dizi gerçekten de harika. Breaking Bad’e göre nasıl olduğundan bağımsız olarak Better Call Saul, popüler diye suyu sıkılan bir hikaye değil. Güçlü bir dramayı başarılı bir şekilde işleyen değerli bir yapım.

İlgili Makaleler

Better Call Saul’un son sezonda Bryan Cranston ve Aaron Paul‘u da göreceğiz. The Boys ve The Mandalorian da dahil olmak üzere sevdiğimiz birçok dizide karşımıza çıkan çok sevgili Giancarlo Esposito da yine final sezonuna dahil olacak. Breaking Bad’den tanıdığımız Salamanca Kardeşler de altıncı sezonda yer alıyor olacak.

18 Nisan’da Better Call Saul’un 13 bölümlük son sezonunun ilk 7 bölümü haftalık olarak yayınlanacak. Kalan altı bölüm de 11 Temmuz’dan itibaren her hafta bir tane olmak üzere izleyeceğiz. Yani ne yazık ki sona çok yaklaştık. Fakat bu demek değil ki Saul’a ve Breaking Bad evrenine sonsuza dek veda ediyoruz.

Better Call Saul Sürprizleri

Dizi bitecek ama kuru kuru bitmeyecek. Bu yıl Better Call Saul’a doyacağız. Emmy ödülü almış Better Call Saul – Çalışan Eğitimleri serisi yeni bölümlere kavuşacak. Daha önce Los Pollos Hermanos çalışanları eğitimlerini izlemiştik. Onu Madrigal Electromotive güvenlik önlemleri eğitimi izlemişti. Ardında da Kim Wexler ile ahlak eğitimi almıştık. Yeni bölümler Saul Goodman tarzında reklam yapma ve Saul Goodman’ın çalışanı olma konusunda eğitimler verecek. Bu eğitim videolarını yaz aylarında izlemeye başlayacağız.

Slippin’ Jimmy adında 6 bölümlük bir animasyon serisi yayınlanacak. Burada genç Jimmy McGill‘in maceralarını izleyeceğiz. Yani avukat olmadan önce başını soktuğu türlü belaları öğreneceğiz. Animasyonun görselleri 70’ler dönemi klasik çizgi filmleri tarzında olacak. Slippin’ Jimmy, ilkbahar aylarında yayınlanacak.

Dizide Kim Wexler’ı canlandıran Rhea Seehorn‘un da yer alacağı 6 bölümlük bir animasyon serisi daha gelecek. Cooper’s Bar adındaki seri, Cooper ile Los Angeles sakinlerinin hikayesini anlatacak.

Ve Son

Üç sürprizle bitiyor olsa da bitiyor işte bu dizi de. Sette çekimlerin bitmesi oyuncular ve kamera arkası ekip için hayli duygusaldı. Bu sezonun çekimleri esnasında Saul’u canlandıran Bob Odenkirk kalp rahatsızlığı geçirip bizi çok korkutmuştu. Odenkirk, hayatını setteki arkadaşlarının hızlı müdahalesine borçlu olduğunu söylemişti. Ancak kalbinin 2018’den beri zayıf olduğu bilgisini geçtiğimiz günlerde paylaştı.

Son sezonun çekimleri büyük oranda Odenkirk olmadan tamamlanmıştı. Ancak ünlü aktör iyileştikten sonra eksik sahnelere geri dönmüşlerdi. Odenkirk’e göre son sezon Saul’un karakter gelişimini tamamlaması açısından harika bir hikayeyle bitiyor. Ünlü oyuncu sonucun kendisini mutlu ettiğini söylüyor.

Breaking Bad ve Better Call Saul yaratıcıları da son sezondan çok memnunlar. Özellikle bazı bölümlerde tüm ekibin kendini aşan performanslar sergilediğini söylüyorlar.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.