Oyun Haberleri

State of Play Eylül 2024: Tüm Yeni Duyurular ve Güncellemeler

Sony, Eylül 2024’teki State of Play etkinliğinde oyunseverleri heyecanlandıran pek çok yeni duyuru ve güncellemeye ev sahipliği yaptı. 30 dakikayı aşan bu etkinlik, yeni oyun tanıtımları, yaklaşan oyunlarla ilgili detaylar ve sürprizlerle doluydu. Özellikle PlayStation oyuncuları için büyük bir beklenti yaratan etkinlikte, hem AAA hem de indie yapımlarına dair önemli bilgiler paylaşıldı.

Etkinlikte Öne Çıkan Oyun Duyuruları

State of Play etkinlikleri, genellikle Sony’nin PlayStation platformuna özel veya ilk kez duyurulan oyunlarla dikkat çekiyor. Eylül 2024 etkinliği de bu geleneği bozmadı.

İşte tüm duyurular:

Astro Bot

YouTube player

Team Asobi, Astro Bot’un bu Sonbaharda yeni speedrun seviyeleri ve kurtarılacak 10 yeni Özel Bot alacağını duyurdu.

🔸Oyunları Neden Sevdiğimi Hatırladım – Astro Bot İncelemesi

Ghost of Yōtei

YouTube player

Sucker Punch, yeni bir ana karakter, ortaya çıkacak yeni bir hikaye ve keşfedilecek yeni bir Japonya bölgesi sunan Ghost of Yōtei’nin önümüzdeki yıl PS5’e geleceğini duyurdu.

Horizon Zero Dawn Remastered

YouTube player

Horizon Zero Dawn Remastered 31 Ekim’de PS5 ve PC’de piyasaya çıkıyor. Oyunu büyük beğeni toplayan devam oyunu Horizon Forbidden West ile aynı görsel kaliteye getiren 10 saatten fazla yeniden kaydedilmiş konuşma, mocap ve sayısız grafik iyileştirmesi içeriyor ve PS5’in gücünden ve özelliklerinden tam olarak yararlanıyor.

LEGO Horizon Adventures

YouTube player

LEGO Horizon Adventures 14 Kasım’da ön sipariş verirseniz birçok bonusla birlikte piyasaya sürülürken Aloy birkaç ay içinde PS5’e geri dönüyor.

PlayStation 5 Pro

YouTube player

Bu ayın başlarında PlayStation 5 Pro konsolunu ve 7 Kasım’da piyasaya çıktığında oyunların güçlü donanım özelliklerinden nasıl yararlanacağı açıklanmıştı. State of Play sırasında, PlayStation 5 Pro’nun geliştirilmiş özelliklerine veya modlarına sahip oyunların büyüyen listesine daha fazla oyun eklendi.

PS5 Chroma Koleksiyonu

YouTube player

Yeni Chroma Koleksiyonu, PS5 aksesuar ailesine yepyeni bir estetik getiriyor. PlayStation 5 konsolu için DualSense kablosuz kumanda ve PS5 konsol kapakları için hazırlanan koleksiyon, her açıdan parlayan, ışıldayan ve renk değiştiren üç yeni renk içeriyor.

PlayStation Plus

State of Play’de bazı heyecan verici PlayStation Plus duyuruları da yer aldı. İlk olarak, gelecek ayın Aylık Oyunlar dizisi açıklandı – WWE 2K24, Dead Space ve Doki Doki Literature Club Plus 1 Ekim’de kullanıma sunulduğunda ringe girişinizi yapın ve efsane olun, derin uzayda sürüklenen bir maden gemisinde gizlenen dehşetten kurtulun ve her şeyin göründüğü gibi olmadığı okul romantizminin dehşetiyle başa çıkın.

State of Play - Playstation Plus October 2024

Ayrıca bir çift orijinal PlayStation hayranının favorisi olan Dino Crisis ve Blood Omen: Legacy of Kain’in bu yılın ilerleyen günlerinde PlayStation Plus Premium’da yayınlanacağı duyuruldu. Çok ama çok daha yakın bir zamanda, The Last of Us Part I’in de PlayStation Plus’a geleceği açıklandı… Bu Perşembe, 26 Eylül’de, tüm PlayStation Plus Extra ve Premium üyelerine açık olacak.

