Oyun Haberleri

En Büyük Oyun Arşivi Onun!

space-invaders

Sahip olduğunuz oyunların sayısıyla övünüyor musunuz? Hem PlayStation’ınız hem de Xbox’ınız mı var? Eski oyunlardan oluşan paha biçilemez bir koleksiyonunuz olduğuna mı inanıyorsunuz? Michael Thomasson için bu beyanlarınız çok tatlı zira kendisi dünyanın en büyük video oyun koleksiyonunun sahibi!

Guinness Rekorlar Kitabı’nın oyuncular için ayrıca hazırlanmış olan kitabına adını yazdıran Thomasson’ın bu devasa koleksiyonu pek çok oyuncunun hayali. Oyun tabanlı olan bu kitap biraz keyfi olarak hazırlanmış ve reklam kokan seçimlere sahip olsa da Thomasson’ın bu rekoru hakkettiği yadsınamaz bir gerçek.

Thomasson’ın koleksiyonu sadece popüler konsollar veya popüler oyunlardan oluşmuyor. O koleksiyonun altında bir yerlerde neredeyse duyulmamış veya başarısızlıkla ismini unutturmuş oyunlar da yatıyor. Thomasson sahip olduğu oyunları şöyle anlatıyor:

Michael-Thomasson“Atari kasetlerim, Laserdisc kayıtlı oyunlarım, VHS tabanlı ve kaset tabanlı oyunlarım da var.”

Sadece oyunlara değil onları oynatacak platformlara da sahip olan Thomasson sadece bir PlayStation ve Xbox oyuncusu değil. Pek çok konsola sahip olmasıyla beraber çok garip konsolları da bulup koleksiyonuna eklemiş. Örneğin kendisi Bir Casio Loopy’e sahip ki bu konsol 1995 yılında sadece Japonya’da,  kadın oyuncular düşünülerek oluşturulmuş ve piyasaya sürülmüş bir cihaz. Michael Thomasson aynı zamanda Apple firmasının 1995’de çıkarttığı Pippin’e de sahip fakat bu cihaz onu diğerleri kadar mutlu etmemiş olacak ki evdeki en sıkıcı şeyin Pippin ve oyunları olduğunu söylüyor.

Michael Thommasson’ın resmi rekoru 10,607 oyun ki 2014 kitabında da bunu göreceğiz fakat Thomasson oyun sayımı bittikten sonra (yaklaşık bir yıl sonra) oyunlarının 11,000’i geçtiğini söylüyor. Eski rekor sahibi Richard Lecce’nin sadece 8.616 oyunu vardı. Bu koşullarda Thomasson bir süre daha rekoru elinde tutacak gibi duruyor.

Ne dersiniz? Sizce Thomasson’ın bir hayatı var mı? Yoksa gerçekten hayatını yaşayan Thomasson mı?

İşte oyun arşivinin videosu:

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.