Edebiyat

Diskdünya Serisinden Yeni Kitap – Küçük Tanrılar

Çağdaş fantezi ve mizah edebiyatının önde gelen isimlerinden Sir Terry Pratchett’ın “Diskdünya” (Discworld) serisinin yeni kitabı Küçük Tanrılar, Delidolu Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Dünya çapında 85 milyonun üzerinde satan DiskDünya serisinin 13’üncü dizisi Kadim Uygarlıklar‘ın ikinci kitabı olan Küçük Tanrılar, dinin sömürülmesi ve savaşların gerekçeleri gibi önemli konuları, mizahi bir dille ve sıradışı bir kurguyla sorguluyor.

Niran Elçi’nin pürüzsüz Türkçesi ile okurlarının beğenisine sunulan bu kitapta Pratchett, dinleri ve din adına yapılan savaşları kendi mizahi dehâsıyla irdelemiş:

Tanrılar nereden gelir? Ve nereye giderler? DiskDünya’da bir sürü küçük tanrı vardır ve yaygın bir teoriye göre tanrılar, birileri onlara inandığı için var olur, büyür ve gelişirler. Bir tanrının, açlığını çektiği tek bir şey vardır: inanç.

Okuma yazma bilmemesine rağmen çok kuvvetli bir fotografik hafızaya sahip olan genç Brutha, aklı biraz eksik ama imanlı biridir. Günlerden bir gün tanrısı onunla konuşur. Brutha ilk başta korkup kaçsa da sonunda yerdeki kaplumbağanın, yani Büyük Tanrı Om’un, onunla konuştuğunu anlar. Brutha kısa bir süre sonra, farkında olmadan, insanlık tarihinin en eski hikâyelerinden birinde başrole bürünür; hem de boyundan büyük işlere kalkışarak.

“Küçük Tanrılar sıradışı, muhteşem bir kitap. İlk bakışta yalnızca din hicvi gibi görünüyor ama ilerledikçe, iyi ve kötü arasında asırlardır süregelen savaşın boyutları müthiş bir şekilde ortaya çıkıyor.”
– sfreviews.net

Terry Pratchett ve DiskDünya

Kendisine dünya çapında şöhret getiren ve devasa bir hayran kitlesi kazandıran DiskDünya serisi, film ve dizilere; tiyatro, radyo ve bilgisayar oyunlarına uyarlandı. Terry Pratchett’ın yarattığı bu evrene ait, 41 roman ve irili ufaklı yan kitaplar bulunuyor. 2010 İngiliz Yazarlar Ödülü sahibi Ulus ile, çocuklara yönelik yazdığı Johnny Maxwell serisi de yazarın külliyatını süslüyor. Bunların yanı sıra 2001 yılında DiskDünya’ya ait Muhteşem Maurice ve Değişmiş Fareleri ile İngiltere’nin en saygın çocuk edebiyatı ödülü olan Carnegie Madalyası’nı da kazandı. Terry Pratchett, 2015 yılında hayatını kaybetti.

Kitabın Künyesi

Küçük Tanrılar
DiskDünya #13
Roman, yetişkin
Yazan: Terry Pratchett
Türkçeleştiren: Niran Elçi
Fiyat: 32,00 TL
Baskı Detayları: 392 sayfa, holmen, karton kapak, 13,5×19,5 cm

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.