Edebiyat

Sherlock Holmes El Yazmaları Açık Arttırmada Satılacak

sherlock-holmes

Doğaüstü güçleri olan, şeytani bir köpek efsanesinden ilham alınarak işlenen cinayetleri merkezine alan The Hound of Baskervilles (Baskervillerin Köpeği) isimli kitabın tek bir sayfası Arthur Conan Doyle‘ın el yazısıyla açık arttırmaya sunulmaya hazırlanıyor.

Sherlock Holmes ve Dr. Watson’ın vaka üzerine tartıştığı 13. bölümden sahne kesitinin yer aldığı bu tek sayfanın 11 Nisan’da New York’da Bonhams’ın düzenlediği müzayedede £110,000 karşılığında satılması planlanıyor.

Roman Amerika’da ilk yayınlandığında da bu sayfa, kitabın reklamını yapan bir bölüm olarak kullanılmıştı. Orijinalinin seri bölümler halinde 1902 yılında Strand dergisinde yayınlanmasının ardından romanın sayfaları tek tek ülke çapında kitapçılara dağıtıldı. Bu süreçte sayfaların pek çoğu kayboldu ya da satıldı.

Günümüzde romanın hala varlığını sürdüren birkaç sayfası, sözü edilen bu tek sayfa ile birlikte £70.000 ve £110.000 arasında bir rakamla satışa sunulacak. The Hound of Baskervilles’in yanı sıra Holmes’un kısa hikayesinin bir el yazılı taslağı The Case of the Greek Interpreter, yazarın son kitaplarından The Problem of Thor Bridge‘in el yazılı taslağı, tarihi romanslarından 561 sayfalık Rodney Stone: a Reminiscence of the Ring‘in el yazılı hali de satışa sunulacak kitaplar arasında bulunuyor.

Kaynak: westerndailypress.co.uk – edebiyathaber.net (11 Nisan 2016)
Çeviren: Gizem Aslan

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.