Oyun Haberleri

Epic Games Bu Hafta Gamedec Hediye Ediyor

Epic Games bu hafta üç oyun hediye ediyor. Ve bunlardan birini bizce kaçırmamalısınız: Gamedec, sanal dünyalarda işlenen suçların peşine düştüğümüz, izometrik RPG türünde bir dedektiflik oyunu.

Epic Games’in bu hafta hediye ettiği diğer iki oyun online ve çok oyunculu oyunlar. Kısaca bahsetmek gerekirse:

First Class Trouble, retro bilimkurgu tarzında bir gizem oyunu. Oyuncular tehlikeli bir yapay zekaya karşı oynuyorlar. Ve oyuncu sandığımız bazı kimseler de insan kılığına girmiş robotlar çıkabiliyor. Yani yapay zeka her türlü hileyi kullanarak oyuncuları sırtından bıçaklamaya çalışıyor. First Class Trouble, üçüncü şahıs açısından oynanabilen bir platform-fighter oyunu olmasıyla da öne çıkıyor.

Divine Knockout (DKO) ise yine üçüncü şahıs açısından oynanan 3 boyutlu bir oyun. Onda da amacımız rakiplerimizi bulunduğumuz platformda dövüşerek yenmek veya platformdan dışarı itip atmak. Bunu yaparken bizi platformdan dışarı atmaya çalışan diğer mekanizmalara da dikkat etmemiz gerekiyor. Yani nereye bastığımız önemli. Oyunda karakterimizi Herkül, Ymir ve Kral Arthur gibi efsaneler arasından seçiyoruz. Tamamen dövüş odaklı olan bu oyunun asıl modunda oyuncular 3’e 3 karşılaşıyorlar.

Gamedec

Geldik bu yazıyı bana yazdıran oyuna.

Gamedec, 16 Eylül 2021’de çıkmıştı ve benim o yıl en çok merak ettiğim oyunlardan biriydi. Zira cyberpunk türündeki bu oyun birçok sanal dünyada gezebilmeyi vadediyordu. Ve bu sanal dünyalar Matrix gibi yaşam simülasyonları değildi. Daha çok Ready Player One‘dakine benzer bir sistem tasvir ediyordu. Yani oyunlar şimdikine benzer içeriklere sahipler ve internete bağlandığımızda vücuden bu oyunların içinde buluyoruz kendimizi. Ancak Ready Player One’daki gibi oyunların tamamı aynı evrende yer almıyor. Yani bir oyun evreninden diğerine geçmek için internetten gerçek dünyaya bir anlığına da olsa geri dönmek gerekiyor.

Her oyunun ve dünyanın farklı mekanikleri var. Kimisinde ne kadar hasat aldığın önemli ve sana puan kazandırıyor, kimisinde ise kaç kişiyi öldürdüğün. Ve bizim oyundaki amacımız bu sanal dünyalarda işlenen suçları takip etmek. Yani özel dedektif gibi çalışıyoruz ve biri bizden yardım istediğinde olaya müdahale ediyoruz.

Oyun çıkar çıkmaz, geliştiricilere hatalarını düzeltme imkanı vermeden bir inceleme yazmıştık. Onu buradan okuyabilirsiniz. Takip ettiğim kadarıyla bu hatalar çok büyük oranda temizlendi. Tabii terim kalabalığı sorunu pek çözülmedi. Ama o çok da büyük bir sorun değildi. Oyuna sonradan ücretsiz DLC şeklinde yeni karakterler de eklediler. Üstelik geçen yıl Türkçe dil desteği de geldi. Diğer oyunlar zamlanırken Türk lirası için fiyatını da düşürmüşlerdi. E şimdi de Epic oyunu ücretsiz dağıtıyor. Yani denememek için bir sebebiniz kalmadı.

Epistory – Typing Chronicles

Epic Games’in haftaya vereceği oyun da Epistory – Typing Chronicles. Bu hem herkese tavsiye edebileceğim bir oyun değil hem de gönül rahatlığıyla tavsiye edemem.

Burada gizemli topraklarda gezip bu toprakları gizemin sisinden ve yaratıklardan kurtarmaya çalışıyoruz. Biz etrafta gezdikçe bir hikaye anlatıcının cümleleri de gezdiğimiz yerlerde belirmeye başlıyor. Etrafta karşılaştığımız nesnelerle etkileşime geçmek için klavyeden onlarla alakaklı kelimeleri yazmamız gerekiyor. Mesela ışıkları yakmak için “Ateş” yazmanın gerekmesi gibi.

Karşılaştığımız güçlükleri yenmek için saldırılarımızı da klavyeden bazı kelimeleri yazarak yapıyoruz. Örneğin, bize doğru sürünerek gelmekte olan devasa tırtılı yenmek için tırtılın kafasının üstünde yazan kelimeyi birebir yazmamız gerekiyor. Bu kelimeler tabii ki Türkçe değil. Ve yaratığı öldürmenin ne kadar zor olduğu, üstünde yazan kelimenin uzunluğuna ve karışıklığına bağlı. Örneğin, nispeten zorlayıcı bir yaratığı öldürmek için “Inconspicuous” gibi kelimeleri hata yapmadan hızlıca yazmamız gerekiyor. Ve çoğu zaman bir yaratığı yenmek için birden çok kelime yazarak saldırmamız gerekiyor.

Dolayısıyla bu oyun İngilizce bilen kişiler için ve 10 parmak klavye kullanabilen kişiler için çok daha rahat. Zira baka baka yazmaya çalıştığınızda genelde zaman yetmiyor.

Oynanış açısından farklı olduğu için denemenizi önerebilirim. Aynı zamanda oyunun grafiklerini origamiden yapılmış gibi tasarlamışlar. Yani oyun güzel ve farklı da duruyor. Zaten Epic Games ücretsiz dağıtacak. Bir indirip bakın derim. Farklı bir deneyim olur. Fakat dediğim gibi, Gamedec’i önerdiğim gibi özgüvenle öneremiyorum bunu.

Burada arıyı öldürmek için “Auditorium” yazmak gerekiyor.

Hediye oyun demişken, Amazon Prime oyunlarınızı da unutmayın. Onun da listesi burada.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.