Haberler

Disney+ Güne Zam ve Reklam Haberiyle Başladı

Disney+ yetkilileri dün gece bir toplantı yaparak platforma reklam ekleme kararını onayladılar. 8 Aralık‘tan itibaren yayınlara reklamlar eklenecek. Reklamsız üyelik için şu ankinden daha yüksek ücret ödeyeceğiz.

Tabii bu haberin kaynağı Amerika. Bunun Türkiye’yi nasıl ve ne zaman etkileyeceği henüz belli değil. Ancak elbet bizi de etkileyeceği kesin.

Reklam fikrini Netflix ortaya attığında seyircilerinden çok büyük tepki toplamıştı. 200 milyon seyirci kaybeden platform hem şifre paylaşımını engelleyecek hem de reklam içerecek yeni uygulamalar için kolları sıvamıştı. Ancak Netflix şunu söylemişti: “Reklam izlemeyi tercih eden seyircilerin üyelik ücretine indirim yapacağız”. Yani daha düşük ücret ödemeyi tercih ediyorsak ve reklam izlemeyi sorun etmeyeceksek bu seçeneğimiz de olacaktı. Standart üyelik ise yine aynı fiyatta ve reklamsız kalacaktı. Gerçi sonradan reklamlı üyeliğin tüm içeriklere erişim vermeyebileceği söylentileri çıktı. Ancak bu söylentiler henüz netleşmedi.

Netflix bu planlarla çürük domateslere maruz kalırken Disney+ sessizce kendi reklam programına onay verdi. Üstelik bunu Netflix’e göre çok daha tepki toplayacak bir değişiklikle yaptı. Zira indirimli ve reklamlı bir üyelik alternatifi sunmaktansa standart üyeliğe reklam eklemeyi kabul ettiler. Bu düzenlemeye göre reklam izlemek istemeyen seyircilerin platforma aylık 3 dolar ek ödeme yapması gerekecek. Yani üyeliğe zam geldi diyebiliriz. Ancak reklamlı da olsa reklamsız da, tüm seyirciler tüm içeriklere erişebilecek.

Bu uygulama Türkiye’ye gelirse şu anlama gelecek: Yıllık üyelik almış kişiler 8 Aralık’tan itibaren platformda reklamlar ile karşılaşacak. Reklamsız izlemek isteyenler ek ücret ödemek zorunda kalacak. Bu ücret muhtemelen aylık 10-15 TL civarı bir şey olacaktır. Aylık üyelik alanlar ise ya 35 TL’den reklamlı üyelik satın alacaklar ya da yaklaşık 50 TL’lik reklamsız üyeliği. Ancak tekrar edeyim, Türkiye için henüz netleşmiş bir duyuru ya da fiyat yok.

Bu hareket hiç hoş olmadı be Disney+. Halbuki Firefly, Futurama ve Gargoyles‘ı da ekledin diye ne çok övmüştük seni…

Kaynak: Polygon

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.