Sinema Haberleri

Çizgi Roman Efsanesi Alan Moore’a Göre Süper Kahraman Filmleri Toplumu Bozuyor

V for Vendetta filminden adını sildiren, Zack Snyder‘ın Watchmen filmini izlemeyi ve Damon Lindelof‘un dizisine dahil olmayı reddeden Alan Moore, süper kahraman uyarlamalarından neden haz etmediğini açıkladı.

Watchmen, V for Vendetta ve Batman: The Killing Joke gibi önemli çizgi roman serilerinin yaratıcısı Alan Moore, eserlerinin film uyarlamalarına sıcak bakmaması ile biliniyor. Uyarlama projelerde isminin yer almasını istemeyen, hatta ücret almayı reddederek milyarlar kaybetmeyi tercih eden Moore, orijinal projesi The Show ile film sektörüne kendi kuralları ile girdi.

The Show için nadir röportajlarından birini Deadline‘a veren Alan Moore, içerik kontrolü ve fikri hakkından taviz vermeden aynı karakterlerle bir TV dizisi yapmayı planladığını ve 4-5 sezonluk malzeme için çalışmaya başladığını söyledi.

2018‘de çıkardığı The League Of Extraordinary Gentlemen‘den sonra 40 yılını geçirdiği çizgi roman sektöründen ayrılarak emekli olan Moore, söyleşide çizgi roman kültürünün mevcut durumundan rahatsız olduğuna da değindi.

Çizgi roman endüstrisinin değiştiğini belirten Moore, “Artık birçok insan çizgi romanları süper kahraman filmleriyle kıyaslıyor. Bu benim için ayrı bir zorluk katmanı anlamına geliyor. Tim Burton‘ın ilk Batman filminden bu yana süper kahraman filmi izlemedim. Sinemayı bozdular, kültürü de bir dereceye kadar bozuyorlar. Birkaç yıl önce, yüzlerce binlerce yetişkinin 50 yıl önce 12 yaşındaki erkek çocuklarını eğlendirmek için yaratılan karakterleri görmek için sıraya girmesinin endişe verici bir işaret olduğunu söylemiştim. Modern dünyanın karmaşıklığından kaçarak çocukluklarına dönmek istemeleri gibi görünüyordu. Bu tehlikeli bir durum, nüfusu çocuklaştırıyor” dedi.

Öte yandan The Show filminin bu yıl gösterime girmesi bekleniyor. Tom Burke‘ün başrolde, Mitch Jenkins‘in yönetmen koltuğunda olduğu fantastik macera Moore‘un doğduğu Northampton‘da geçecek ve çalınan bir eseri araştıran bir adamın suç ve gizem dolu gerçeküstü bir dünyaya gelmesini konu alıyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.