Dizi Haberleri

Nesrin Cavadzade, La Casa de Papel Dizisinde Oynayacak Mı?

La Casa de Papel dizisinde pek çok şehir gördük, belki İstanbul’u da görürüz. Oyuncu Nesrin Cavadzade, Netflix’in orijinal dizisi “La Casa de Papel” için görüşmeye çağırıldı.

Hürriyet’te yer alan habere göre; senaryosundan müziğine her detayıyla tüm dünyada fırtınalar estiren dizinin yapımcıları oyuncu Nesrin Cavadzade‘yi görüşmeye çağırdı.

Bu önemli görüşme için geçen hafta Londra’ya giden Cavadzade, seçmeler için yeniden çağrılacağı günü bekliyor. Güzel oyuncu, La Casa De Papel kadrosuna dahil olursa dizide “İstanbul” kod adlı bir Türk kızını canlandıracak.

► La Casa de Papel Dizisini Hâlâ İzlemediniz Mi?

İstanbul mu?..

La Casa de Papel dizisindeki şehir isimleri rasgele seçilmiş isimler değil aslında. Buradaki her şehir, II. Dünya Savaşı sırasında ya doğrudan savaşın içerisinde yer alan ya da işgal edilmiş ülkelerin başkentleri. Öncelikle Türkiye, II. Dünya Savaşı’na girmedi ve işgal edilmedi. Adolf Hitler, İsmet İnönü’ye, “Siz savaşa katılmayın, bu savaşta yeni bir cephe açılmasın; ben de sizin toprak bütünlüğünüze ve sınırlarınıza saygı göstereceğim eski müttefikimiz Türkiye’ye dokunmayacağım,” demiştir.

Savaşın son günlerinde İngiltere Başbakanı Winston Churchill ise, “Bu bir dünya savaşıdır. Tüm dünya ülkeleri bu savaştan sorumludur ve taraf olmak zorundadır. Kazanan tarafta değilseniz kaybeden taraftasınızdır,” demiştir. Bu sözün üzerine Türkiye, 23 Şubat 1945’te Almanya ve Japonya’ya savaş ilan etmiştir. Avrupa’daki savaşın gidişatı zaten o tarihte bellidir. Türkiye’nin savaş ilanından 3 ay sonra zaten Almanya teslim olmuştur.

Bununla birlikte dizideki karakterler, savaştaki ülkelerin başkentlerinden isimlerini almışken o dönemde Türkiye’nin başkenti Ankara‘ydı. Nesrin Cavadzade, İstanbul değil de Ankara olursa daha mantıklı olur sanki. Haa tabii dizinin yeni bölümünde 1. Dünya Savaşı ülkelerinden isimler olursa ona bir şey diyemem. Sonuçta Tokyo ve Rio zaten deşifre olmuştu.

Bekleyip göreceğiz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.