Oyun Haberleri

Steam’deki Oyunların Çoğu 2016 Yılında Yayınlandı

Malumunuz 2016’nın sonlarına yaklaştık. Adet olduğu üzere farklı alanlarda bir yıl boyunca neler olduğunun hesabı yapılmaya başlandı.

Steam’deki oyunların sayısını çıkış yıllarına göre düzenleyen bir grafik yayınlandı. Steam Spy sitesinin araştırmalarının sonucu ortaya çıkan bu grafiği sizinle paylaşmak istedik.

Yayınlanan grafiğe göre Steam’deki oyunların %38’i 2016 yılı içinde yayınlanmış.

steam-oyun-2016

Sayılara baktığımızda oyun piyasasında çok miktarda ürün olduğunu görüyoruz. Son yıllarda bu sayının artmasının en büyük nedenlerinden biri Steam’in stratejik hamleleri.

Erken erişim, Greenlight, küratörler ve market gezintimizi iyileştiren güncelleştirmeler istenilen tarzda oyunlara erişimi oldukça kolaylaştırdı. Bazı bağımsız oyunların rekor sayılabilecek satış rakamlarına ulaşmasıyla, geliştiriciler Steam’in sunduğu fırsatlardan yararlanarak piyasaya girdiler.

Bütün bunların sonucunda elimizde alınmayı bekleyen çok miktarda oyun oluyor. Bu sayılara bakarken aklımda bir soru beliriyor. Gelecek yıllarda bu sayı kat kat artarken, kaç tane güzel oyun gözümüzden kaçacak ve neyi kaçırdığımızı bilemeyeceğiz?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.