Alan Wake 2: The Lake House

YouTube player

Cauldron Lake kıyılarındaki ürkütücü yeni bir mekanda geçen Alan Wake 2’nin en son genişleme paketi ile önümüzdeki ay hayatta kalma korku deneyimine dalın. Federal Kontrol Bürosu’nun araştırma istasyonu Göl Evi’nde, pervasız deneylerin gerçekliğin Karanlık ile çarpışmasına neden olduğu feci bir olay meydana geldi.

Yukarıdaki fragmanda sizi nelerin beklediğine bir göz atın.

ArcheAge Chronicles

YouTube player

State of Play etkinliğinde öne çıkan çevrimiçi aksiyon RPG oyunu ArcheAge Chronicles, ArcheAge serisinin en yeni oyunu ve gelecek yıl PS5’te piyasaya çıktığında aksiyon dolu savaşlar, zengin hikaye anlatımı ve geniş keşifler vaat ediyor.

Dragon Age: The Veilguard

YouTube player

EA, 31 Ekim’de PS5’te çıkacak olan destansı Dragon Age: The Veilguard’dan yepyeni bir oynanış kesitini tanıtmak için State of Play’de bize katıldı. Ancak buna ek olarak, bu PS Blog gönderisinde okuyabileceğiniz (ve izleyebileceğiniz) daha fazla oynanış detayı ve oyuna ayrı, yepyeni bir derinlemesine dalış videosu da paylaştılar.

Dynasty Warriors: Origins

YouTube player

Koei Tecmo’nun son hack-and-slash macerasının çıkış tarihi açıklandı. Dynasty Warriors: Origins, Antik Çin’in Üç Krallık döneminde savaşacak isimsiz bir kahramanı tanıtarak 17 Ocak 2025’te PS5’te piyasaya çıkıyor.

Fantasian Neo Dimension

YouTube player

Final Fantasy’nin babası Hironobu Sakaguchi son RPG’sini 5 Aralık’ta PS5’e getiriyor.

Fear the Spotlight

YouTube player

Fear the Spotlight, Cadılar Bayramı için tam zamanında PS5 ve PS4’e geliyor ve 22 Ekim’de piyasaya sürülüyor.

Fortnite

YouTube player

Epic Games, bu Ekim ayında LEGO Fortnite’a bölünmüş ekran modunu getiriyor. Bu özellik, arkadaşların ve ailenin aynı PS5 veya PS4 üzerinde oynarken dünyayı keşfetmesini ve birlikte köyler inşa etmesini sağlıyor. Bölünmüş ekranı etkinleştirin ve LEGO Fortnite’ın en son içerik güncellemesi Kayıp Adalar ile Klombo, Peely Kabilesi ve bolca korsana ev sahipliği yapan keşfedilmemiş bir cennete birlikte seyahat edin. Ayrıca State of Play’de, 7 Kasım’da piyasaya sürülecek ve Fortnite evreninden hayranların en sevdiği karakterleri içeren yeni sınırlı sayıda DualSense kablosuz oyun kumandası da tanıtıldı: Fishstick ve Peely.

Hell is Us

YouTube player

State of Play’de PS5 için hazırlanan aksiyon macera oyunu Hell is Us’ın ilk oynanışı gösterildi. Oyun oyunculara cevapları gümüş bir tepside sunmayacak; bunun yerine, noktaları birleştirmek ve kendi keşiflerini yapmak için gördüklerine ve duyduklarına dikkat etmeleri gerekecek.

Hitman World of Assassination

YouTube player

The World of Assassination, 21 konum, tam çift kullanım ve sezgisel hareketlerle bu Aralık ayında PlayStation VR 2’ye geliyor.

Legacy of Kain: Soul Reaver 1 & 2 Remastered

YouTube player

Soul Reaver’ın 25. yıldönümünü anmak için Aspyr, 10 Aralık’ta PlayStation 4 ve PlayStation 5 için piyasaya sürülecek Legacy of Kain: Soul Reaver 1 & 2 Remastered’ı duyurmaktan gurur duyar.

Lunar Remastered Collection

YouTube player

Efsanevi JRPG serisi Lunar, 25 yıl sonra PlayStation’a geri dönüyor; Lunar: Silver Star Story Complete ve Lunar 2: Eternal Blue Complete’i bir araya getiren Remastered Collection, şimdi geliştirilmiş görseller ve bir dizi yaşam kalitesi değişikliği ile.

