Sinema Haberleri

J.J. Abrams’tan Sidious Savunması

Star Wars’un bir dönemini kapatacak olan Abrams, The Rise of Skywalker’da gözükecek olan Sidious’a yönelik eleştirilere cevap verdi.

Bu yılın sonunda Star Wars macerası, bir açıdan son bulacak. George Lucas ile başlayan Skywalker Ailesi’nin macerası, Disney’e geçtikten sonra farklı bir yola doğru yönelmişti. Birçok hayran bu gidişattan memnun değil. Bir kısım takipçi ise hikayenin geldiği noktayı öve öve bitiremiyor. Ben övülecek hiçbir taraf bulamıyorum ya, neyse…

Serinin son filmi, J. J. Abrams’a emanet edilmişti hatırlayacak olursanız. Rian Johnson’ın aldığı tepkilerin ardından Disney görev değişikliğine gitmişti. The Force Awakens’ı yöneten Abrams, atmosfer bakımından güzel bir iş çıkartmış olsa da Star Wars ruhunu yansıtmayan bir film sunmuştu.

The Rise of Skywalker’ın vizyona girmesine daha var fakat filme yönelik açıklamaların bir sonu yok. Geçtiğimiz yaz aylarında yayınlanan fragmanda, Sith Lordu Sidious’un o ikonik kahkahasını duymuştuk. Filmde nasıl gözükeceğine dair hiçbir bilgimiz yok.

Sidious’un ölmediği, bu filmde ana düşman olacağı yönünde kuvvetli söylentiler var. Bir kısım teoriye göre de Sidious, Rey’e rehberlik edecek. Hem de Sith Force Ghost haline bürünerek. İkisi teori de kulağa mantıklı gelmiyor. Hal böyle olunca hayranlar da çıldırmış vaziyette.

J. J. Abrams, Empire dergisinde verdiği bir röportajda Sidious kararı hakkında konuştu. Abrams, “Bazı insanlar Palpatine (Sidious) fikrini tekrar ziyaret etmenin mantıksız buluyor ve ben de bunu tamamen anlıyorum. Ancak bu dokuz filme tek bir hikaye olarak bakıyorsanız, son birkaç bölümün daha önce gelenlerle hiçbir ilgisi olmadığını görebilirsiniz. İlk sekiz filme bakarsanız, verdiğimiz tüm kararların Episode IX’u daha rahat anlaşılabilir kılmak üzerine olduğunu görebilirsiniz.” sözlerine yer verdi.

Abrams, birkaç ay önce de kızgın Star Wars hayranlarına yönelik suya sabuna dokunmayan bir açıklama yapmıştı. Rian Johnson’ın agresif tutumunun ardından Abrams’ı böyle konuşmaya iten Disney olabilir. Belki de kendisi firma içerisindeki yerini korumak istiyordur.

Öyle ya da böyle Abrams’ın ortaya çıkaracağı filmin Star Wars’a hiç mi hiç yakışmayacağını ve izleyiciler olarak kötü bir hikayeyle karşılaşacağımızı düşünüyorum.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.