Çizgi Roman HaberleriEdebiyat

Ankara Kitap Fuarı 2023 Kapılarını Açtı!

Bu kez 1-10 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen Ankara Kitap Fuarı 2023, geleneksel mekanı ATO Congresium‘da başladı. İlker Gazioğlu’ndan Murat Menteş’e, imza programı da dikkate değer.

İmza programında en dikkat çeken yayınevi Presstij. Zira memleketin sağından, solundan, yurdun dört bir köşesinden yazar ve/ya çizer birçok güzel ismi davet etmişler Ankara Kitap Fuarı’na.

Presstij’in Prestijli İmza Programı

Listenin başında şehirler arası yolculukların kitabını yazmış iki isim var: Karadut Ekspres‘in yazarı Yigilante (Yiğit) Kocagöz İzmir’den, çizeri Deniz Ozan Coşkun da İstanbul’dan geliyor imza günü etkinliğine. Hem yıllardır arkadaşmışsınızcasına hoş bir sohbet, hem de ikinci cildi pişmekte olan bir fantastik yolculuk hikayesi sunuyorlar. 2-3 Aralık’ta 12.00-16.00 saatleri arasında salonda olacaklar.

Yine 2-3 Aralık’ta Türk Mitolojisi Atlası‘nın yazar/çizeri Bartu Bölükbaşı Ankara’daki okurlarıyla buluşuyor. Geçen yıl da fuara gelmişti. Baskısı raflara gelmeden tükenen ciltlerinden kurtarabildiği birkaç tanesini orada imzalama şansı bulmuştu. İster Gesar hikayelerinden bahis açın, ister Eski Türk Portreleri yayımlandığından beri neler yaptığını sorun ona. O masada da sizi güzel bir sohbet karşılayacak.

Presstij’in 2-3 Aralık’ta açacağı son masada da Ergenekon Destanı‘nı çizgi romana uyarlayan Emre Erdur imza verecek. Emre Erdur’un imza günleri diğer isimlerinki kadar nadir değil. Buna rağmen istek üzerine ek imza günlerine davet edilen bir isim o da.

Kaçırmamanızı şiddetle ve önemle tavsiye edeceğim bir çizer ise tüm bir hafta sonunu ayırıyor hemşehrilerine. Kıyamet Sonrası Kuş Cenneti‘nin çizeri İlker Gazioğlu‘nu 8-9-10 Aralık’ta bulabilirsiniz fuarda. Zaten bu ödüllü cildi okuyanlar hayranlıkla koşup gidecektir imzaya. Okumayanlar için ise bu muhteşem bir fırsat, bizden söylemesi.

8-9 Aralık’ta illüstrasyonları ile birlikte ikonik karakteri Caveman’i içeren Koleksiyon cildini imzalamak için Tayyar Özkan da katılıyor fuara. Onun eğittiği gençlerin çizimlerini derlediği Z Tadında hakkında kendisiyle konuşabilir, çizimlere ilgili bir okurumuzsanız usta çizere deneyimleri hakkında sorular sorabilirsiniz.

Ankara Kitap Fuarı 2023 – Başka Neler Var?

İmza günleri Presstij’le sınırlı değil tabii ki. Yılmaz Aslantürk ve Umut Sarıkaya Komik Şeyler standında olacak mesela 9 Aralık’ta. Murat Menteş‘i Alfa standında, İlber Ortaylı‘yı söyleşi yaparken bulabilirsiniz. Ancak altkültürümüz ile yakından ilişkili olan etkinliklerin yıldızı büyük oranda imza günleriyle Presstij oldu.

Sahaflar da yine stant açtılar kitap fuarında, her yıl olduğu gibi. Orada da hazineler bulmak mümkün oluyor. O yüzden vakit ayırmanızı tavsiye ederiz.

İndirimli kitap derseniz de, bolca var onlardan. Zira katılımcı listesi dopdolu. Alfa, Altın Kitaplar, Karakarga’yı da içeren Destek Yayınları, Doğan Kitap, Epsilon, Gerekli Şeyler, İthaki Yayınları, JBC, Komik Şeyler, Marmara Çizgi, Delidolu ve Desen Yayınları’nı da içeren Tudem… Kısacası Terry Pratchett’ından Stephen King’ine, Spider-Man’inden Batman’ine herkes fuarda.

Etkinliğin detaylarını içeren resmi web sitesine buradan göz atabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.