Oyun Haberleri

“Dungeons and Dragons: Chronicles of Mystara” Geliyor!

chronicles-of-mystara-banner

Koca bir nesli pençesine alıp harika bir oyun deneyimi yaşatmış olan Dungeons & Dragons arcade oyunları Tower of Doom ve Shadow over Mystara, 2013 Haziran ayında birleştirilmiş ve yenilenmiş ismi Chronicles of Mystara ile tekrar karşımıza çıkacak! İşte oyunla ilgili detaylar!

İlgili Makaleler

chronicles-of-mystara-resim1Tower of Doom ve Shadow over Mystara oyunları 90’lı yıllarda Capcom firması tarafından D&D’nin Mystara Campaign Setting’i ile hazırlanmış oyunlardır. O zamanın atari oyunlarına göre son derece ayrıntılı, monoton olmayan ve 4 kişilik çoklu oyuncu (multiplayer) seçeneğiyle kitleleri kendine çeken bu oyunları tekrar oynayabilme fırsatı epey ilgiyle karşılanmış durumda.

Oyun hakkında kısaca bilgi verelim. Shadow over Mystara, Tower of Doom oyunun devamı niteliğindedir. Bu iki oyun birleştirilmiş ve Chronicles of Mystara adını almıştır. Oyunda 6 adet seçilebilir karakter bulunmaktadır. Rahip, Cüce, Elf, Savaşçı, Büyü-kullanıcısı ve Hırsız.

Rahip: Grubunuzun şifacısı ve destekçisi. Hasar veren büyüleriyle birlikte yaşayan ölüleride anında yok edebilmesiyle ünlüdür.

Cüce: Oyunda en çok can puanına sahip tank görevi gören savaşçımız.

Elf: Savaşçı-Büyücü kombinasyonunun buluştuğu bir karakterdir. Ne cüce kadar güçlü, ne de bir büyü-kullanıcısı kadar kudretli olsada iki sınıfın güçlerini birleştirdiğinde grubunuz için çok faydalı olabiliyor.

Savaşçı: En yüksek savunma puanına sahip, her türlü silahı kullanabilen gerektiğinde iki eliylede silah taşıyabilen karakterimiz.

Büyü Kullancısı: Oyundaki en zayıf (can puanı ve savunma açısından) karakterdir. Ama tüm açıklarını güçlü ve kullanışlı büyüleriyle bertaraf edebilen bir karakterdir. Teleport büyüleriyle savaşlardan hiç hasar almadan uzaklaşıp rahatça büyülerini yapabilen büyü kullanıcıları geniş bir büyü repertuarına sahiptir. Saldırı büyüleriyle oyunda en yüksek hasarı veren karakterdir.

Hırsız: Bu dişi hırsız karakterimiz son derece hızlı ve çevik bir savaşçıdır. Akrobatik yetenekleri sayesinde yükseklere zıplayabilir, duvarları ve ekrandaki gözüken alanı boydan boya atlayabilir. Kilitli hazine sandıklarını açabilir, tuzakları etkisiz hale getirebilir, düşmanlarının ceplerinden birşeyler aşırabilir ve rakiplerinin arkasından sinsice saldırarak çok yüksek hasarlar verebilir.

chronicles-of-mystara-resim2Haziran ayında çıkacak olan oyunumuzdaki yenilikler ise şöyle;

– GGPO Enhanced Online sistemiyle oyunculara internet üzerinden temiz ve kaliteli bir çoklu oyuncu seçeneği sunuyor.

– Oyunun bilindik modlarında oynayabilir ya da farklı modları birleştirerek daha zorlu ve eğlenceli oyunlar oynayabilirsiniz.

– Challange System ile oyunculara ana oyunun yanında çok sayıda yan görevler sunan bu yeni RPG sistemi ile Vault Coin kazanabilir ve bu coinleri The Vault – eşya alınıp satılan yer-‘a gidip karakterinizi güçlendirecek silah, zırh ve büyüler alabilirsiniz.

– Oyuncular kazandıkları puanlarla sıralamada kaçıncı olduklarını görebilecek.

– Ve Wii U platformunda oynayanlar ekrana dokunarak hızlı bir şekilde büyü ve silah değişimi yapabilecekler.

Bu iki oyun günümüzde pek çok oyun sitesi ve kuruluşları tarafındanda en iyiler arasında gösteriliyor; -IGN tarafından 2005 yılında en iyi 10 co-op oyunundan biri,

– GameSpy tarafından en iyi 50 oyunu içinde gösterilmiş ve “ hangi platformda olursa olsun görebileceğiniz en saf ve eğlenceli oyunlardan biri” olarak yorumlanmış,

– GameFAQs listesinde oyuncular tarafından  8.8/10 ve eleştirmenler tarafından 8.9/10 olarak derecelendirilmiştir.

İşte oyunun tanıtım videosu:

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.