Oyun Haberleri

Steam Gizem Festivali Başladı

Polisiye ve gizem türünden oyunların indirime girip demolarını yayınladığı Steam Gizem Festivali başladı. Bir hafta sürecek olan etkinlik 27 Şubat Pazartesi günü sona erecek.

Steam Mystery Fest‘e katılacak oyunlar gizem, dedektiflik ve çıkarım özelliklerine yoğunlaşıyor. Ayrıca etkinlikte özellikle noir temasını öne çıkarmak istiyorlar. Bu yüzden aksiyonu bol, süper kahraman hikayeleri, bulmaca oyunları ve odadan kaçış simülasyonları gibi oyunlar bu etkinliğe dahil olmayacak. Yani pardösüsü ve şapkasıyla gezen özel dedektifler istiyorlar. Oyunun gizem elementlerinin de olması bu etkinliğe bilet kazanması için yeterli olmamış.

Bu hafta ne yazık ki Steam Digital Tabletop Fest gibi konuşmacılı etkinliklerle dolu olmayacak. Yalnızca indirim, demo ve oynanış videolarının yayınlanması gibi planlar yapmışlar. Yani aslında belli bir temanın etrafında sıradan bir indirim etkinliği gibi düşünebiliriz.

Steam Gizem Festivali için Oyun Önerileri

Gamedec. Sanal dünyalardaki suçların peşine düşen özel bir dedektifi oynadığımız bu izometrik RPG’nin birkaç kusuru dışında keyifli bir oynanış sunduğunu söylemiştik. Her fırsatta olduğu gibi yine tavsiye ediyoruz. 25 TL.

Blacksad: Under the Skin. Kabul ediyorum, bu oyunun kontrolleri ve mekanikleri harika değil. Ama müzik, atmosfer ve hikaye anlatımı açısından bir harika. Hiçbir şey olmasa sizi çizgi romanları okumaya heves ettirecektir. 9 TL.

The Darkside Detective. Eğer popüler film, oyun ve dizilere gönderme yapılınca gülümsüyorsanız bu piksel grafikli gizem oyunu sizi gülümsetecek birçok sahneye sahip. 52 TL.

Gibbous: A Cthulhu Adventure. Kedileri, Lovecraft hikayelerini ve point & click macera oyunlarını seviyorsanız bu oyuna bir göz atmalısınız. Özellikle Lovecraft hikayelerine çok fazla gönderme içeriyor bu oyun. 32 TL.

The Wolf Among Us. Her fırsatta övdüğüm bir diğer oyun olan The Wolf Among Us, Fables çizgi romanlarından uyarlanan bir Telltale oyunu. Muhteşem bir hikaye anlatımıyla karanlık ama fantastik bir dünya sunuyor bizlere. 19,50 TL.

The Case of the Golden Idol. Yepyeni bir oyun önerisi istiyorsanız bu oyun 2022’nin en sevilen hikaye ağırlıklı oyunları arasındaydı. Steam’de de iki bini aşkın kullanıcıdan %99 olumlu yorum almayı başardı. 36 TL.

Sherlock Holmes: Crimes and Punishments. Klasiklere de öneri listelerinde yer vermek gerek. 299 TL.

Draugen. Yürüyüş simülasyonu gibi olan, terk edilmiş bir bölgede ipuçları topladığımız ve oranın halkına ne olduğunu anlamaya çalıştığımız o oyunlardan bir öneri isteyebileceğinizi düşündüm. 11 TL.

Kimilerine göre Rockstar Games’in en iyi oyunu olan L.A. Noire da keyiflidir. Ama yazılımı biraz eski kaldığı için bazı bilgisayarlarda çalışmayabiliyor. 144 TL.

Ve tabii ki, her koşulda, her etkinlikte, indirimli değilken bile, hatta her nefesimde tavsiye etmeye devam edeceğim Disco Elysium. 61 TL.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.