Çizgi Roman Haberleri

Antalya’da Çizgi Roman Kütüphanesi Kuruldu

Antalya’nın Manavgat İlçesi’ndeki halk kütüphanesine içerisinde 1100 kitabın bulunduğu çizgi roman kütüphanesi oluşturuldu. Aralarında klasiklerin de bulunduğu çizgi romanlar yoğun ilgi görürken, özellikle Japon çizgi romanları (manga) öğrencilerin ilgisini çekti.

Manavgat ilçesindeki halk kütüphanesinde geçen mart ayında aralarında dünya klasiklerinin de bulunduğu çizgi romanlardan oluşan çizgi roman kütüphanesi adıyla ayrı bir bölüm oluşturuldu. Raflara yerleştirilen yaklaşık 1100 çizgi roman kitabının bulunduğu bölüm özellikle öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Yakın çevresinde 2 Anadolu lisesi, 2 teknik ve meslek lisesi, imam hatip lisesi, ortaokul ve ilkokul bulunan halk kütüphanesinde öğrenciler en çok Japon çizgi romanlarını okuyor. Çizgi film kütüphanesinde, aralarında klasikler, Türk, Japon ve değişik ülkelerin çizgi romanlarıyla birlikte 700’ü Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gelen olmak üzere 1100 civarında kitap bulunuyor.

70-80’LERİN ÇİZGİ ROMANLARINI ARIYORUZ

Kütüphane Müdürü Hidayet Oktay, “Kitaplarımız sürekli azalıyor. Bizim amacımız daha çok günümüzün güncel çizgi romanları olduğu gibi nostaljik açıdan baktığımız zaman 1970’lerin, 1980’lerin çizgi romanlarını arıyoruz. Bunlara ulaşamadık. Bu konuda duyarlı vatandaşımızdan yardım bekliyoruz. Ellerinde böyle çizgi romanları kütüphanemize gönderirlerse bizler de bunları bütün halkımızın kullanımına sunarız,” dedi.

Hidayet Oktay, kütüphanenin durumu ile ilgili şunları da söyledi, “Şu an bin olan çizgi roman sayımızı 1 yıl içerisinde en az 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın da desteklerini bekliyoruz. Evlerinde çizgi roman bulunan vatandaşlarımız romanlarını Kütüphanemize bağışlayarak başka insanların da bunlardan yararlanmalarını sağlayabilir.”

Umarız bu tür çalışmaların sayısı artar.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.