Haberler

Avatar: The Way of Water’ın LEGO Setleri Huzurlarınızda

James Cameron’ın halihazırda sinema salonlarını sallayan, yeni bir rekora imza atmak için yırtınan devam filmi Avatar: The Way of Water, elbette LEGO dünyasına da sızacaktı ve beklenen gerçekleşti.

İki adet set duyuruldu LEGO tarafından ve bir tanesi tahmin edeceğiniz üzere bizi Metkayina’ların sulu dünyasına götürüyor. Metkayina Reef Home isimli set 528 parçadan ve suyla oynamayı seven Na’vi’lerin evlerinden oluşuyor. Setin yurtdışı satış fiyatı 79 dolar.

İkinci set ise Skimwing Adventure Set. Bu sette de Metkayina’ların binek aracı olan Skimwing isimli hayvan temel alınmış. 259 parçadan oluşan set nispeten daha basit. Bir adet Skimwing’e Jake Sully ve Tonowari’nin mini figürleri, bir adet de ufak su altı bitkisi eşlik ediyor. Skimwing Adventure Set’in cüzdanımı aman aman titrettiğini söyleyemem ama daha ufak LEGO hayranları için ideal olacaktır.

Avatar’a ilgi duymayan ama LEGO’dan ayrı bir hayat düşünmeyenler, sizi de unutmadık! Ülkemizde satışı olan veya tükenmiş olsa bile biraz hafiyelik yaparak izini sürebileceğiniz bazı LEGO setlerini de listeyelim istedik.

Harry Potter – Hogwarts Ekspresi (Koleksiyoncu Versiyonu)

Harcamalık bir 9999.90 TL var cebimde diyenlere gelsin bu özel set. Harry Potter’ı alemin en özel okuluna taşıyan Hogwarts Ekspresi 5129 parçadan oluşuyor. 20 mini figür ile gelen sette yer alan ince detaylara aşık olacaksınız. Trende gezinen başıboş kurbağa bile bu sette!

Disney’s Retro Mickey and Minnie Mouse Karakterleri

Devasa bir Mickey Mouse’a (ve tabii ki Minnie’ye) kim hayır diyebilir? 1739 parçalık bu özel set resmi kanallarda tükenmiş durumda ama arayıp bulamadığımız ne var bu dünyada? Seti özel kılan şey ise tüm detayları belli eden 36 cm.’lik boyutu.

LEGO Creator Expert – Hayalet Avcıları ECTO-1

2352 parçalık bir dev duruyor karşınızda. 2020’deki şık Ghostbusters filmindeki ECTO-1’in müthiş bir LEGO versiyonu bu. Gene resmi kanallarda bulmanız imkansız ancak 1’e 5 koyup satan bazı uyanıklar mevcut. Direksiyonu çalışan, nişancı koltuğu uzayan, gayet hareketli bir araç modeli ve her şey tamamlandığında elinizde duran güzelliğe hayran kalmamanız imkansız.

LEGO DC – Klasik Batman TV Dizisi Maskesi

Evet, hani her yumrukta ekranda ”POW!!” gibi yazılı efektlerin çıktığı o müthiş diziden geliyor bu LEGO eseri. 1099 TL’den bulunabilen bu özel maske özellikle yaşını başını almış LEGO hayranlarını mest edecek. 372 parçalı setin uzunluğu da 19 cm.

LEGO Star Wars AT-AT

Yaparken çoğu insanın kör olup hayattan soğuduğu o devasa set karşınızda. 17.000 TL’lik müthiş(!) fiyatı ve 6785 parçasıyla en iddialı LEGO setlerinden biri olan Star Wars AT-AT, hareketli bacaklara ve başa sahip. Luke Skywalker ile birlikte 9 mini figür de beraberinde geliyor. Her eve lazım AT-AT tam 62 cm. yüksekliğe, 69 cm. de uzunluğa sahip.

LEGO Super Mario Mighty Bowser

Tesisatçı Mario’nun ezeli düşmanı Bowser, devasa bir LEGO seti ile karşımızda. Kabuğunun altındaki düğme ile Bowser’ın kol, bacak, kuyruk ve ağzını hareket ettirebildiğiniz bu set, Super Mario başlangıç setleriyle uyumlu. 32 cm boyuyla korkutan bu devin evinizde çok güzel duracağı kesin.

LEGO Icons Titanic

9090 parçalık bir dev! Titanic’in üretimindeki mottoyu LEGO da taşımış belli ki ve ortaya bu devasa Icons seti çıkmış. 13.500 TL’lik fiyatından olsa gerek, hala piyasada bol bol bulunuyor LEGO Icons Titanic. 1:200 ölçekli Titanic modeli üç bölüme ayrılarak iç mekan detaylarının ortaya çıkmasını sağlıyor. Kan kaybından dolayı iç çamaşırı satışlarını arttırdığı söylenen bu zorlayıcı setin uzunluğu tam olarak 125 cm.

LEGO Creator Expert – Colosseum

Küçük LEGO gladyatörlerin incecik sesleriyle bağırarak dövüştüğünü, seyircilerin sinek vızıltısı gibi tezahürat yaptığını hayal ettiren bir set Colosseum. Mimarları mest edecek bu özel setin fiyatı 11.000 TL ve 9036 parçadan oluşuyor. Colosseum’u aldıktan sonra kendi yaratacağınız mini figürlerle arenanıza hayat verebilirsiniz!

LEGO Ideas – The Office

Ülkemizde resmi kanallarda tükenen pek özel, çok detaylı bir set. The Office dizisindeki ofisin LEGO dünyasında hayata geçtiğini görmek çok özel. 1164 parçalık bu LEGO setinde Michael Scott’un o meşhur kupası bile yer alıyor.

LEGO Ideas Home Alone

Benim gibi 80’ler bebesiyseniz, Home Alone ismini duyunca yüzünüze beşlik simiti gibi bir gülüş oturmama ihtimali çok zayıf. LEGO da bunu çok iyi bildiği için Evde Tek Başına setine hayat vermiş. Ülkemizde hızlıca tükenen setlerden biri olan Home Alone, filmin senaryosunu izleyen 24 parçaya ayrılmış şekilde geliyor. Böylece doğru sıra ile inşa ettiğinizde adeta filmi yeniden izlemiş gibi oluyorsunuz. Home Alone 5 adet mini figür içeriyor.

LEGO Super Mario Nintendo Entertainment System

Zamanında NES sahibi olanlar el kaldırsın! LEGO gene kreatif tarafını konuşturmuş bu sette ve erken dönem Super Mario oyununu oynatıyormuş gibi yapan bu harikaya imza atmış. 2646 parçalık seti LEGO mağazalarında hala bulabilirsiniz ve resmi satış fiyatı 6000 TL civarında. Tüplü bir televizyonun kayan ekranında 8 bitlik Mario yer alıyor ve set tek kelimeyle göz alıcı.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.