Oyun Haberleri

Steam Digital Tabletop Fest Geliyor!

21-25 Ekim tarihlerinde Steam Digital Tabletop Fest geliyor. FRP başta olmak üzere masa üstünde oynanan tüm oyunları kapsayan festivalin yıldızları Disco Elysium, Baldur’s Gate, Divinity: Original Sin, World of Darkness ve D&D olacak.

Next Fest ile demo çılgınlığı bittikten iki hafta sonra Steam bizi başka bir etkinliğe sürüklüyor. Steam Digital Tabletop Fest’te kaynağını masa üstü oyunlardan alan tüm dijital oyunları kutlayacağız. Fakat festivalin gözdesi FRP’lerden esinlenen RPG’ler ve fantastik dünyaları olacak.

YouTube player

Yaz yeni bitti, önümüz Kara Cuma, Cadılar Bayramı, Noel ve Yılbaşı. Bu sebeple etkinlikle birlikte gelecek indirimler belki de çok ilgi çekici değildir. Ancak festivaldeki konuk konuşmacılar kesinlikle ilgi çekici.

22 Ekim Öne Çıkanlar: Disco Elysium ve Dungeons and Dragons

22 Ekim’de hayranlığımızı ne kadar anlatsak da asla yetmeyecek o oyun, Disco Elysium var programda. Disco Elysium’un en muhteşem (tüylerimizi diken diken yapacak seviyede muhteşem) yanı hikaye anlatıcılığı ve yazarlığıydı. Steam de bu hikayenin anlatıcısı Robert Kurvitz’i davet etmiş festivale. Kurvitz, festivale 1 saatliğine konuşmacı olarak katılıyor. Disco Elysium’a bile kutu oyunu, FRP kural kitapları, zarları ve hatta telsiz hattı üzerinden oynanan rol yapma oyunu ekleyen Kurvitz’in böyle bir festivale katılmaması zaten çok yazık olurdu. Oyunu öve öve bitiremediğimiz inceleme yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Robert Kurvitz’i D&D (Dungeons and Dragons) paneli takip edecek. Onu da Greedfall ve Game of Thrones kutu oyunu hakkında konuşmalar izleyecek.

23 Ekim Öne Çıkanlar: Oyunun Tarihi, Larian Studios ve Kral Arthur

23 Ekim’de satrançtan ejderhalara oyun tarihi gibi masa üstü oyunlara dair konuşmalar ile başlayacak etkinlik. RPG’ler ve bilim kurgu tartışmalarının ardından mikrofonu Larian Studios alacak. Baldur’s Gate 3 ve Divinity: Original Sin oyunlarının geliştiricileri de bu etkinliğin olmazsa olmazı. CRPG’yi günümüzün en çok satan ve konuşulan oyunları arasına sokan bu oyunların gelişim sürecinden bahsedecekler. Belki Baldur’s Gate 3’ün erken erişimden ne zaman çıkacağını bile duyururlar.

Larian Studios’u taverna sohbetleri izleyecek. Alkollü içecekler üretmek üzerine kurulu oyunlar (Brewmaster, Winemaking Simulator vb.) tanıtılacak. Bunu da tabii ki Kral Arthur oyunları tanıtımları izleyecek. Zira bir yerde masa üstü rol yapma oyunlarından bahsediliyorsa orada yuvarlak masa şövalyelerine hayran kimseler de kesinlikle bulunuyordur.

24 Ekim Öne Çıkanlar: World of Darkness (Paradox Interactive)

24 Ekim hybrid RPG konuşmasıyla açılacak. Yani dijital ortamda oynanmasına karşın masa üstü FRP deneyiminden uzaklaşmayan oyunlar. Wildermyth bunlardan son dönemin en popüler olanı olarak festivalde yerini alacak.

Ardından o çok beklenen konuşma gelecek. Paradox Interactive, World of Darkness’ı dijitalleştirmek üzerine konuşacak. Hem de Vampire the Masquerade: Bloodlines 2’nin çıkış tarihi hâlâ belli değilken. Üstelik, daha geçtiğimiz günlerde strateji dışında kalan Bloodlines hariç tüm projelerini iptal ettiklerini açıkladıktan hemen sonra… Bakalım bize neler söylemeyi planlıyorlar. Programlarında battle royale Bloodhunt’ın yanı sıra text-based WoD oyunlar üzerine de konuşacakları yazıyor.

Paradox’un konuşmalarının ardından birkaç oyun tanıtımı daha olacak ve etkinliğin sonuna geleceğiz.

Steam Digital Tabletop Fest muhteşem olacağa benziyor. Etkinliğin tüm programını buradan inceleyebilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.