Edebiyat

Shroud of Eternity’nin Kapağı, Yazar ile İllüstratörü Karşı Karşıya Getirdi

New York Times‘ın çok satanlar listesindeki yazarlardan Terry Goodkind‘ın geçtiğimiz günlerde Facebook hesabından yaptığı bir paylaşım ve duyuru ortalığı karıştırdı. Goodkind, Wizards of the Coast‘a da işler yapan Bastien Lecouffe-Deharme adlı illüstratörün kapak çalışmasını yerden yere vurdu.

Shroud of Eternity adlı romanının kapak resmini hiç beğenmeyen Terry Goodkind, şunları yazdı:

Shroud of Eternity kötü kapaklı iyi bir kitap. Gülünecek kadar kötü bir kapak. Öyleyse hadi biraz eğlenelim. Kapak resmi ile ilgili görüşlerinizi paylaşın. Görüşler arasından rastgele seçeceğimiz 10 kişiye imzalı birer kitap göndereceğiz. 1 Mart’ta 10 kazananı belirleyeceğiz. Hepiniz oyuna hoşgeldiniz. Puanınızı verin ve yorumunuzu gönderin.

Yazarın aşağılayıcı sözleri ve başlattığı ‘oyun’ sonrasında, kitap kapağının resmini çizen Bastien Lecouffe-Deharme tepki göstermekte gecikmedi.

“Seninle çalışmak güzeldi Terry. Bu yaptığın tamamen saygısızca. Kariyerimde senin gibi davranan bir yazar görmedim” diyen Lecouffe-Deharme, kendisine söylenenlere göre kapak tasarımını yaptığını belirtti. Terry Goodkind’ın paylaşımını kendi hesabından yayınlayarak maruz kaldığı davranışı anlatan Bastien Lecouffe-Deharme sanat camiasının kendisine destek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ünlü yazar tarafından ağır eleştirilere maruz kalan Lecouffe-Deharme, Wizards of the Coast‘ta çalışıyor ve Magic: The Gathering ekibinde yer alıyor.

Kitap kapağını beğenip beğenmemek elbette yazarın tasarrufunda ancak Terry Goodkind gibi önemli bir yazarın, böyle bir durum karşısında takındığı tavrı anlamak mümkün değil maalesef.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.