AYBABTUOyun Haberleri

Activision Blizzard Artık Microsoft Bünyesinde!

Geçtiğimiz sene cinsel taciz, psikolojik şiddet ve mobbing gibi pek çok suçla gündeme gelen firma, 68,7 milyar dolarlık dev bir anlaşmayla yoluna Xbox bünyesinde devam edecek.

Kaliforniya Eyalet Mahkemesi’nin Activision Blizzard‘a açtığı soruşturma, 2021’i gerçekten oyun dünyasında unutulmaz bir sene haline getirdi. Firma içinde yaşanan tacizlerin, ücret adaletsizliklerinin ve mobbingin ayyuka çıkmasını sağlayan soruşturmayla bir zamanların efsanesi gözlerimizin önünde resmen dönüşü olmayan yola girdi. Alex Afrasiabi gibi kilit isimlerin firmadan ayrılışı, protesto gösterileri, peş peşe özürler derken BlizzCon‘un iptaline kadar gitti süreç. Gerçekten de adım adım Blizzard’ın çöküşüne şahit olduk. Şimdiyse yaşanan sürpriz bir gelişmeyle yeniden tarihi bir ana şahit oluyoruz: Bayanlar baylar, Activision Blizzard an itibariyle Microsoft Gaming bünyesine katılmış bulunmakta! Microsoft kesenin ağzını epeyce açmış, 68,7 milyar dolara satın almış firmayı!

Xbox CEO’su Phil Spencer, Xbox resmi hesabından yaptığı paylaşımla Activision Blizzard’ı resmen saflarına kattığını açıkladı. Açıklamasında hem çalışanlar hem de oyuncular arasında kapsayıcılığa değer verdiklerini dile getiren Spencer, ekip içinde bu değerleri korumaya kararlı olduklarını ve bu kültürü Activision Blizzard bünyesinde de sağlamak için büyük heyecan duyduğunu dile getirerek yeni ekip arkadaşlarına “Hoş geldiniz” dedi.

İki firma da resmi işlemler tamamlanana kadar bağımsız çalışacak, yani Bobby Kotick Activision Blizzard’da CEO’luk görevine devam edecek. Firma sonrasında Microsoft Gaming ve Phil Spencer CEO’luğu altında çalışmaya başlayacak. Activision Blizzard bünyesinde bulunan Activision Publishing, Blizzard Entertainment, Beenox, Demonware, Digital Legends, High Moon Studios, Infinity Ward, King, Major League Gaming, Radical Entertainment, Raven Software, Sledgehammer Games, Toys for Bob ve Treyarch da resmen Microsoft’a geçiş yapacak. Resmi işlemlerinse 2023 sonunda tamamlanması planlanıyor.

Peki bu biz oyuncular için ne anlama geliyor?

2023 sonu uzak bir tarih gibi gelebilir ama ihtimaller deliler gibi heyecanlanmaya yetiyor da artıyor. Game Pass‘le gönlümüze taht kuran Microsoft, tabii ki Activision Blizzard oyunlarını da kütüphanesine eklemeye niyetli. Yani Call of Duty, Warcraft, Overwatch, Hearthstone, Diablo, Crash Bandicoot, Starcraft ve daha nice oyun, geliştiricilerinin de Microsoft’a katılmasıyla nihayetinde Xbox Game Pass ve PC Game Pass kütüphanesine katılacak. Ücretlendirme, aylık abonelik gibi durumlarda nasıl bir politika izleneceği henüz açıklanmış değil, geçişin tamamlanmasına 18 aydan fazla var sonuçta. Ancak Game Pass’in bütçe dostu doğasını düşünecek olursak bizi müthiş ve yepyeni bir Activision Blizzard tecrübesi beklediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Phil Spencer ayrıca Activision Blizzard sayesinde Cloud Gaming hamlelerinin hız kazanacağını söylüyor.

Hepimizi müthiş ve yepyeni bir dönemin beklediği aşikar, tüm oyun dünyasına hayırlı olsun!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.