Oyun Haberleri

Tüm Engellerin Önüne Geçecek Bir Oyun Kolu – Xbox Adaptive Controller

Her insanın eşit bir şekilde teknolojiye erişme hakkına sahip olması gerektiğine savunan Microsoft, uzun süre önce duyurduğu ve engelli bireylerin de rahatça oyun oynamasını sağlayan bir oyun kolu yayınladı. Bu sayede doğuştan veya sonradan oluşan kazalar sonucu vücut hareketleri kısıtlanan insanlar oyun dünyasından kopmak zorunda olmayacak.

Xbox Adaptive Controller

Herkes için Oyun : Xbox Adaptive Controller

Oyun kolundaki tüm düğmelere erişmeye ya da uzun süre oyun kolunu tutamayan insanların daha keyifli bir oyun süreci geçirmesi için özel olarak tasarlandı. Alanı genişleterek hareket kabiliyeti sınırlı olan insanların önündeki bariyeri kaldırmakla kalmıyor aynı zamanda eklenebilecek birçok farklı kol ve buton ile kişiye özel bir oyun kolu sunuyor. Yüzlerce farklı şekilde kurulabilecek bu kol ile her oyuncu rahatlıkla kendini oyun dünyasına katabilecek.

99.99 Dolar fiyatı ile seneye piyasaya sunulacak olan ürünün Türkiye satış fiyatı henüz belli değil. Xbox Adaptive Controller’ın Xbox One, Windows 10 ile uyumlu olacak ve Xbox Wireless Controller’ı da destekleyecek.

2015 yılından bu yana geliştirilen oyun kolu, oyuncu dünyasını fazlasıyla geliştirecek gibi duruyor. Test sürecinde kullanan insanların yorumları fazlasıyla olumlu yönde. İlk defa böyle bir oyun koluyla karşılaşmıyoruz evet ama Microsoft bu sefer herkesin erişebileceği ve sorunsuz kullanabileceği bir oyun kolu yapmanın derdinde. Böyle yenilikler sayesinde “eşit oyuncu” kavramının altı boş kalmıyor. Xbox Adaptive Controller geçirdiği talihsiz kazalar yüzünden oyun turnuvalarından uzaklaşmak zorunda kalan insanlar ya da oyun oynamayı hayat tarzı haline getiren oyuncular için büyük bir gelişme. Daha fazla ayrıntı öğrenmek, gelişmeleri takip etmek ve oyun kolunun hikayesini öğrenmek için Microsoft’un resmi web sitesini inceleyebilirsiniz.

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.