Metro Awakening

YouTube player

Vertigo Games, Metro Awakening’in 7 Kasım’da PS VR2’ye geleceğini duyurdu ve bugün yayınlanan yeni fragman oyun hakkında daha fazla bilgi veriyor. Serinin yaratıcısı Dmitry Glukhovsky tarafından yazılan oyun, serinin en sevilen karakterlerinden biri olan ve bir zamanlar Serdar olarak bilinen Khan’ın köken hikayesini ve karısı Yana’yı bulup kurtarmak için nasıl bilinmeyeni kucaklamak zorunda kaldığını anlatıyor. Fragman, karşılaşacağınız haydutlara, mutantlara ve diğer gizlenen dehşetlere ve ikonik Metro silahlarının ve keşiflerinin sürükleyici bir PS VR2 deneyimine nasıl dönüştüğüne dair yeni bir bakış sunuyor. Oyunun Deluxe Edition’ını ön sipariş ettiğinizde 48 saat erken erişim ve %10 indirim kazanın.

Monster Hunter Wilds

YouTube player

Monster Hunter Wilds 28 Şubat 2025’te PS5’te yayınlanıyor! Bugünün yukarıda izleyebileceğiniz State of Play fragmanında, “White Wraith” olarak bilinen amiral gemisi canavar nihayet ortaya çıktı.

Palworld

YouTube player

Bugün Palworld PS5’te yayınlanıyor! Bu açık dünya, hayatta kalma işçiliği, canavar toplama oyunu 32 oyuncuya kadar destekliyor ve “Pals” adı verilen gizemli yaratıkların yaşadığı bir dünyada geçiyor. Bu gizemli yaratıkların 100’den fazla türünü toplayın ve birlikte maceraya atılırken geniş bir dünyayı keşfedin.

Stellar Blade

YouTube player

Shift Up, heyecan verici yeni içeriklerle dolu yaklaşan Stellar Blade x NieR: Automata DLC’sini duyurdu. Aynı gün, Stellar Blade’e yeni bir Fotoğraf Modu özelliği eklenecek ve tüm oyuncular tarafından kullanılabilecek. Çıkış tarihi de dahil olmak üzere DLC hakkında daha fazla bilgi yakında. Hepsi bu kadar değil… Stellar Blade’in orijinal müziklerinin tamamı bugün dünya çapında 30’dan fazla yayın platformunda satışa sunulacak.

The Midnight Walk

YouTube player

Moonhood, kilden yapılmış karanlık bir fantastik macera olan The Midnight Walk’un 2025 İlkbaharında PS5 ve PS VR2’ye geleceğini duyurmaktan heyecan duyuyor. El yapımı bir dünyaya adım atın ve gölgelerde gizlenen alev yiyen canavarları alt ederken küçük fener arkadaşınız Potboy’a rehberlik ederek beş ürkütücü ateş hikayesinde yolculuk edin.

TMNT: Shredder’s Revenge – Radical Reptiles

YouTube player

Yeni Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge DLC’si Radical Reptiles bugün yayınlanıyor. İster Mondo Gecko ile kaykay üzerinde doğru hasarı vererek ister Mona Lisa ile ölümcül kimyasal karışımlar fırlatarak olsun, bu güçlü ikili Foot Clan ile kapışmaya hazır.

Sonic X Shadow Generations

State of Play - Sonic X Shadow Generations

Shadow Yılı, Sonic X Shadow Generations Sonic the Hedgehog 3 Movie Pack’in 12 Aralık’ta PS5 ve PS4’te çıkacak filmle bağlantılı bir DLC olarak piyasaya sürülmesiyle devam ediyor.

Towers of Aghasba

YouTube player

Canlı ve muhteşem açık dünya macerası Towers of Aghasba, şehir kurma, ekosistem geliştirme, savaş ve keşif oynanışına ilk bakışı sunuyor. Bu Kasım ayında PS5’te Erken Erişim’de yayınlandığında Aghasba’nın tüm sırlarını keşfedin.

Dilerseniz State of Play tüm sunumunu buradan izleyebilirsiniz:

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.