Oyun Haberleri

Baldur’s Gate: Dark Alliance, 20 Yıl Sonra PC ile Buluştu

Aksiyon oyunu tadındaki Baldur’s Gate: Dark Alliance oyunu, yıllar sonra PC oyuncularıyla da buluştu.

Baldur’s Gate: Dark Alliance, 2001’de Xbox ve PlayStation 2’de çıkış yapan BioWare’in büyük Dungeons and Dragons macerasının bir aksiyon-RPG yan ürünü olarak piyasaya çıktı. Bu yılın başlarında, yeniden düzenlenmiş bir sürüm PlayStation ve Xbox konsollarında sürpriz bir şekilde göründü ve yayıncı Black Isle Studios, PC’ye de çıkacağını doğruladı. Sürpriz bir şekilde oyunun PC versiyonu dün çıktı.

YouTube player

Dark Alliance, ona ilham veren Baldur’s Gate oyunlarından oldukça farklı. Oyun, RPG öğelerinden ziyade aksiyona odaklanıyor. Aralarından seçim yapabileceğiniz üç özelleştirilebilir karakter var. Bunlar elf büyücü, cüce savaşçı ve bir insan okçu. Bu kahramanlarla Baldur’s Gate’in altındaki lağımlardan Burning Eye Dağı’nın zirvesine ve Karanlıkaltı’nın kendisine üç bölümlük bir yolculuk yaşayabiliyorsunuz.

Dungeons and Dragons Dijital Oyunları

Hikayeyi tek başınıza veya iki oyunculu yerel işbirliği modunda oynamak mümkün ve Steam sürümü Remote Play’i destekliyor. Böylece başka bir yerde olsalar bile bir arkadaşınızla maceraya gidebilirsiniz.

Türk Oyuncular İçin Fiyat İdare Eder

Oyun, Türk oyuncular için 50₺ gibi bir fiyatla yerini aldı. Oyun her ne kadar 4K çözünürlükler için güncellenmiş olsa da özünde 20 yıllık bir PlayStation 2 oyunu. Yani bu fiyata alabileceğiniz daha iyi seçenekler mevcut. Doğrusu 20 yıllık bir oyun için 50₺ gibi bir fiyat az değil. Yurtdışından alanlar veya GOG üzerinden satın almak isteyenler ise 30$ gibi bir ücret ödemek zorundalar. Doğrusu yeni çıkan yüksek bütçeli yapımların bu dolar fiyatlarına yayınlandığı düşünüldüğünde 30$ gibi bir ücret oldukça yüksek.

Yine de nostalji ya da merak sizi zorluyorsa ya da Baldur’s Gate hikayelerinin hepsini oynamalıyım diyen bir tutkunsanız sonunda büyük gün geldi. Baldur’s Gate: Dark Alliance şimdi Steam ve GOG‘da mevcut ve aynı zamanda Epic Games Store‘da.

İyi oyunlar.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.