Fallout

Lone Wanderer (Fallout 3)

fallout-logo

Fallout’un yayın haklarının Interplay’den, Bethesda’ya geçmesiyle 2008 yılında yeni oyuna merhaba dedik. İzometrik bakış açısı ile kurgulanıp, tur tabanlı savaş ile harmanlanmış Fallout serisi, açık dünya konsepti ve FPS/TPS bakış açısıyla oyunculara sunulmuştu.

Fallout 3 ile birlikte yeni Protagonist de ortaya çıktı: Lone Wanderer, yani Yalnız Gezgin.

Kökenler ve Yeni Başlangıçlar

james-fallout
James

Lone Wanderer, temel hikayeye göre 13 Temmuz 2258 tarihinde James ve Catherine çiftinin bebeği olarak, Jefferson Memorial’da dünyaya geldi. Çift, dönemlerinin en başarılı bilim insanlarıydı ve çorak topraklara temiz su sağlayacak Project Purity’i yürütüyorlardı. Ne yazık ki, Catherine doğum sırasında kalbinin aniden durmasıyla hayata gözlerini yumdu.

James, bebeğini yanına alarak Project Purity’i geride bıraktı. Brotherhood of Steel Paladinlerinden Cross ile birlikte Megaton şehrine gelen James, bir şekilde Vault 101 Overseer’ını kandırdı ve barınağa girmeyi başardı. Lone Wanderer’ın geçmişi gizli tutuldu ve barınakta doğmuş gibi kabul edildi.

10. yaşını Vault 101’de kutlayan Lone Wanderer’a bir barınaklı olduğu için Pipboy 3000 hediye edildi. 2277 yılına gelindiğinde, yani Great War’ın 200 yıl sonrasında James, Vault 101’den kaçtı. Lone Wanderer o zaman 19 yaşındaydı. Barınaktaki arkadaşı Amata Almodovar’ın yardımı ile barınaktan kaçarak, babasının peşine düştü.

Babanın Adımlarını Takip Etmek

lone-wanderer-fallout-3

Lone Wanderer’ın ilk durağı Vault 101’in yakınlarında, bir atom bombasının etrafına kurulmuş olan Megaton şehri oldu. Buradan itibaren babasının izini takip etmeye başlayan Lone Wanderer, hayatı boyunca barınakta yaşamış olmasına rağmen kısa sürede çorak topraklara uyum sağladı ve insanlara yardımcı oldu.

Babasını bulmaya çalışan Lone Wanderer, Megaton’daki bombayı etkisiz hale getirdi. Moira Brown’ın Wasteland Survival Guide kitabını bitirmesine yardımcı oldu. Brotherhood of Steel ile birlikte çalışarak, Three Dog’un yöneticiliğini yaptığı Galaxy New Radios isimli radyo kanalının geniş alanlara yayılmasını sağladı.

Lone Wanderer babasının Vault 112’de olduğunu keşfetti. James, G.E.C.K’in yaratıcısı Stanislaus Braun’ı bulmak için bu barınağa girmiş; Ancak Tranquility Lane ismi verilen bir simülasyonun içerisine hapsolmuştu. Lone Wanderer, babasını buradan kurtardıktan sonra yönünü Rivet City’e çevirir. James, arkadaşlarını toplayarak Project Purity’i yeniden hayata geçirmeyi amaçlar. Ancak planlarının karşısına büyük bir engel çıkar.

Enclave ve Büyük Çarpışma

Augustus Autumn’un önderliğinde Enclave askerleri Project Purity’i ele geçirir. James bu sırada kendisini feda eder. Babasını yeni bulmuşken ölümünü izleyen Lone Wanderer, Brotherhood of Steel’in komuta merkezi Citadel’e gelir. Eski Amerikan Hükümeti’nin gizli ajansı Enclave’in, Project Purity’i kötü amaçlarla kullanacağını öğrenir.

Bu amaçla projeyi yoluna koymak için Vault 87’e gider. Little Lamplight adı verilen çocuk şehri içerisinden, barınağa girmeyi başaran Lone Wanderer, içerideki Super Mutantlarla mücadele ettikten sonra barınağın G.E.C.K’.ini Fawkes isimli mutantın yardımıyla elde eder.

Liberty Prime
Liberty Prime

Ne yazık ki Enclave, Lone Wanderer’ı takip etmektedir. Onu kıskıvrak yakalayan Enclave askerleri, Lone Wanderer’ı Raven Rock’a getirir. Burası Capital Wasteland’ın kuzeybatısında bulunan, Enclave karargahıdır. Başkan Eden (Kendisi aslında bir yapay zekadır), Lone Wanderer’ı serbest bırakacağını söyler. Ancak Project Purity içerisine FEV virüsünü enjekte ederek, tüm suları zehirlemesini ister.

Lone Wanderer, Raven Rock’ı havaya uçurduktan sonra Citadel’e geri döner ve BoS’un en büyük silahı Liberty Prime isimli robotu çalıştırır. Enclave askerleri ve Liberty Prime’ın önderlik ettiği BoS ordusu, karşı karşıya gelir. BoS, sonunda Jefferson Memorial’ı ele geçirir.

Lone Wanderer, Project Purity’yi çalıştırma pahasına kendisini aşırı radyasyona maruz bırakır ve ölür. Arıtma cihazı çalışmaya başladığında ise Capital Wasteland’deki tüm sular radyasyondan arınır.

Akıbet

Fallout 3, 5 DLC ile birlikte oyunculara farklı hikayeler sunar. Bu hikayelerden biri olan Broken Steel’e göre Lone Wanderer, radyasyon etkisinden arındırılmış ve kurtulmuştur. Lone Wanderer, Enclave’in sn karargahı Mobile Base Crawler’ı havaya uçurarak, bu gizli ajansın son parçalarını da yok etmiş olur.

The Pitt, Point Lookout gibi yerleri ziyaret eden Lone Wanderer, buradaki mistik olayları da çözümler. Ayrıca Zeta isimli uzay gemisine çıkarak, Dünya’yı uzaylı istilasından korur.

2297 yılına geldiğimizde Lone Wanderer’ın Capital Wasteland’den ayrıldığı söylentisi yayılmaya başlar. Moira Brown, Lone Wanderer’ı anlatan bir biyografi yazmaya başlar. Bu tarihten itibaren, Lone Wanderer’dan artık haber alınamaz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.