Dizi Haberleri

Heathcliff Yeniden Ekranlara Geliyor

Yeni Dune filmini yapan Legendary stüdyoları Heathcliff çizgi romanlarının ekrana uyarlama haklarını satın aldı. Stuart Little, Casper ve Alvin and the Chimpunks filmlerinin yapımcısı Steve Waterman da bu uyarlamadan sorumlu olacak.

The Hollywood Reporter haberine göre ukala ve yaramaz kedi Heathcliff kendisine yeni bir sahip buldu. Legendary hakları satın alır almaz kolları sıvadı ve televizyon uyarlaması projesini başlattı. Proje için karakterin orijinal çizeri George Gately‘nin yeğeni ve Heathcliff’in şu anki çizeri Peter Gallagher kadroya dahil oldu. Proje için Steve Waterman ve Peter Gallagher dışında bir isim henüz açıklanmadı.

Heathcliff gazetelerin pazar eğlencesi olarak kariyerine başlamıştı. Ardından kendine ait bir Marvel çizgi roman serisine sahip oldu. Fakat biz onu çizgi film serisi ile tanıdık. Heathcliff’in giriş müziği ile nostalji yapmak isteyenler için açılış videosunu aşağıya koyduk.

YouTube player

1980-1984 yıllarında Heathcliff’in maceraları çizgi film haline getirilmişti. Efsaneleşmiş seslendirme sanatçısı Mel Blanc yaramaz kedinin sesi olmuştu. Looney Tunes‘un çoğu karakterini seslendirmiş olan efsanenin son yaptığı işlerden biriydi ukala kedinin sesi olmak.

Heathcliff sokak kedisi çetesi olan Cadillac Cats ile arkadaşlık yapıyordu. Genelde Heathclff’in ve Cadillac Cats’in maceralarını da çizgi filmde arka arkaya izliyorduk. Seri Türkiye’de 90’larda Fox Kids ve Cine5 gibi kanallarda yayınlanmıştı. Kendisine bir hayran kitlesi yaratmayı da başarmıştı. Bu hayran kitlesi o dönemin yaramaz kedilerini unutmamış olmalı ki geçtiğimiz hafta sonu İstanbul Kadıköy sokaklarında Cadillac Cats’in çizimlerini içeren şu grafitiye denk geldik.

Heathcliff’in gazetelerde yayınlanan çizimlerini GoComics üzerinden inceleyebilirsiniz. Çizgi film şu anda Amazon üzerinden yayınlanıyor ancak erişim Amazon Türkiye’ye açık değil.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.