Oyun Haberleri

Skyrim Anniversary Edition 11 Kasım’da Geliyor

Skyrim‘in 10. yıl kutlamalarında bize daha çok Skyrim hediye edeceğini size ağustos ayında haber vermiştik. Ancak şimdi Skyrim Anniversary Edition fragmanı geldi ve oyuna oltadan fazlasının geleceğini öğrendik.

Bethesda‘nın tek başarılı ve ünlü oyunu Skyrim değil. Ancak son 10 yıldır The Elder Scrolls adına MMORPG oyunu dışında yalnızca Skyrim edisyonları alıyoruz. Altıncı oyuna dair elimizde bulutlu bir teaser fragmanı dışında bir şey yok. Morrowind ve Oblivion oyunları yeni grafiklerle gelir belki diye hayal kurmaya başladık artık. Fakat Bethesda bize dönüp dolaşıp yine Skyrim içerikleri veriyor. İşin kötü yanı, Skyrim içerikleri bizi mutlu etmiyor da diyemiyoruz.

İşte Skyrim Anniversary edition fragmanında tanıtılan ve bizi mutlu eden yeni içerikler…

İlgili Makaleler
YouTube player

Skyrim Anniversary Edition – 10. Yıl Hediyeleri

Öncelikle 10. yıl dönümü edisyonunun Creation Club‘dan dört paketi oyuna dahil edeceğini söyleyelim. Creation Club, Fallout 4 ve Skyrim için yeni orijinal eşyalar, görevler, mekanlar ve eklentiler içeriyor aslında. Bu özel eklentileri Bethesda onaylıyor ve onları yapan geliştiricilere ücret veriyor. Ardından güncellemeler ile bozulmayacağını da garantiliyor ve denetliyor. Creation Club’a eski modların gönderilmesini kabul etmiyor. Çünkü yeni içerik üretimini desteklemek istiyor. Dolayısıyla Creation Club sayesinde 10 yıl sonra bile Skyrim için yeni içerik görebiliyoruz. Tabii ki bunları oyunculara ücret karşılığında satıyor.

Anniversary Edition bu Creation Club modlarından dördünü Special Edition’ın üzerine ekleyecek. Saints & Seducers paketi ile yeni görevler, mekanlar, yan görevler, yaratıklar, silahlar ve zırhlar gelecek oyuna. Rare Curios paketi ile Skyrim’in tacir karavanları yeni nadir bulunan materyaller satacak. Bu materyaller ile yeni eşyalar üretebilecek, zehirler hazırlayabileceğiz. Bu da bize oyunda yapabileceğimiz yeni aksiyonlar açacak. Survival mode paketi ile Skyrim’i bir hayatta kalma oyunu olarak oynayabileceğiz. Soğuk, yorgunluk, açlık gibi dertlerimiz olacak. Ejderhalarla olan savaşımıza bir tas çorba içip ısınmak ve karnımızı doyurmak için ara vermemiz gerekecek.

Son paketimiz de önceden duyurduğumuz Fishing olacak. Bu paket sayesinde Skyrim’in göllerinde ve nehirlerinde 20 farklı balık yakalayabilecek ve onları sergileyebileceğiz. İstersek duvarımızda süs olarak, istersek akvaryumda evcil hayvan olarak. Ayrıca balık tutmakla ilgili yeni görevler ve eşyalar da gelecek.

10. Yıl Kutlamaları Bir de Konser ve Müze İçeriyor

Bethesda kendilerinin Skyrim edisyonları yaptıkları 10 yıl boyunca hayranların ne yaptığını da merak ediyor. 11 Kasım’a kadar Skyrim ile ilgili fan art topluyorlar. Kostümler, el yapımı eşyalar, çizimler, fotoğraflar gibi birçok eser sanal müzede bir araya geliyor. Müzeyi buradan gezebilirsiniz.

Londra Senfoni Orkestrası da 11 Kasım Perşembe günü akşam saat 9‘da Skyrim müziklerini hayranları için çalacak. Konser Bethesda’nın Youtube kanalı üzerinden canlı yayınlanacak. Kanala buradan erişebilirsiniz. Zira onuncu yıl kutlamaları sırasında “Dovahkiin Dovahkiin!” diye bağırmak istediğinizi biliyoruz.

Yıl dönümü edisyonunun Skyrim: Special Edition’a sahip tüm oyunculara bedava verileceğini tekrar hatırlatalım. Belki edisyonu ücretsiz edinmek için o gün gidip kütüphanemize eklememiz gerekebilir. Bu ücretsiz dağıtımın nasıl gerçekleşeceğini bilmesek de bu uyarıyı yapalım dedik. Çünkü Borderlands 2’nin son DLC’si sözde oyuna sahip olan herkese ücretsiz gelecekti. Fakat DLC’yi iki hafta içinde hesabınızda aktifleştirmezseniz bu ücretsiz alma hakkını kaybediyordunuz. Gearbox bizi üzmüştü, Bethesda da üzmesin diye okurlarımızı şimdiden uyaralım.

11 Kasım 2021: Skyrim’e bugün anniversary update ve anniversary upgrade diye iki farklı yenilik geldi. Anniversary update, Special Edition’a yukarıda bahsettiğimiz hediyeleri ekleyen ücretsiz bir güncelleme paketi olacak. Detaylı duyurusunu buradan okuyabilirsiniz. Anniversary upgrade ise Special Edition’ı olan oyuncular için Steam’e 99 TL ücretiyle geldi. Anniversary Upgrade Creation Club’ın içindeki tüm resmi yeni modları içeren bir sürüm. Güncellemede bunlardan yalnızca 4 tanesi ücretsiz verilirken Upgrade 500’e yakın Creation Club mod’u içeriyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.