Oyun Haberleri

Quantic Dream’in Yeni Oyunu Star Wars: Eclipse Olacak

Eylülde Detroit: Become Human‘ın geliştiricisi Quantic Dream‘in bir Star Wars oyunu üzerine çalıştığı söylentileri çıkmıştı. Devam eden söylentiler Star Wars: Eclipse adlı oyunun resmi duyurusunun 9 Aralık’ta geleceğini gösteriyor.

Hikaye bazlı ve oyunları ile öne çıkan Fransız oyun şirketi Quantic Dreams Detroit: Become Human, Beyond: Two Souls ve Heavy Rain oyunları ile ünlü. Şirketin bir Star Wars oyunu üzerinde çalıştığı söylentileri bir Youtube kanalından çıkmıştı. Gautoz isimli Fransız Youtuber, şirketin kurucusu ve CEO’su David Cage‘in Disney ile bir anlaşma imzaladığını söylemişti. Bunun da bir Star Wars oyununa işaret edebileceği çıkarımını yapmıştı.

Quantic Dream’in oyunlarını sevenler bu söylenti ile mest olabilirdi. Fakat stüdyonun oyunları aslında Star Wars’e pek uygun değil. Zira biz Star Wars oyunlarının Quantic Dreams’in oyunlarından çok daha aksiyon bazlı olmasına alışkınız. Dolayısıyla stüdyonun hikaye ağırlıklı oyun stili Force ve Jedi dövüşleriyle nasıl bir araya gelir diye bir durup düşünmüştük.

Star Wars: Eclipse

Ancak söylentilerin gerçek olacağına dair elimizde pek de bir dayanak yoktu. Fakat ardından IGN ve VGC yazarı Tom Henderson da bu çıkarımı destekleyen bir tweet attı. Paylaştığı görselde Detroit: Become Human robotunun üzerine iki ışın kılıcı yerleştirmişti. Henderson’ın gizemli mesajının ardından Kotaku da “duyum aldık” başlıklı bir haber yaptı. Onların aldığı duyum Quantic Dream’in aksiyon odaklı bir oyun üzerine çalıştıklarıymış. Yani şirket keşif ve hikaye odaklı tarzını değiştirecekmiş. Aynı zamanda çok oyuncuyu destekleyen bir açık dünya oyunu olabilir diye duymuşlar. Üstelik oyunun yaklaşık 18 aydır geliştirilmekte olduğunu da eklemişler.

Ancak en net açıklama bu hafta Jeff Grubb‘dan geldi. Grubb verdiği röportajda oyun hakkında emin olmadığını vurguladığı bilgiler paylaştı. Oyunun adının Star Wars: Eclipse olacağını duyduğunu söyledi. Ayrıca oyunun yanlış hatırlamıyorsa High Republic döneminde geçeceğinden bahsetti. Bu da filmlerin geçtiği dönemden yaklaşık 200 yıl öncesine ve Old Republic’in 800 yıl sonrasına denk geliyor. Son olarak da oyunun çok yakında, bu yıl bitmeden, resmi bir duyuru ile karşımızda olacağını söyledi. Dolayısıyla gözler 9 Aralık‘taki The Game Awards etkinliğine kilitlendi. Nitekim etkinlikte 40-50 arası oyundan duyuruların olacağını biliyoruz. Artık bunlardan birinin de Star Wars: Eclipse olmasını bekliyoruz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.