Oyun Haberleri

Amazon Prime Gaming Mart 2023 Oyunları Belli Oldu

Amazon Prime Gaming, Mart 2023 için oyunlarını açıkladı. En öne çıkan oyun Baldur’s Gate: Enhanced Edition olsa da Book of Demons’ı listede görmek de bizi mutlu etti.

Amazon Şubat ayında Prime Gaming sistemini değiştirdi. Artık ay boyunca hediye ettiği oyunların yanında haftalık değişen sürprizler de dağıtıyor üyelerine. Bu yüzden ayda bir kez değil, haftada bir listeyi kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

Ancak bazı oyunları da bir ay boyunca üyelerine dağıtmaya devam ediyor. İşte bu ay boyunca dağıtacağı oyunların listesi şöyle:

  • Baldur’s Gate: Enhanced Edition
  • Book of Demons
  • Adios
  • I am Fish
  • Faraway 3

Amazon Prime Gaming – Mart 2023 Oyunları

Baldur’s Gate: Enhanced Edition – Aslında bu oyunu duyurmamıza bir gerek olmamalı. Zira Frpnet okurları arasında bu oyunu oynamamış biri kalmamıştır, değil mi? Değil mi? Dungeons and Dragons temelli izometrik RPG oyunlarının en bilineni olan Baldur’s Gate, Enhanced Edition’ı sayesinde hâlâ kolayca oynanabiliyor. Bu vesileyle bir kez daha D&D: Sonsuz Macera Günleri‘ni de öveyim. Baldur’s Gate sevenlerin kaçırmaması gereken bir çizgi roman.

Book of Demons – Geçenlerde bir okurumuz Diablo’nun eski oyunlarının da çok pahalı olmasından yakınıyordu. Onun imdadına Amazon Prime Gaming koştu. Book of Demons, ilk Diablo oyununun neredeyse aynısı gibi bir şey. Yalnızca oynanış ve karakter isimleri açısından bazı farklılıkları var diyebiliriz.

Adios – Bu da gizem türünde bir yürüyüş simülasyonu olarak geçiyor. (Steam, Gizem Festivali düzenler de Prime tepkisiz kalır mı?) Karakterimizin bir domuz çiftliği var. Ve bölgedeki çeteler bu domuzları ceset yok etme amacıyla kullanıyor. Ancak biz bu duruma artık bir son vermek istiyoruz.

I am Fish – Bu da Kayıp Balık Nemo’dan esinlenmiş bir oyun. Okyanusa dönmeye çalışan evcil balıkları oynuyoruz. Sokaklarda yuvarlanıp ağaç dallarında zıpladığımız bir oyun. Tanıtımı burada.

Faraway 3: Arctic Escape – Bu da puzzle türündeki Faraway üçlemesinin son oyunu. Fakat önceki oyunları oynamamış olmak bu oyunu oynamaya engel değil.

Amazon Prime Gaming Oyunları Nedir, Nasıl Alınır?

Amazon Prime Gaming ile Amazon, 7.90 TL karşılığında aylık prime üyeliği alan oyuncalara her ay bazı oyunlar hediye ediyor. Bu oyunları kalıcı olarak kütüphanemize ekleyebiliyoruz. Yani Amazon’un ocakta verdiği oyunları şubatta ve sonra da oynamaya devam edebiliyoruz. Bir aylık erişim değil bahsettiğimiz.

Amazon Prime üyeliği açtıktan sonra oyunlarınızı almak için buradan Prime Gaming’i keşfet sekmesine tıklayabilirsiniz. Açılan sayfada birçok oyun ve oyun içi eşya bulunacak. Dilerseniz yukarıdaki sekmelerden yalnızca oyunları listeleyebilirsiniz. Bu oyunlar farklı platformlar için anahtar kod şeklinde gelebileceği gibi Amazon’un kendi platformunda (Amazon Games) da yer alabilir.

Amazon Prime Gaming arayüzü ve logoları

Diğer Platformlar: Steam Yok

“Bu oyunları Steam üzerinden mi oynuyoruz, nasıl oluyor?” sorusuyla çok karşılaşıyoruz. Ne yazık ki Amazon, Steam ile işbirliği yapmıyor. Oyunlarını genelde Epic Games Store, GoG veya Legacy Games gibi oyun mağazalarından kod olarak veriyor. EA oyunlarını Origin, Ubisoft oyunlarını da Ubisoft Store kodu olarak sunuyorlar mesela. Yani Steam yerine bu mağazalardaki hesabınıza ekleyebiliyorsunuz oyunu.

Hangi oyunun hangi platformda verileceğini oyunların görsellerinin sağ alt köşesindeki logolardan anlayabilirsiniz. Örneğin yukarıdaki görselde FarCry 4’ün sağ alt köşesinde Ubisoft Store sembolü var. Roadtrip’in sağ alt köşesindeyse Legacy Games’in kar taneli logosunu görüyoruz. Escape from Monkey Island’ın sağ alt köşesindeki Taç sembolü de oyunu Amazon Games üzerinden oynayabileceğimizi gösteriyor.

Amazon Games

Bazı oyunları Amazon kendi oyun platformu üzerinden dağıtıyor. Onları oynamak için Amazon Games‘i bilgisayarımıza indirmemiz gerekiyor. Böylece hesabımızda aktifleştirdiğimiz oyunlardan dilediğimizi yükleyip oynayabiliyoruz.

Amazon Games platformu

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.