Oyun Haberleri

Lucasfilm Games, Yeni Star Wars Oyunu İçin Ubisoft İle Anlaştı

Disney’in oyun stüdyosu Lucasfilm Games, yeni bir Star Wars oyunu yapması için Ubisoft’un alt kolu Massive Entertainment ile anlaştı.

Disney 2012 yılında Lucasfilm ve ona bağlı firmaları satın aldıktan sonra büyük bir yenileme ve temizleme işine başlamıştı. 2013 yılında LucasArts kapatılmış ve oyun departmanına ait projeler durdurulmuştu. Electronic Arts ile yapılan özel anlaşmayla da Star Wars oyunlarının geleceğini belirlemişlerdi.

Disney ve Electronic Arts arasında yapılan anlaşma aslında 10 yıllık bir dönemi kapsıyor. EA, bu süreç içerisinde Star Wars oyunlarının lisans hakkına sahip olacaktı. Ancak bu süreç içerisinde çok fazla Star Wars oyunu göremedik. Belki EA konu üzerine eğilmedi, belki de Disney yeni yapılacak oyunların önünü kesti. Arka planda neler olduğunu bilemiyoruz.

İlgili Makaleler

Bu anlaşmanın biteceği tarih yaklaşırken Disney tarafından da yeni atılımlar başlatıldı. Öncelikle Lucasfilm Games adında yeni departmanın tanıtımı yapıldı. Star Wars markası altında çıkacak oyunların bu ismi taşıyacağı duyuruldu.

Sonrasında yeni bir Indiana Jones oyunu için Bethesda ile anlaşıldı. Bu haberi yeni yeni hazmederken Lucasfilm Games bir bomba daha patlattı. The Division 2 ve The Crew oyunlarının arkasındaki ekip olan Massive Entertainment ile Star Wars lisans anlaşması sağlandı.

Ubisoft’un alt departmanlarından biri olan Massive Entertainment, henüz içeriği ve çıkış tarihi belli olmayan bir Star Wars oyunu geliştirecek. Ancak bu oyunun ilk tanıtımlarının 2023 yılından önce olmayacağını düşünüyorum. Çünkü o tarihe kadar Disney ve EA arasındaki anlaşma devam edecek.

Bu noktadan sonra Lucasfilm Games, büyük ve orta ölçekli firmalara Star Wars markasının lisanslarını verecek gibi duruyor. Birden fazla firma ile eş zamanlı çalışmalar gerçekleştirilecek. Bana kalırsa bu karar da tam yerinde olmuş. Bu sayede farklı ekollerden gelecek Star Wars oyunları görebileceğiz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.