Oyun Haberleri

Hideo Kojima ve Junji Ito En Korkunç Korku Oyunu İçin Güçlerini Birleştiriyor

Uzun yıllardır bir korku oyunu yapmak istediği bilinen Hideo Kojima, Japonya’nın en ünlü korku mangakalarından biri olan Junji Ito ile ortak bir çalışmaya girmiş olabilir.

Comic-Con @Home etkinliği güzel haberler sunmaya devam ediyor. Geçen gün yapılan bir panele katılan ünlü mangaka Junji Ito’ya, bir video oyunu üzerinde çalışıp çalışmayacağı yönünde soru soruldu. Gelen cevapsa beklenmedik oldu.

Ito, konu hakkında Kojima ile dirsek temasında olduklarını ve sürekli görüştüklerini belirtti. Açıklamasında “Kojima ile tanışıyoruz, olası bir korku oyunu hakkında konuşmuştuk. Beni de bu projede çalışmak için davet etti ancak henüz ortada hiçbir detay yok.” sözlerine yer verdi.

Tanımayanlar için Junji Ito’nun kim olduğundan da bahsedelim. Ülkemizde Gerekli Şeyler etiketiyle Türkçemize kazandırılan Uzumaki ve GYO gibi korku konusunda rüştünü ispatlamış iki iddialı manganın arkasındaki isim. Çizim tekniği ve korku türüne olan bakış açısı sebebiyle, yenilikçi yazarlar arasında kabul görüyor.

Eğer Hideo Kojima’nın uçsuz bucaksız yenilikçi fikirleriyle Ito’nun korku türüne olan bakış açısı birleşirse, oynamaya değil kapağına bile bakmaya çekineceğimiz yepyeni bir korku oyunumuz olur.

Hideo Kojima, Death Stranding sonrasında bir korku oyununda çalıştığını açıklamıştı. Hatta bir dönem Konami’den Silent Hill’in yayın haklarını satın alacağı söylentisi bile ortaya çıkmıştı. Ancak sonrasındaki açıklamalarında, Silent Hill PT için deneysel bir çalışma olduğunu ve önündeki işlere yoğunlaştığını belirtmişti. Yani kafasında Death Stranding gibi yeni bir marka yaratma fikri var.

Haber Güncellemesi

Junji Ito, ortaya çıkan haberlerden sonra şahsi Twitter hesabı üzerinden bir açıklamada bulunarak, yanlış anlaşıldığını ve bundan dolayı özürlerini ilettiğini bildirdi.

Açıklamasında “Üzerine düşünmeden Kojima’dan bir teklif aldığımı söyledim. Ama aslında bu söylediğimi Kojima’nın partide bana ‘Eğer bir proje olursa senden yardım isteyebilirim.’ demesine atıfta bulunarak söylemiştim. Kojima’dan ve boş umutlar verdiğim tüm hayranlardan çok özür dilerim.” sözlerine yer verdi.

Bir umuttu bu iki dahi ismin beraber çalışması. Belki de gelen olumlu tepkilerin ardından Kojima, adım atmaya karar verir.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.