AYBABTUMakaleler

Cyberpunk 2077 Yerine Oynayabileceğiniz 10 Oyun

Cyberpunk türüne ait tek oyun elbette Cyberpunk 2077 değil. Bu türde oynamak isteyebileceğiniz 10 oyunu sizler için derledik.

Bu listelemeye gelmenizin birden fazla nedeni olabilir. Cyberpunk 2077‘yi henüz satın almamış olabilirsiniz. Oyunu bitirmiş ve daha fazlasını istiyor olabilirsiniz ya da oyunun hatalarından bıkıp başka yerlere yelken açmak istiyor olabilirsiniz.

Ne olursa olsun Cyberpunk türüne gönül vermiş insanlar olarak bu oyunlara da bakmanız gerekli diye düşünüyorum.

Listeyi hazırlarken oyunların güncel sistemlerde stabil bir şekilde çalıştığına ve bir şekilde ulaşılıp oynanabilmesini dikkate aldım. Oyunların bazılarının konsol sürümlerinin olmadığını da belirtmek isterim.

Cyberpunk Diyarı Hakkında Bilgiler

Far Cry 3: Blood Dragon

Far Cry 3 için hazırlanan ve ayrıca satılan Blood Dragon, 80ler’e yaptığı göndermeler ve Cyberpunk bakış açısıyla oynayabileceğiniz en keyifli, en eğlenceli oyunlardan birisi.

Birincil göz nişancı ve aksiyon türündeki oyun, Ubisoft’un hazırladığı en eğlenceli oyunlardan biri olabilir. Hiç kasıntısı yok. Hiç derdi yok. Tertemiz bir oynanış ve sizi kahkahalara boğacak esprileriyle birkaç saatlik tecrübe sunuyor.

Oyuna Steam, Ubisoft Store, PSN Store ve Microsoft Store üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ghostrunner

Bu yıl içerisinde çıkan Ghostrunner, Mirror’s Edge tarzında hızlı bir oynanabilirlik sunuyor. Aksiyon-platform türünü birincil göz üzerinden harmanlayan Ghostrunner’da hikayecilik namına pek bir şey yok ancak hızlı ve tempolu oynanabilirliğiyle başında saatlerce vakit harcayabilirsiniz.

Bölümlerini tekrar tekrar oynayacağınız Ghostrunner, tasarımsal açıdan da şahane bir Cyberpunk şehri teması sunuyor.

Oyuna Steam, PSN Store, Microsoft Store ve Nintendo Switch üzerinden ulaşabilirsiniz.

Mirror’s Edge

2009 yılındaki ilk oyunu ve 2016’daki ikinci oyunuyla sürükleyici bir hikaye sunan Mirror’s Edge serisinin iki oyununa da ayrı ayrı vakit ayırabilirsiniz.

Parkur özelliğini kullanarak devasa binaların arasında yolumuzu bulmaya çalıştığımız Mirror’s Edge’de çok önemli bilgileri taşıyan bir kuryeyi canlandırıyoruz. Ghostrunner’da olduğu gibi sürükleyici bir tempoya ve bunun yanında da sağlam bir hikayeye sahip.

Serinin ilk oyununa Steam, Microsoft Store üzerinden ulaşabilirsiniz. İkinci oyun olan Catalyst ise aynı platformlarda ve ek olarak Origins ile PSN Store‘da bulunuyor.

Deus Ex: Mankind Divided

2016 yılında Eidos Montreal tarafından geliştirilip piyasaya sunulan Deus Ex: Mankind Divided, serinin en iyi oyunu olmasının yanı sıra oyun dünyasının da en sevilenlerinden.

RYO ögeleriyle dolu dolu olan Mankind Divided, oynanabilirlik açısından halen özgünlüğünü korurken, Cyberpunk türündeki en sağlam içeriklere sahip olmasıyla ön plana çıkıyor.

Oyuna Steam, PSN Store, Microsoft Store ve GOG üzerinden ulaşabilirsiniz.

Cloudpunk

Yine bu yıl içerisinde piyasaya çıkan oyunlardan biri olan Cloudpunk, sakin anlatımı ve aksiyon içermeyen yapısıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bağımsız bir yapım olan Cloudpunk, teslimat üzerine kurulu bir oyun.

