AYBABTUHaberler

Dungeons and Dragons, Irklardaki Negatif Puanları Kaldırıyor

Birkaç ay öncesinde duyurusu yapılan kural değişikliği yavaştan hayata geçiyor. Birçok ırkın negatif puanları sistemsel olarak kaldırılacak.

Bir süre önce sitemize de taşıdığımız bir haber vardı. Dungeons and Dragons’ın resmi blog sayfası üzerinden “Diversity and Dungeons & Dragons” başlığıyla bir makale yayınlanmıştı. Hem ırkçılık sorunlarına bir çözüm hem de LGBT+ platformlarının sesine destek olmak adına birçok değişikliğin yapılacağı açıklanmıştı. Ufaktan bir şeyler değişmeye başladı.

Aslında bunun ilk izlerini Volo’s Guide to Monsters kitabının yeni dizgisinde görmüştük. Orklar’ın zeka puanlarına (Intelligence) yazılan -2 skor ve Koboldlar için geçerli olan -2 güç puanı (Strenght) kaldırılmıştı. Önümüzdeki kitaplarda Drowlar başta olmak üzere birçok kötücül canlının etik bakışları ve puanlama sistemleri de değişecek.

Wizards ekibi bunu, Dungeons and Dragons topluluklarının sesini daha iyi duyurabilmesi adına yaptığını söylüyor. Bireyselcilik konusunda oyunculara daha özgün bir alan sağlanacak. Aslına bakarsanız, Dungeons and Dragons ilk hazırlanmaya başladığı 70li yıllarda, sistemin yaratıcı babalarından biri olan Dave Arneson da bu akımdan etkilenerek oyunu tasarlamıştı.

Firma yeni çağa ayak uydurabilmek ve pazar payını da biraz artırabilmek adına bunu yapıyor olabilir. Zaten konu hakkında olumsuz yorum yazan toplulukların çoğu, bu değişimin neden önce değil de şimdi yapıldığını sorguluyor. Fark ettiğim kadarıyla bu söylemler sadece yurtdışında değil, Türkiye’deki Dungeons and Dragons topluluklarında da konuşulmakta.

Dungeons and Dragons’ın Irklarında Büyük Değişiklik Yapılacak

Ancak şöyle bir durum var ki yeni kurallar, resmi kural olarak geçmeyecek. 5e için alternatif bir yön sağlanacak. Oyuncular yine kendi istedikleri gibi oyunlarını yönetmekte özgür. Zaten biz de kural kitaplarını sayfa sayfa ezberleyip, ona kutsal bir kitap gibiymiş bakan oyunculara karşıyız.

Bu yeni kurallar ve geleneksel bakış açısının dışına çıkan karakter yapım aşamaları yeni çıkacak olan Tasha’s Cauldron of Everything kitabında detaylı olarak incelenecek.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.