Oyun Haberleri

Oyun Oynama Bağımlılığı Artık Hastalık Olarak Kabul Edilecek

Dünya Sağlık Örgütü, Oyun Oynama Bağımlılığı’nı ya da onların verdiği isimle Oyun Bozukluğu’nun bir hastalık olduğunu resmen kabul etti.

Geçtiğimiz yıl Dünya Sağlık Örgütü’ne, oyun oynama bağımlılığının bir hastalık olup olmadığına dair bir teklif sunulmuştu. Geçtiğimiz günlerde toplanan Dünya Sağlık Örgütü üyeleri, Oyun Oynama Bağımlılığı’nı diğer adıyla Oyun Bozukluğu’nu bir hastalık olduğunu resmiyete kavuşturdu.

Bu tabii ki her oyun oynayan kişi için geçerli değil. ICD-11 olarak düzenlenen rapora göre Oyun Bozukluğu hastalığından muzdarip olan kişi şöyle tanımlanıyor: “Hastanın davranış biçimi kişisel, ailevi, sosyal, eğitimsel, mesleki ve/veya diğer önemli alanlarda işlev göremeyecek ciddi olmalıdır. Bu bulguların 12 ay boyunca belirgin olarak gözlemlenmesi gerekir.

Elbette bu resmiyet sonrasında, birçok oyun firması ve kuruluşu Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı açıklamayı protesto etti. Kabul edilmesi planlanan hastalıklar listesinde Kumar Oynama Bağımlılığı ile birlikte resmiyete kavuşmuş olmasından kaynaklı, örgütün verdiği karar agresif bir tonda karşılandı.

Şahsen bunun bir hastalık olarak kabul edilip edilmemesi konusuna kafayı çok takmıyorum. Öte yandan bir kişinin günlük alışkanlıklarını ve düzenini bozacak kadar çok fazla oyun oynamasının da sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Gerçek hayattan çok fazla kopmak psikolojik rahatsızlıklara da yol açabilir.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.