Oyun Haberleri

Neil Druckmann, 19 Yıllık Eşbaşkanın Emekli Olmasıyla Şirketi Devralıyor

The Last Of Us ve Uncharted gibi yapımlardan tanıdığımız Naughty Dog stüdyosunda 19 yıllık eşbaşkan Evan Wells‘in emekli olmasıyla birlikte Neil Druckmann şirketi devralıyor.

Evan Wells’in şirketin web sitesinde yayımladığı gönderiyle birlikte Naughty Dog’da büyük bir devrin sona erdiğini öğrendik. 25 yıl sonra stüdyodan ayrılma kararı alan ve emeklilik hayatı yaşamayı planlayan Evan; Druckmann ve Naughty Dog mevcut yönetiminin, yokluğunda şirketi yöneteceğine güvendiğini söyledi. Yıl sonu emekliliğe ayrılmasıyla birlikte Neil Druckmann, Naughty Dog’un tek başkanı olacak.

Tek başkan olarak süreci yönetmeye devam edip etmeyeceği sorusunun cevabı ise şimdilik “hayır” olarak gözüküyor. Özellikle Evan’ın başkanlık koltuğuna oturmasının ardından 2017’ye kadar eşbaşkanlık şeklinde ilerleyen süreçte Christophe Balestra’nın emekliliğe ayrılmasından sonra 2020’ye kadar (Neil Druckmann’ın terfi aldığı tarih) işleri tek başına yürütmüştü.

Wells ayrılık kararıyla ilgili açıklama yazısında, “Bu, Naughty Dog’un stüdyo liderlik ekibi ile bir yılı aşkın bir süredir ve Neil ile bundan daha da uzun süredir tartıştığım bir konu. Karar beraberinde ezici ve çelişkili duygular getiriyor ancak stüdyoda geçirdiğim zamandan ve son 25 yılda birlikte başardıklarımızdan memnun olduğumu fark ettim. Neil’in stüdyoyu yönetme becerisine daha fazla güvenemezdim. Stüdyoyu başarılı geleceğe yönlendirmek için stüdyo liderlik ekibindekilere fırsat vermenin tam zamanı.” dedi.

Açıklamanın devamında ise geçen 25 yıl hakkında konuştu:

30 yılı aşkın bir süredir profesyonel olarak oyunlar yapıyorum ve Naughty Dog, hayatımın yarısından fazla bir süredir evim oldu! Bu stüdyonun 1998’deki Crash 3 günü sırasında 14 numaralı (ben!) kiralamadan bugün 400’den fazla Köpeğe büyüdüğünü gördüm. Bir Naughty Dog projesiyle takip edebileceğim her önemli yaşam dönüm noktası – Karımla Crash Team Racing sırasında tanıştım, Jak 2’yi gönderdikten sonra balayımızı yaptık, Uncharted: Drake’s Fortune’u duyurduğumuzda ilk çocuğumuz E3 haftasında doğduk ve ikinci çocuğumuz oldu. The Last of Us geliştirme sürecinin tam ortasında doğdu.

Burada çalışmak hayranlık uyandırdı ve öğrenebildiğim ve bir parçası olabildiğim her şey için şükrandan başka bir şeyim yok. SIE’deki ve diğer PlayStation Studios’taki tutkulu ve azimli ekiplerle işbirliği yapmak bir zevkti. Etrafımın böylesine etkileyici bir yaratıcılık ve yetenekle çevrili olma fırsatını asla hafife almadım ve bana bu kadar çok şey öğrettiği için geçmiş ve şimdiki herkese minnettarım.

Uzaklaşmak için asla mükemmel bir zaman yoktur, ancak stüdyodan emin ellere çıkacağıma inanılmaz derecede eminim. Neil ve yetenekli ve dinamik Stüdyo Liderlik Ekibinin geri kalanı, Naughty Dog’un yalnızca yaptığımız oyunlarda değil, onları yaptığımız ortamda da sektöre liderlik etmeye devam etmesini sağlamak için mükemmel bir şekilde uygundur. Naughty Dog’un sektörü ve aracımızı ileriye taşımaya devam edeceğinden eminim.

Mevcut projelerimiz hakkında daha fazla heyecanlanamazdım ve bu oyunların tamamlandığını görememek zor olacak. Ancak bunları endüstri standartlarını belirleyecek ve tüm beklentileri aşacak şekilde sunacağımızdan emin olmak için daha önce hiç bu kadar güçlü bir ekibimiz olmamıştı.

Neil Druckmann

Son olarak, Köpek Kulübesindeki tüm Köpekler’e – Hepinizin neler başardığını görmekten onur duyuyorum ve hepinizin iyi kurulmuş geliştirme kültürünü desteklemeye devam ederken sizleri kenardan izleme şerefine sahip olduğum için çok heyecanlıyım. Şansımız ve bir dizi başarılı oyunumuzun, Naughty Dog’un yeni zirvelere ulaşacağından ve en son teknoloji için çıtayı yükseltmeye devam edeceğinden hiç şüphem yok.

Gerçekten muazzam bir macera olan bu macera için teşekkür ederim, bu ilham verici ekibin geleceğinin neler getireceğini görmek beni çok heyecanlandırıyor ve hepinizle gurur duyuyorum!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.