Oyun Haberleri

Epic Games 2022 Yılı Özetini Paylaştı

Epic Games ve Epic Games Store, 2022 yılı özetini oyuncularla paylaştı. Yeni gelmesi planlanan içeriklerini de duyurdu.

2018 yılında oyuncularla buluşan Epic Games Store, verdiği ücretsiz oyunların da etkisiyle dünyanın en büyük oyun platformlarından biri haline geldi. Oyun geliştiricilerle yaptığı anlaşmalarla da platforma özel oyunlarla dikkatleri üstüne çekmeyi başardı.

2021’e kıyasla gerçekleşen 36 milyonluk artış ile artık Epic Games Store, toplamda 230 milyondan fazla PC oyuncusuna ulaşmayı başardı. Bu da toplam 723 milyon Epic platformlar arası hesap anlamına geliyor. 2022 yılında Günlük Aktif Kullanıcı Sayısı en yüksek 34,3 milyon olarak kaydedilirken Aylık Aktif Kullanıcı Sayısı ise bir önceki yıla göre 62 milyon artarak 68 milyona ulaştı.

Yayıncılar ve geliştiriciler sayesinde 2022 yılı boyunca mağazaya 626 yeni PC oyunu eklenerek toplam oyun sayısı 1.548‘e ulaştı. Geçmiş yılların rekorunu kıran bu sayı ile 2021’de oyunculara sunduğumuza kıyasla çok daha fazla oyuna eriştik. Oyuncular, bir önceki yıla göre %18’lık artış ile 3. taraf uygulamalar içinde 355 milyon dolarlık harcama yaptı. Epic’in kendi oyunlarını da dahil edersek; oyuncular 2022’de bir önceki yıla göre %2’lik azalış ile toplamda 820 milyon dolarlık harcama yaptı.

Ücretsiz Oyunlara Devam

Epic Games Store Ücretsiz Oyunlar programı, 2022 yılında da hız kesmeden devam etti. Epic Games, pek çok geliştirici ve yayıncının kurduğu ortaklıklar sayesinde toplamda 2.240 ABD Doları değerindeki 99 oyunu ücretsiz olarak sundu. Ücretsiz oyunlar programında yer alan oyunlardan 70’i, PC’de tüm zamanlardaki rekorlarının ortalama 25 katı daha fazla kullanıcıya aynı anda ev sahipliği yaparak rekor kırdı! Geçtiğimiz sene oyuncular tarafından toplamda 700 milyon kez ücretsiz olarak edinilen bu oyunlar yeni kitlelerle buluştu.

2022’de Yayınlanan Epic Games Store Özelikleri

2022 yılında Epic Games geliştirici ekibi, oyuncular ve geliştirici ortaklarının deneyimini iyileştirmek için sıkı bir şekilde çalıştı. En öncelikli hizmetlerimizden bazılarına göz atalım:

  • Oyuncu Derecelendirmeleri ve Anketler oyuncuların oynadıkları oyunlar için Epic Games Store topluluğuna doğrudan geri bildirim sunmasına olanak sağlayacak
  • Mağaza ve Kütüphanende oyunları daha hızlı bulmak için Gelişmiş Arama
  • Daha fazla ve daha kullanışlı filtreleme seçenekleri ile Mağaza ve Kütüphanende Geliştirilmiş Göz Atma
  • Kütüphane Favorileri ve klasörleri koleksiyonları düzenlemeye yardımcı olur ve oyuncuların favori oyunlarına hızlıca erişmesini sağlar
  • Oyun Sayfasından Doğrudan Kütüphaneye Bağlantı ile ürün sayfasından tıklayarak kütüphanendeki indirmeye veya oynamaya hazır oyunlara erişim sağlayabilirsin 
  • Geliştirilmiş Mağaza Vitrini Listeleri
    • En Çok Satanlar, En Çok Değerlendirilenler, En Çok Oynananlar, En Çok İstek Listesine Eklenen Yakında Çıkacak Oyunlar
  • PC İçin Çapraz Platform Araçları, Epic Online Services’ın bir parçası olarak yayınlandı ve ortaklarımıza, tüm PC sürümlerindeki oyuncuların, ürünün hangi mağazadan satın alındığı önemli olmaksızın, beraber oynayabilmesini sağlamak için bir seçenek sunuyor.
  • Sunduğu güvenlik, içerik erişimi, gizlilik ve satın alma izinleri ile genç yaştaki oyuncular ve onların ebeveynlerine daha özel bir mağaza deneyimi sunan, sektörün en başarılı Ebeveyn Kontrolü ve Sınırlı Hesap özellikleri.

2023’te Epic Games Store kullanıcılarını neler bekliyor?

Bu yılın ilk önceliği başlatıcı performansı olarak belirlendi. Aynı zamanda Epic Games Store’da farklı geliştirmeler de hedefleniyor. İşte 2023 yol haritasında yer alan en önemli yeniliklerden bazıları:

  • Başlatıcı Performansı Geliştirmeleri önemli ölçüde daha hızlı yükleme sürelerine ve başlatıcının tamamında kullanıcı deneyimini iyileştirmeye odaklanıyor.
  • Üçüncü taraf yayıncıların ve servis ürünlerinin sunduğu Abonelik Hizmetlerine erişim.
  • Ürün sayfalarına ek olarak gelecek olan İçerik Merkezleri; yayıncıların elverişli editör araçları sayesinde kullanıcılarla bilgi paylaşabileceği, planladıkları hizmetleri, yenilikleri ve uygulama güncellemelerini kullanıcılara duyurabilecekleri yeni bir platform olarak hizmet verecek.
  • Haftalık Ücretsiz Oyunlar Programı’nın 2023’te de devam edecek!

Epic Games Store’a Gelen Oyunlar 

Bu yılın oyun dünyası için harika bir yıl olacağı şimdiden belli. Epic Games Store’a gelecek olan çok beklenen oyunları şimdiden istek listene ekleyebilirsin! İşte bu oyunlardan bazıları:

Rapor: Epic Games

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.