Haberler

Uzay Savaşları Yakın Görünüyor. İlk Adımı ABD Attı!

Dünyamızı hızla yok etmeye and içmiş gibi görünen insanoğlu, özellikle son 20 yılda buralardan göçüp gitmek için uzay çalışmalarına hız verdi. Bir yandan “ilk kim gidecek” yarışı sürerken uzayda hakimiyet de göz ardı edilmemesi gereken bir durum. Bunun için ilk adımı da Donald Trump yönetimindeki ABD attı.

ABD Silahlı Kuvvetleri’nin 6. kolu olarak Uzay Gücü kurulması için talimat verdiğini duyuran Trump, Pentagon’a, bunun için gerekli süreci derhal başlatmasını emrettiğini açıkladı. Uzay Kuvvetleri’nin Hava Kuvvetleri’nden ayrı ama ona eşdeğer olacağını dile getirdi.

Sputnik’in haberine göre ABD Silahlı Kuvvetleri’nin 6. kolu olarak uzay gücü kurulması için talimat verdiğini duyuran Trump, Pentagon’a, bunun için gerekli süreci derhal başlatmasını emrettiğini açıkladı. Uzay Kuvvetleri’nin Hava Kuvvetleri’nden ayrı ama ona eşdeğer olacağını dile getirdi.

Uzayda Hakimiyet

”Uzayda Amerikan hakimiyetine sahip olmak zorundayız,” diyen ABD Başkanı, uzayı fethedilecek yeni sınır ilan etti.

Yeni roketler ve uzay gemileri üretmek, uzay bilimlerine öncülük etmekten söz eden Trump, ABD Ulusal Uzay Politikası Yönetmeliğini de imzaladı.

Trump’ın uzay trafiğiyle ilgili yeni düzenlemelere gidip özel şirketlerin önünü açması, iflasın eşiğine gelen Elon Musk’ın SpaceX’i gibi şirketlere yarayacak.

Uzay Gücü için seçilecek askerler hangi birlikten seçilmeli?

Sonuçları Gör

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.