İncelemeler

Knights of Pen and Paper 2 Oyunu ile Dijital Ortamda Masaüstü FRP Keyfi

knights-of-pen-and-paper-2-banner

Bilgisayarda eğlenceli, komik ve fantastik bir FRP benzeri deneyim arayanlar sonunda aradıklarını buldular. Knights of Pen and Paper 2 oyunu çıktı.

FRP benzeri bir deneyim derken benzetme yapmadık, gerçekten de dijital ortamda FRP oynuyoruz ve üstelik çok eğlenceli.

Daha önceki Knights of Pen and Paper +1 oyunu bizlere yine çok keyifli bir deneyim yaşatmıştı ancak bu oyun hem daha detaylı hem de daha başarılı olmuş.

Oyuna başlarken karşımızda, elinde kitabıyla masanın karşısında oturan Oyun Yöneticisi bizi karşılıyor. Oyun hemen bir dövüşle başlıyor ve karşımıza çıkan yaratık ise bir Tarrasque! (Bilmeyenler için devasa bir kertenkele denebilir) Evet, ilk dövüşümüzü FRP oyunlarının en güçlü yaratığı Tarrasque’a karşı gerçekleştiriyoruz… Neyse ki bu bir giriş… (Giriş böyleyse… demeyin)

2015-10-27_00001

Sonrasında Oyun Yöneticisi yeni oyuncular arıyor ve karşısına biz geliyoruz. Masada 2 sandalye var, biz de hemen karakter yaratmaya başlıyoruz.

Önce karakterimizin kişiliğinden başlıyoruz. Sörfçü, Gotik, Hipster, Rockçu gibi tipler var ve hepsinin ayrı özellikleri var. Sonrasında İnsan, Elf ve Dwarf ırklarından birisini seçiyoruz. Sonrasında ise Cleric, Paladin, Warrior, Mage, Hunter gibi sınıflardan da birisini seçtik mi karakterimiz hazır. Zaten her sınıfın kendi yetenekleri var. Bu seçimler, karakterimizin 3 temel özelliği olan Body (Vücut), Senses (Duyular) ve Mind (Zeka)’dan oluşuyor. Body bizim gücümüzü ve dayanıklılığımızı, Senses bizim duyularımızı ve reflekslerimizi, Mind ise zeka ve irademizi belirliyor.

2015-10-27_00002

Bu aşamadan sonra küçük bir kasabada oyuna başlıyoruz ve Oyun Yöneticisi bize olan biteni anlatıyor. Etraftan gelen NPC’ler (oyuncu olmayan karakterler) gelip bize görevler veriyor. Biz de bu görevleri yaptıkça hem seviye atlıyoruz hem de para kazanıyoruz.

Bunlar her RPG oyununda olan şeyler diyebilirsiniz fakat oyuncuların kendi aralarında muhabbetler, karşımıza çıkan karakterler gerçekten komik. Mesela ilk kasabadaki düşmanımız fare kapanları. Konuşmalar arasında oldukça da fazla gönderme var.

2015-10-27_00003

Göndermeler sadece konuşmalarla sınırlı değil tabii ki. Diğer oyunlara ve hatta televizyon programlarına da göndermeler var. Mesela oyunun erken bölümlerinden birisinde gittiğimiz yerin adı The Vault. Evet, doğru tahmin ettiniz. Fallout‘a güzel bir gönderme olmuş. Hatta göndermeden de fazlası, mekan tam bir Vault girişi şeklinde dizayn edilmiş. Bunun dışında Game of Thrones ve Akgezenler, Robin Hood, Mario gibi pek çok gönderme daha var.

2015-10-27_00007

Biz tabii ki masamızda oturuyoruz, Oyun Yöneticisi bize olan biten tasvir ettikçe olaylar gelişiyor. Maceradan maceraya koşarken hem komik olaylarla hem eğlenceli düşmanlarla karşılaşıyor, bir yandan para bir yandan deneyim puanı (XP) topluyoruz. O sırada partimize yeni karakterler de katılabiliyor. Sonraki oyunlar için yeni sınıflar da açıyoruz.

karakter

Oyunda basit de olsa bir Craft (eşya yaratma) sistemi de var. Birkaç parça malzemeyi birleştirerek silahlarınızı güçlendirebilir ya da yeni malzemeler üretebilirsiniz.

Oyunda anlatılacak çok bir şey yok, zaten küçük bir oyun ama pek çok yerde FRP oynama hissini çok güzel veriyor. Kahkahalar da cabası…

Oyunun PC ve Mac sürümlerini Steam üzerinden satın alabilirsiniz. Tablet veya telefonda oynamak isterseniz oyunun iOS ve Android sürümleri de mevcut.

Şimdiden herkese iyi oyunlar!

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.