Rania isimli bir kuryenin Nivalis şehrindeki macerasına oyun boyunca eşlik ediyoruz. Görsel açıdan 5th Element filmini anımsatan yapısı ve düzgün seçilmiş müzikleriyle hikâye anlatıcılığından hoşlanan oyuncular için birebir.

Oyuna Steam, PSN Store, Microsoft Store ve Nintendo Switch üzerinden ulaşabilirsiniz.

Katana ZERO

Geçen yılın en başarılı aksiyon platform oyunlarından biri olan Katana ZERO, hızlı reflekslere sahip olmanızı gerektirecek tarzda bir oyun. Harika müzikleri ve dinamik oynanabilirliğiyle çıktığı dönemde de olumlu yorumlar almıştı.

Aksiyon kısmında becerilerinize güvenmeniz gereken Katana ZERO’nun en güzel yanı ise düşük sistemli bilgisayarlarda bile rahatlıkla çalışabilmesi.

Oyuna Steam, Microsoft Store, Nintendo Switch üzerinden ulaşabilirsiniz.

Shadowrun Serisi

Hiçbirini diğerinden ayırmadan Shadowrun Serisi de sizin Cyberpunk açlığınızı doyuracaktır. Cyberpunk 2020’den sonra en sevilen masaüstü rol yapma sistemi olan Shadowrun’dan uyarlanan oyunlar, fantazya ve Cyberpunk türlerini birleştiriyor.

İzometrik RYO türündeki Shadowrun serisi, acımasızlığı ve derin konularıyla kısa sürede sizi müptelası haline getirebilir.

Oyunun üçleme sürümüne Steam üzerinden ulaşabilirsiniz.

Blade Runner

Westwood Studios’un kayıp hazinesi diyebileceğimiz Blade Runner 1997 yılında çıktığında 1982 tarihinde uyarlandığı filmin çok güzel bir yansıması olarak hazırlanmıştı. Hikayeyi daha ileriye taşıyan Blade Runner, filmdeki sahneleri ve karakterleri başarıyla oyunculara sunmuştu.

Macera-bulmaca türündeki Blade Runner, iyi yaşlanmış bir oyun değil ancak 90lar’ın kült oyunlarından biri.

Oyuna şu an için sadece GOG üzerinde mevcut. Ancak elden geçirilmiş olduğunu ekleyelim. Çok da yaşlanmış bir oyunla karşılaşmayacaksınız.

System Shock

Ah Shodan! Bizlere neler çektirdin Shodan! Oyun tarihinin en ilginç, en kötü karakteri denildiğinde aklan gelen Shodan, System Shock’un da zirve yaptığı anlarda karşımıza çıkar. Ayrıca oynanış itibariyle de Half-life‘a ilham kaynağı olan oyun olarak bilinir.

Tekrar elden geçirilmiş bir sürümü üzerinde bir süredir çalışılıyor. Ancak henüz ses seda yok. O gelene kadar şimdilik System Shock: Enchanced Edition ve System Shock 2 ile idare edebilirsiniz.

Snatcher

Hideo Kojima ismini hep Metal Gear Solid serisiyle ve geçen yıl çıkardığı Death Stranding ile anımsıyoruz. Ancak kendisinin 1988 yılında hazırladığı Snatcher isimli bir oyunu mevcut.

Neredeyse Blade Runner’ın diyaloglarının ve sahnelerinin birebir kopyası olan Snatcher, bir macera oyunu. Anime tarzındaki sinematik geçişleri ve açık dili yüzünden bu türün takipçileri tarafından çok sevilen bir oyundur.

İşin güzel tarafıysa ne biliyor musunuz? Snatcher, üzerinde telif bulunmadığı için Abandon Ware olarak kabul ediliyor. Buradaki bağlantı üzerinden hiçbir ücret ödemeden oyunu indirebilirsiniz. Fakat belirtmekte fayda var, oyun çok eski olduğu için PC-88 ya da SEGA CD Emülatörleri’ne ihtiyaç duyuyor. İndirdiğiniz sürümü çalıştırabilmek için buradaki rehberden de yardım alabilirsiniz. Ayrıca SEGA CD için tavsiyem Fusion emulatorü ve sonrasında da BIOS ayarı (SEGA CD BIOS olanı indirin) yapmanız yönünde olacak. Emulator BIOS ayarı için buradaki video da yardımcı olacaktır.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.